ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Όταν έγινε Panathinaikos (vid)

Το πρώτο του Ευρωπαϊκό παιχνίδι έδωσε στις 6 Νοεμβρίου 1960 ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Χράνετς Κράλοβο της Τσεχοσλοβακίας στο τότε κύπελλο Πρωταθλητριών.

Όταν έγινε Panathinaikos (vid)

Την Χράντετς Κράλοβο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1960-1961.

Οι «πράσινοι» ως Πρωταθλητές την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαν για πρώτη φορά στις διοργανώσεις της UEFA.

Η ομάδα του Χάρι Γκέιμ στάθηκε τυχερή αφού πέρασε χωρίς αγώνα από τον α’ γύρο και έτσι κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ομάδα της Τσεχοσλοβακίας για τον β’ γύρο της διοργάνωσης.

Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 6 Νοεμβρίου του 1960 εκτός έδρας και σκοπός της ομάδας του Χάρι Γκέιμ ήταν να καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Στάθηκε άτυχη όμως αφού στο 89’ δέχτηκε το γκολ με τον Σόνκα.

Στον επαναληπτικό που έγινε στην Λεωφόρο οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες (0-0) με το Χράντετς να παίρνει την πρόκριση.

6-11-60   ΚΡΑΛΟΒΟ: ΧΡΑΝΤΕΤΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

ΧΡΑΝΤΕΤΣ: Σίντρα, Χλέντικ, Τσέρνι, Σόνκα, Ζίνκαν, Τσέρμπα, Ποκόρνι, Ρούσου, Πίτσμαν, Μίχαλεκ, Μπουράνσκι Πρ. Ζάστεβα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Νεμπίδης, Πιτυχούτης, Θεοφάνης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Μπενάρδος, Πανάκης Πρ. Γκέιμ

Διαιτητής; Τέσανικ (Γιουγκοσλάβος)

Σκόρερ: 89′ Σόνκα

Θεατές: 9.239

Δείτε στιγμιότυπα από τον επαναληπτικό στην Λεωφόρο

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE