ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Over στη Φορταλέζα, νίκη για Μαγιόρκα

Η Εθνική μας Ομάδα γνώρισε το βράδυ της Παρασκευής ντροπιαστική ήττα από τις Νήσους Φερόες και έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα προκριματικά συνεχίζονται σήμερα με εννέα αναμετρήσεις, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν, ακόμη, παιχνίδια για το Κόπα Άφρικα, τις «μικρές» κατηγορίες σε Αγγλία, Σκωτία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά και σε Βραζιλία και Αργεντινή, μεταξύ άλλων.

Over στη Φορταλέζα, νίκη για Μαγιόρκα

Η Εθνική μας Ομάδα γνώρισε το βράδυ της Παρασκευής ντροπιαστική ήττα από τις Νήσους Φερόες και έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα προκριματικά συνεχίζονται σήμερα με εννέα αναμετρήσεις, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν, ακόμη, παιχνίδια για το Κόπα Άφρικα, τις «μικρές» κατηγορίες σε Αγγλία, Σκωτία, Ισπανία και Ιταλία, αλλά και σε Βραζιλία και Αργεντινή, μεταξύ άλλων. Διαβάστε στο Betarades.gr τα αναλυτικά previews όλων των αγώνων, δείτε τη βαθμολογία Ισπανίας και όλων των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.

Over από τη Β’ Βραζιλίας

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τη Β’ κατηγορία της Βραζιλίας, με την επιλογή μας να είναι το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.92 στον αγώνα Σεάρα – Βάσκο Ντα Γκάμα. Την πρώτη του νίκη αναζητά ακόμη ο κόουτς Γκουζμάο στον πάγκο της Σεαρά. Δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε την περασμένη εβδομάδα, σ’ ένα απίστευτο ματς που ήταν… θαύμα ότι έληξε χωρίς γκολ (0-0). «Ροντέο» το παιχνίδι, πάνω-κάτω η μπάλα, ήρωας για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε ο γκολκίπερ Μάρσιο που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις. Πάρα πολλές ευκαιρίες για τη Σεαρά, που δεν κατάφερε, όμως, να σκοράρει.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», έστω και καθυστερημένα, η Βάσκο έκανε το χρέος της και πήρε τη νίκη κόντρα στην Α Μπε Σε Νατάλ. Με πολύ άγχος και πίεση, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0, πήραν το πρώτο «τρίποντο» έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές (2 ισοπαλίες και 2 ήττες) και «ανέπνευσαν» βαθμολογικά. Στους 59 πόντους η Βάσκο, στο +6 απ’ τις ομάδες εκτός τετράδας, θέλει τη νίκη σήμερα για να αυξήσει την απόσταση, ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Με σημείο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δε θα ασχοληθούμε, ωστόσο θεωρούμε ότι το Over έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Κερδίζει η Γκρέμιο

Παραμένουμε στη Βραζιλία, αλλά αυτή τη φορά στην Α’ κατηγορία και το παιχνίδι Κρισιούμα – Γκρέμιο, στο οποίο θα πάμε με το «διπλό» σε απόδοση 2.30. Πέμπτη σερί ήττα για την Κρισιούμα που αν και προηγήθηκε στην έδρα της πρωτοπόρου Κρουζέιρο στο ημίχρονο με 1-0, δεν κατάφερε ν’ αντέξει στην πίεση της ανώτερης αντιπάλου της και έχασε με 3-1. Η ομάδα απ’ τη Σάντα Καταρίνα παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας απέχοντας έξι βαθμούς απ’ τις θέσεις σωτηρίας.

Από την άλλη πλευρά, καταιγιστική ήταν πριν από μία εβδομάδα η Γκρέμιο που έκανε «πάρτι» στο ντέρμπι του Πόρτο Αλέγκρε συντρίβοντας με 4-1 εντός έδρας την Ιντερνασιονάλ και πλέον ισοβαθμεί μαζί της στην τρίτη θέση έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο απ’ αυτή. Έτσι η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι έχει τη δυνατότητα να την προσπεράσει στη βαθμολογία με νίκη επί της τελευταίας Κρισιούμα, κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα για την κατάληψη μίας εκ’ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Νίκη για Μαγιόρκα

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Μαγιόρκα – Αλκορκόν για τη Β’ Ισπανίας, στο οποίο επιλέγουμε τον «άσσο» σε απόδοση 2.17. Κανένα εμπόδιο δε συναντά στη διαρκή ανοδική πορεία της η Μαγιόρκα, που έχει φτάσει πλέον μόλις στο -2 από τη ζώνη των πλέι οφ. Το προβληματικό σύνολο των πρώτων επτά αγωνιστικών (0-2-5) έβαλε το… πόδι στο γκάζι από το νικηφόρο 2-0 επί της Αλαβές (11/10) και μετά, μετρώντας μόνο νίκες τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα, οι νησιώτες έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στον αντίποδα, οι τέσσερις βαθμοί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν καταφέρει να ανορθώσουν εν μέρει το ηθικό στις τάξεις της Αλκορκόν. Η αρχή έγινε με το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Αλαβές (1-1) για να ακολουθήσει η νίκη του περασμένου σαββατοκύριακου επί της Γιαγκοστέρα. Βέβαια, οι Μαδριλένοι συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω στη βαθμολογία, με τους 16 βαθμούς να τους φέρνουν στο -3 από τη ζώνη των πλέι οφ. Στο 2-1-3 το σερί στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (0-1-3).

