ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Την ψυχή μας στο γήπεδο»

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του έδωσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο.

Αναστασίου: «Την ψυχή μας στο γήπεδο»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος στη συνέντευξη Τύπου:

«Έλεγα μετά τη χθεσινή μου ομιλία ότι ήταν ένα παιχνίδι win or die. Οι παίκτες μου προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να νικήσουν το παιχνίδι, αλλά… πέθαναν στο γήπεδο. Ήταν ένα όμορφο και ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς έγινε σε καλό ρυθμό και θα πρέπει να άρεσε στους φίλους του αθλήματος. Θέλαμε καλή διαχείριση καθώς μετά το 2-2 θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2, αλλά το έκανε ο αντίπαλος. Είναι λεπτομέρειες και δυστυχώς για μία ακόμα φορά δεν ήταν με το μέρος μας».

Για τις αιτίες της ήττας μιας και επιθετικά ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο γκολ: «Η PSV είναι μία ομάδα αρκετά γρήγορη. Και παίζει πολύ καλά στην αντεπίθεση. Επιθετικά δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά αμυντικά θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη λειτουργία. Είχαμε πολλά κενά ανάμεσα στις γραμμές και οι παίκτες τους ξέρουν να κινηθούν μακριά από την μπάλα. Αυτό συνέβη αρκετές φορές και το πληρώσαμε. Έχει να κάνει με τα κενά μας, αλλά και την ποιότητα της PSV που είναι μία μεγάλη ομάδα και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο».

Για το αν είναι δίκαιη νίκη:«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλά κι έχασαν ευκαιρίες, αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τη διαφορά των 20χρονων Ολλανδών από τους Έλληνες και τι κάνει τον έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή και τον άλλο ταλέντο: «Το βασικό πρόβλημα είναι η εκπαίδευση και η έμφαση στις λεπτομέρειες στις μικρές ηλικίες. Εμείς είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να κάνει σωστά τα βασικά, ενώ εκείνοι δουλεύουν τις λεπτομέρειες. Νομίζω ότι αυτή είναι η διαφορά μας».

Για το τι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός ενόψει συνέχειας: «Σίγουρα το πνεύμα που δείξαμε στα δύο παιχνίδια και το κυριότερο ότι θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και η ομάδα δεν σταμάτησε να τρέχει και να αντεπεξέλθει σε υψηλές ταχύτητες. Όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει σε υψηλό τέμπο, φαίνεται και η ποιότητα της ομάδας μας. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και χρειάζεται πολλή δουλειά».

Για το αν κρίθηκε η πρόκριση στην ήττα από την Εστορίλ: «Επειδή την ξανάκουσα αυτή την ερώτηση. Δεν παίξαμε τότε όπως έπρεπε, αλλά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο. Ειδικά ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι εκτός έδρας μπορούμε τη δεδομένη στιγμή να το έχουμε σίγουρο. Αυτό το παιχνίδι πέρασε και ίσως να κόστισε. Ό,τι και να πούμε δεν αλλάζει τίποτα. Πλέον θα κοιτάξουμε για την εικόνα της ομάδας να πάρουμε δύο καλά αποτελέσματα. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στην Ελλάδα για τις εγχώριες διοργανώσεις».

Για την επιστροφή Νίνη και Μπεργκ και αν από αύριο (7/11) θα κάνει restart ο Παναθηναϊκός:«Το… restart ξεκίνησε μετά το ματς με τον Παναιτωλικό που ακολούθησε το ντέρμπι. Θέλουμε συνεχείς καλές παρουσίες και θετικά αποτελέσματα. Ο Μάρκους αρχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να μπαίνει στην ομάδα. Ο Σωτήρης ξεκίνησε στην ομάδα, κάπου στη διαδρομή δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν και ο ίδιος. Ξέρει τι έκανε σωστά και τι λάθος. Είναι παίκτης που ξέρει καλά την ομάδα, ξέρει που έρχεται και το κυριότερο ξέρει ότι θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ με χαμηλά το κεφάλι και να γυρίσει δυνατός όπως ήταν παλαιότερα. Είναι μικρός ακόμα και πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι».

Πόσο κοντά είναι να διαμορφώσει την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο σαν τους Ολλανδούς:«Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την ακαδημία. Σε αυτό το επίπεδο κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και γρήγορα. Το σημαντικό είναι να κάνουν τα σωστά πράγματα στην ακαδημία που αφορούν την εξέλιξή τους και όχι τόσο τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι με τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία. Να παίζει η ομάδα επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, είναι πολύ κοντά ο Παναθηναϊκός να παίζει γρήγορο, θεαματικό, ελκυστικό αλλά και κυρίαρχο ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορούσε ο Παναθηναϊκός να τα πάει καλύτερα σε αυτόν τον όμιλο:«Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι μπήκε στο γκρουπ και η Ντιναμό Μόσχας ήξερα ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Μπορούσαμε να έχουμε πάρει 1-2 βαθμούς παραπάνω, αλλά το σημαντικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε καινούριοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια και το σημαντικό είναι ότι έχουμε παλέψει όλα τα παιχνίδια».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τον Ζέκα που συνέχισε τραυματίας: «Αυτό θα το ξέρουμε αύριο για τον Ζέκα. Είναι μαχητής και ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο. Θα γνωρίζουμε αύριο αν είναι τράβηγμα ή όχι».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.