Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός

Όταν «φόρεσε φέσι» στην Φενέρ (vid)

Σαν σήμερα (14/11) ο Παναθηναϊκός πετύχαινε σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Φενέρμπαχτσε και έπαιρνε θριαμβευτική πρόκριση στους «32» του τότε κυπέλλου Uefa.

Στον επαναληπτικό του 1-1 του «Σουκρού Σαράτσογλου» ο Παναθηναϊκός έδειξε από νωρίς ότι ήταν καλύτερη ομάδα από την Φενέρμπαχτσε.

Ο Λυμπερόπουλος στο 24′ έκανε το 1-0, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Γκούμας με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι Τούρκοι μείωσαν σχεδόν αμέσως και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους με τον Μικάελσεν στο 43’ να κάνει το 3-1 και δίνει άλλον «αέρα» στην ομάδα του Μαρκαριάν.

Ο Βαζέχα που είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή ολοκλήρωσε τον θρίαμβο κάνοντας το 4-1, με τους οπαδούς του τριφυλλιού να παραληρούν στις κερκίδες της Λεωφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε από την Πόρτο του Μουρίνιο στην παράταση.

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μικάελσεν (88’ Βόκολος), Κυργιάκος, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε (79’ Βαζέχα), Καραγκούνης (73’ Κωνσταντινίδης), Φύσσας

Φενέρμπαχτσε (Λόραντ): Ρουστού, Τεμιζκάνογλου, Οζάτ, Ράπαϊτς (62’ Γκιουνές), Σερχάτ, Σανλί, Σίμσεκ (39’ Τσεϊχούν), Ακιέλ, Ορτέγκα, Τζόνσον (70’ Ουάσινγκτον), Στέβιτς

Πηνελόπη Παπαδήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version