Ισόπαλες στο ημίχρονο Αυστρία και Ρωσία

Περνάμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι Αυστρία – Ρωσία, στο οποίο θα πάμε με την ισοπαλία στο ημίχρονο, σε απόδοση 2.00. Μία εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών η Αυστρία που μετά το ισόπαλο 1-1 εντός έδρας με τη Σουηδία στην πρεμιέρα, νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τη Μολδαβία και στη συνέχεια επικράτησε με 1-0 του Μαυροβουνίου εντός. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένοντας αήττητη με επτά βαθμούς και δίνει αυτή την αγωνιστική ένα πολύ μεγάλο τεστ απέναντι στη Ρωσία, μία ομάδα όπου μαζί με τη Σουηδία θεωρούνται οι μεγάλες αντίπαλές της για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Euro 2016.

Η Ρωσία, από την άλλη, παραμένει αήττητη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχοντας όμως μόλις μία νίκη αυτή της πρεμιέρας με 4-0 επί του Λιχτενστάιν, ενώ έπειτα ακολούθησαν δύο ισοπαλίες, 1-1 εκτός έδρας με τη Σουηδία και το ίδιο σκορ εντός έδρας με τη Μολδαβία. Το τελευταίο αποτέλεσμα έχει φέρει τους Ρώσους στη δεύτερη θέση και δεν θέλουν να χάσουν άλλο πολύτιμο έδαφος, σ’ έναν όπως αποδεικνύεται πολύ ανταγωνιστικό όμιλο, λόγω της καλής πορείας της Αυστρίας. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, με την ισοπαλία στο ημίχρονο να φαντάζει αρκετά πιθανή.

«Τρίποντο» για Μπουρκίνα Φάσο

Τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι, το «διπλό» σε απόδοση 2.00 στο Λεσότο – Μπουρκίνα Φάσο, παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Κόπα Άφρικα. Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι πιθανότητες του Λεσότο για πρόκριση στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα, έπειτα και τη συντριβή που δέχτηκε πριν από ακριβώς έναν μήνα στην Αγκόλα. Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Ματέτε, δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε ένα δίλεπτο κι εν τέλει γνώρισε τη συντριβή με 4-0. Η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη στη σειρά μετά από αυτή στην Γκαμπόν και παρέμεινε με δύο μόλις βαθμούς. Η Μπουρκίνα Φάσο, θα μπορούσε ήδη από τον προηγούμενο μήνα να έχει κλειδώσει την παρουσία της στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο από την Γκαμπόν κι αρκέστηκε στο βαθμό. Το «διπλό» πάντως απόψε στο Λεσότο αρκεί στους φιλοξενούμενους για να εξασφαλίσουν την πρόκριση και θεωρούμε ότι θα φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο.

Over το Ουλμ – Βόννη

Περνάμε στο μπασκετικό κουπόνι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει το Over 162.5 πόντους σε απόδοση 1.90 στον αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος, Ουλμ –Βόννη. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα οι ομάδες βρίσκονται δίπλα στην βαθμολογία. Στόχος και των δύο είναι φυσικά η είσοδος στα πλέι-οφ και πιθανότατα θα το καταφέρουν αλλά λογικά εκτός τετράδας. Τα τελευταία χρόνια η Βόννη περνάει νικήτρια από το Ουλμ αφού έχει πετύχει πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια τους.

Ο σημερινός αγώνας θα κρίνει πολλά για την περαιτέρω πορεία των δύο ομάδων όσον αφορά τα πλέι-οφ. Η Βόννη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με πέντε σερί νίκες στην Μπουντεσλίγκα και τρείς σερί στο Eurocup. Αυτός είναι ο λόγος που η Ουλμ δίνεται οριακό φαβορί στην έδρα της. Δεν αξίζει κάτι από τις αγορές νικητή ή χάντικαπ όμως αξίζει στο Under/Over. Το όριο δίνεται στο 162.5 και φαίνεται σχετικά μικρό για το ζεύγος. Στα τελευταία της παιχνίδια η Ουλμ είχε αποτελέσματα 91-82 με την Ντεν Μπος, 92-83 με Τούμπινγκεν, 76-71 με τη σουηδική Σοντερτάλιε, 74-90 με την Χάγκεν και 74-101 με την Μπάμπεργκ. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα της Βόννης ήταν 85-84 με την Εμίλια, 85-80 με την Μπάμπεργκ, 81-78 με την Παρί Λεβαλουά, 77-59 με την Μπεϊρούθ και 90-88 με τη Σαραγόσα. Προφανής επιλογή για το ζεύγος το Over 162.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.