ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δυάδα από το Eurocup

Βρισκόμαστε σε εβδομάδα κατά την οποία η δράση στα περισσότερα πρωταθλήματα έχει σταματήσει εξαιτίας των παιχνιδιών των εθνικών ομάδων που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες. Ως αποτέλεσμα, στις σημερινές μας επιλογές το μπάσκετ και έχει την… τιμητική του. Από το Eurocup, λοιπόν, προκύπτουν δύο προτάσεις, οι οποίες θα μας κρατήσουν «ζεστούς» στοιχηματικά.

Δυάδα από το Eurocup

Βρισκόμαστε σε εβδομάδα κατά την οποία η δράση στα περισσότερα πρωταθλήματα έχει σταματήσει εξαιτίας των παιχνιδιών των εθνικών ομάδων που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες. Ως αποτέλεσμα, στις σημερινές μας επιλογές το μπάσκετ και έχει την… τιμητική του. Από το Eurocup, λοιπόν, προκύπτουν δύο προτάσεις, οι οποίες θα μας κρατήσουν «ζεστούς» στοιχηματικά.

Κερδίζει η ΒΕΦ Ρίγα

Ξεκινάμε τα προγνωστικά στοιχήματος από τον αγώνα ΒΕΦ Ρίγα – Ολίμπια Λουμπλιάνιας, στο οποίο θα πάμε με τη νίκη της ΒΕΦ Ρίγα σε απόδοση 1.88. Καλό παιχνίδι απόψε στη Ρίγα και πολύ κρίσιμο στο τέλος του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων. Η ΒΕΦ θέλει τη νίκη εντός για να μείνει στη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στο LAST-32 της διοργάνωσης ενώ η Ολίμπια θέλει να συνεχίσει στην κορυφή.

Η ΒΕΦ μπορεί να έχει το αρνητικό ρεκόρ 1-3 αλλά έχει δώσει μόλις έναν αγώνα εντός και τρεις εκτός και τους έχασε όλους. Η Ολίμπια έχει πετύχει ήδη εκτός έδρας νίκες, επί Μπεσίκτας και Σολνόκι, και αν νικήσει και σήμερα τότε μπορούμε να πούμε ότι θα έχει προκριθεί από σήμερα. Η ΒΕΦ έχει μια νέα προσθήκη στο ρόστερ της, τον 23χρονο Τζάστιν Κομπς που αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα μέχρι πέρσι με 15 πόντους και 6 ασσίστ ανά παιχνίδι. Δεν βοήθησε στον αγώνα με την Μπεσίκτας και δεν έπαιξε στον αγώνα με την Αβτοντόρ. Σήμερα θα είναι διαθέσιμος για την ΒΕΦ με περισσότερες προπονήσεις και αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του. Αντιθέτως ο Αμερικανός Ντίλαρντ έφυγε από την ομάδα γιατί δεν ικανοποίησε τον προπονητή του Άλες Πίπαν.

Πολλά προβλήματα, από την άλλη, για την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Ο διεθνής Σλοβένος Ντίνο Μούριτς και ο Τζέικ Μπρόντικ είναι απόντες τις τελευταίες εβδομάδες. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί η πολύ σημαντική απουσία του Φινλανδού Σασού Σαλίν που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ζαντάρ. Επιπλέον ο Μίρζα Μπέγκιτς δεν ταξίδεψε στη Λετονία αφού θα συνεχίσει καριέρα του στην Εφές που θα αντικαταστήσει τους επόμενους μήνες τον τραυματία Νέναντ Κρστιτς. Οι απουσίες των Μπέγκιτς και Σαλίν είναι πάρα πολύ σημαντικές για την Ολίμπια γιατί οι δύο παίχτες είχαν 14 και 16 πόντους ανά παιχνίδι αντίστοιχα στο Eurocup.

Όλα τα παραπάνω δεδομένα δίνουν ένα προβάδισμα στην γηπεδούχο ομάδα η οποία «καίγεται» για τη νίκη. Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας δε… χάνεται αν χάσει απόψε και νιώθει κάπως άνετη με δύο ήδη εκτός έδρας νίκες. Η επιλογή είναι η νίκη της ΒΕΦ Ρίγα σε απόδοση 1.88.

Over το Σολνόκι – Μπεσίκτας

Επόμενη επιλογή, το Over 149.5 πόντοι σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Σολνόκι Ολάζ – Μπεσίκτας. Στην Ουγγαρία η Σολνόκι υποδέχεται την Μπεσίκτας για την πέμπτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup. Απόψε κλείνει ο πρώτος γύρος και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εντελώς αντίθετες πορείες αφού η Σολνόκι είναι ουραγός ενώ η Μπεσίκτας είναι στην κορυφή.

Πιθανότατα η Σολνόκι θα μείνει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης αφού οι υπόλοιπες πέντε ομάδες είναι ποιοτικότερες. Η Μπεσίκτας θα χρειαστεί να επιτύχει στοιχειώδεις νίκες για να μείνει στην τετράδα πρόκρισης. Απόψε ο αγώνας έχει φαβορί και αυτό είναι η Μπεσίκτας. Πάντως η Σολνόκι δεν θα παραδοθεί τόσο εύκολα γιατί αν χάσει τότε λογικά αποκλείστηκε από τόσο νωρίς. Οι Ούγγροι θα εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν με βασικό όπλο την έδρα τους. Δεν μπλέκουμε με νικητή γιατί μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Ενδιαφέρον έχει το όριο 149.5 που δίνεται στις αγορές Under/Over. Η Σολνόκι είναι φύσει επιθετική ομάδα και το αποδεικνύει με τα σκορ της φέτος. Στο Eurocup έχει το 96-94 επί της Ζενίτ, το 84-98 από την Κίμκι, το 80-86 από την Ολίμπια και το άκρως αμυντικό 61-71 από την ΒΕΦ. Στην Αδριατική Λίγκα οι μέσοι όροι της δεν είναι πολύ υψηλοί (69 πόντοι επίθεση, 71 άμυνα) όμως στα τελευταία παιχνίδια της παρουσίασε το 81-67 επί της Λέφσκι, το 92-96 από την Τσιμπόνα και το 65-89 από τον Ερυθρό Αστέρα. Η Μπεσίκτας ξεκίνησε αμυντικά την χρονιά και στα τελευταία της παιχνίδια έχει ανεβάσει επιθετικούς ρυθμούς. Νίκησε 88-71 την ΒΕΦ, ηττήθηκε 83-91 από την Τόφας, νίκησε 88-81 την Γκαζιάντεπσπορ και στο ακραία χαμηλό 66-64 επί της Μπεσίκτας εμφανίστηκε στο παράδοξο 27-21 του δευτέρου ημιχρόνου. Η Σολνόκι δεν ξέρει να παίζει άμυνα οπότε θα προσπαθήσει να πάρει την αναγκαία νίκη με την επίθεση. Η Μπεσίκτας ως ποιοτικότερη ομάδα θα ακολουθήσει. Δεν είναι μεγάλο το όριο 149.5 οπότε η επιλογή είναι Over 149.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.