ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Παναθηναϊκή Ψυχή

O Παναθηναϊκός κατέθεσε μαχητική ψυχή στη Τούμπα και απέδρασε με το διπλό (1-2) που τον ξαναβάζει στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Σκόρερ για τον Παναθηναϊκό, Ατζαγκούν (50') και Καρέλης (79'). Για τον ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει ο Περέιρα στο 63ο λεπτό. Αποστολή στη Θεσσ/νίκη: Πάνος Καραουλάνης.

Παναθηναϊκή Ψυχή

O Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων. Με σκόρερ τους Ατζαγκούν και Καρέλη πήρε μια σπουδαία νίκη που τον βάζει ξανά στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Το ματς

Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το «τριφύλλι» με 4-3-2-1, καθώς ο Νταβίντ Μέντες, την τελευταία στιγμή ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Το «τριφύλλι» μπήκε στο ματς με σαφή επιθετικό προσανατολισμό, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου, ήθελε οι ποδοσφαιριστές του, να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους και να αιφνιδιάσουν το «Δικέφαλο. Όμως την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Σαλπιγγίδης από πλευράς ΠΑΟΚ στο 6’ λεπτό καθώς ο διεθνής επιθετικός μετά από μπαλιά το Κίτσιου, έκανε την τελευταία στιγμή «τσαφ» μην μπορώντας να πλασάρει σωστά.

Στην αμέσως επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτά ο Δώνης μετά από κόρνερ, έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ το «τριφύλλι», καθώς μετά από κόρνερ του Νάνο, σημάδεψε το δοκάρι, στην φάση υπάρχει και κράτημα του Δώνη από τον Αθανασιάδη, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα.

Από κει και μετά ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του ματς, αλλά το «τριφύλλι» ήταν σωστά οργανωμένο στα μετόπισθεν, καθώς δεν άφηνε κενούς χώρους για να περάσουν τα χαφ του ΠΑΟΚ, κάθετες μπαλιές.

Μάλιστα το «τριφύλλι» διαμαρτύρεται για μια φάση που κακώς υποδείχθηκε ο Καρέλης οφσάιντ, καθώς όπως έδειξε και το ριπλέι καλύπτεται στο 19’.

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον Τριτσώνη να στέλνει τις ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να μην έχουν αλλαγές. Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά της επανάληψης μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 50’, αφού μετά από σόλο του Κλωναρίδη από τα’ αριστερά, πάσαρε στον Ατζαγκούν, που πλάσαρε υποδειγματικά τον Γλύκο για το 1-0.

Από εκείνο το διάστημα και μετά ο ΠΑΟΚ, ανέβηκε μέτρα στο χορτάρι και απειλούσε το «τριφύλλι» από στημένα.

Κάπως έτσι ήρθε και η ισοφάριση με τον Περέιρα, μετά από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, με τον Λουκ Στιλ να μένει όρθιος παρακολουθώντας την πορεία της μπάλας στο 63′.

Οι «πράσινοι» από την ισοφάριση και μετά, έδειξαν για κάποια λεπτά φανερά επηρεασμένοι και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός, όμως δεν κατάφερε ν’ απειλήσει το «τριφύλλι» και τον Στιλ με δεύτερο τέρμα.

Κάπου εκεί το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε μια απ’ τις αντεπιθέσεις του και με τον Καρέλη σκόραρε το δεύτερο γκολ, σοκάροντας παράλληλα παίκτες και φιλάθλους στο 79’.

Έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ, κατάφερε στο τελευταίο τέταρτο ν’ αντέξει την πίεση του «Δικεφάλου» και να φύγει από το γήπεδο της Τούμπας, με τη νίκη που τον ξαναβάζει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Παράλληλα το τριφύλλι δραπετεύει από την Τούμπα με τρίποντο, μετά από τρία χρόνια και τη σεζόν 2011-2012.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (81′ Μάρτενς), Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57′ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57′ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74′ Τριανταφυλλόπουλος), Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68′ Λαγός), Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (60′ Πέτριτς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