ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ρότσα: «Ήταν θέμα χρόνου…»

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στον «NovaΣπορ FM 94,6», για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τονίζοντας ότι οι «πράσινοι» έχουν πλέον την αυτοσυγκέντρωση για να πάρουν τέτοια ματς.

Ρότσα: «Ήταν θέμα χρόνου…»

Παράλληλα αναφέρθηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα ενώ όσον αφορά τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Είμαστε μια μεγάλη παρέα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στον «NovaΣπορ FM 94,6»:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Κάθε νίκη, ειδικά κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο, είναι σημαντική και μένει στην ιστορία. Τέτοια παιχνίδια τα θυμόμαστε. Δεν είχε κάτι το διαφορετικό το χθεσινό ματς. Ίσως το διαφορετικό να είναι η έδρα και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα. Η διαφορά είναι ότι ο Παναθηναϊκός πλέον έχει αυτοσυγκέντρωση και ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν οι χώροι για να τους εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε γρήγορες μεταβάσεις.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.308 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πολλές φορές λέμε για την αντεπίθεση, που παίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι σημαντικό να είσαι συγκεντρωμένος σε μια τέτοια έδρα. Αυτό το έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός. Είναι το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο εύκολο. Η χθεσινή νίκη μεγαλώνει τον Παναθηναϊκό».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα φέτος. Ο Ολυμπιακός δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Είμαι στην Ελλάδα 34 χρόνια, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, άλλα προς το καλύτερο, άλλο προς το χειρότερο. Πάρτε για παράδειγμα μια φωτογραφία της Τούμπας το ’80 και μια τωρινή και θα καταλάβετε.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν και οι ρυθμοί του παιχνιδιού, να γίνει υψηλότερο το τέμπο. Πρέπει οι ομάδες να αποκτήσουν σιγά ένα διαφορετικό σκεπτικό. Κι όχι με τη λογική «προσαρμόζω, περιμένω, κλείνομαι». Αυτό ξεκινά από τις υποδομές και τις ακαδημίες. Αυτά πρέπει να αλλάξουν για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας»

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού: «Δουλεύουμε τακτικές, ταχύτητες και πολλά στοιχεία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα δούμε για παράδειγμα έναν Δώνη, έναν Τριανταφυλλόπουλο σε καλύτερη μορφή. Τα παιδιά που παίζουν είναι σε υψηλό επίπεδο και είναι στο χέρι τους να προχωρήσουν περισσότερο. Φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια ταχύτητα ως ομάδα.

Στην ακαδημία είμαστε μια μεγάλη παρέα. Ειδικά ο Γιάννης Σαμαράς αφιερώνει ώρες στην ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει μέλλον ποδοσφαιρικό με τις ακαδημίες. Σύντομα θα έχουμε και καλύτερες συνθήκες και στο μέλλον θα κάνουμε όμορφα πράγματα. Θα το δείτε. Ετοιμάζουμε ποδοσφαιριστές με όλα τα εφόδια για να παίζουν σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο. Κι αυτό θα γίνει. Γι’ αυτό τώρα δεν μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά εγώ θα το πω. Πιστεύω ότι σε δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός θα κάνει πρωταθλητισμό ξανά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.