ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Νίκες για Νορβηγία και Λιβόρνο

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες Κυριακές θα κινηθούμε σήμερα. Στο κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η 4η αγωνιστική της οποίας ολοκληρώνεται σήμερα με εννέα παιχνίδια. Ενδιαφέροντα ματς υπάρχουν στις «μικρές» κατηγορίες της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ ελκυστικές επιλογές προκύπτουν και από το μπασκετικό πρόγραμμα.

Νίκες για Νορβηγία και Λιβόρνο

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες Κυριακές θα κινηθούμε σήμερα. Στο κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η 4η αγωνιστική της οποίας ολοκληρώνεται σήμερα με εννέα παιχνίδια.

Ενδιαφέροντα ματς υπάρχουν στις «μικρές» κατηγορίες της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ ελκυστικές επιλογές προκύπτουν και από το μπασκετικό πρόγραμμα. Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων, καθώς και να δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά, στην αριστερή στήλη Προγνωστικά Στοίχημα.

Κερδίζει η Νορβηγία

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προτάσεις από τα προκριματικά του EURO και το ματς Αζερμπαϊτζάν – Νορβηγία, με την επιλογή μας να είναι το «διπλό» σε απόδοση 2.00. Έρμαιο στις επιθετικές ορέξεις της Κροατίας έγινε την προηγούμενη αγωνιστική το Αζερμπαϊτζάν το οποίο διασύρθηκε με 6-0. Παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς πλάνο αλλά και θέληση για κάτι καλό, με συνέπεια να γνωρίσει την τρίτη του συνεχόμενη ήττα μετά τις αποτυχίες κόντρα σε Βουλγαρία (1-2) και Ιταλία (2-1). Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα είχαν έφεραν την απόλυση του Γερμανού τεχνικού Φογκς, με το Αζερμπαϊτζάν να συνεχίζει μέχρι νεωτέρας υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Κουρμπάνοφ.

Στον αντίποδα, η Νορβηγία, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και κατάφερε να επικρατήσει της Βουλγαρίας με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική. Άφησε, έτσι, οριστικά πίσω της την ήττα της πρεμιέρας από την Ιταλία (0-2) την οποία και διαδέχθηκαν οι νίκες επί της Μάλτας (0-3) αλλά και της Βουλγαρίας, όπως προαναφέρθηκε. Ξεκάθαρος στόχος της σήμερα δεν είναι άλλος από το να φτάσει στο τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» στους ομίλους κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να μην αφήσει τις Κροατία και Ιταλία να ξεφύγουν στην βαθμολογία, αλλά και να διατηρήσει παράλληλα, ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ισόπαλες στο ημίχρονο Ισραήλ και Βοσνία

Μία ακόμη πρόταση προκύπτει από τα προκριματικά του EURO και είναι η ισοπαλία στο ημίχρονο, στην αναμέτρηση Ισραήλ – Βοσνία, σε απόδοση 2.10. Το Ισραήλ είναι η μοναδική ομάδα που διατηρεί το απόλυτο μέχρι στιγμής στον όμιλο, αφού μετράει δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει. Το ματς της πρεμιέρας όπου επρόκειτο να υποδεχτεί το Βέλγιο αναβλήθηκε λόγω των εχθροπραξιών στη Γάζα και θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο και τον περασμένο μήνα πέρασε με διαδοχικά διπλά από Κύπρο και Ανδόρα. Η αποψινή αναμέτρηση είναι η πρώτη που δίνουν οι Ισραηλινοί στο νεόκτιστο “Σάμι Οφέρ” το οποίο ήταν υπό ανακαίνιση την τελευταία τετραετία και θέλουν φυσικά η επιστροφή στο… «σπίτι» να συνδυαστεί με νίκη.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», με πολύ σημαντικά προβλήματα ταξίδεψε για το Ισραήλ η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο για την επιθετική του γραμμή στο αποψινό ματς. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απουσία τόσο του μεγάλου αστεριού της, Τζέκο (Μάντσεστερ Σίτι), όσο όμως και του Ιμπίσεβιτς, τους δύο δηλαδή βασικούς στράικερ της Βοσνίας. Οι Βόσνιοι ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. Έπειτα το σοκ της πρεμιέρας με την εντός έδρας ήττα από την Κύπρο, αρκέστηκαν στην ισοπαλία τόσο στην Ουαλία, όσο και υποδεχόμενοι το Βέλγιο στο πιο πρόσφατο ματς που έδωσαν τον περασμένο μήνα. Παρά τις απουσίες, οι Βόσνιοι είναι «μαχητές» και θεωρούμε ότι η ισοπαλία στο ημίχρονο έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

«Τρίποντο» η Λιβόρνο

Συνεχίζουμε με Β’ Ιταλίας και τον αγώνα Λιβόρνο – Προ Βερτσέλι, στον οποίο θα πάμε με τον «άσσο» σε απόδοση 2.00. Συνεχή σκαμπανεβάσματα έχει στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Serie B η Λιβόρνο. Το συγκρότημα του Καρμίνε Γκαουτιέρι μετράει δύο νίκες επί των Τερνάνα (4-0 εκτός έδρας) και Μπολόνια (3-2 εντός έδρας), μία ισοπαλία κόντρα στην Τσιταντέλα με 1-1 εκτός έδρας και δύο ήττες από τις Σπέτσια (1-0 εντός) και Βίρτους Λαντσιάνο (1-0 εκτός). Από την άλλη, βέβαια, μόλις μία νίκη έχει πανηγυρίσει εδώ και πέντε ματς στο πρωτάθλημα η Προ Βερτσέλι. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κριστιάνο Σκάτσολα κατάφερε να κερδίσει μόνο την Μπάρι με 3-0 εντός έδρας και στα υπόλοιπα ματς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Περούτζια, ενώ δεν τα κατάφερε κόντρα σε Μπρέσια (2-1), Βίρτους Λαντσιάνο (2-0) και Βιτσέντζα (2-1), με όλες τις ήττες να έρχονται μακριά από το γήπεδό της.

Δε χάνει η Παλμέιρας

Για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, η Σάο Πάολο υποδέχεται την Παλμέιρας, στο τοπικό ντέρμπι του Σάο Πάολο, και η πρότασή μας είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.30. Ό, τι «έχτιζε» τον τελευταίο καιρό ώστε να πλησιάσει την πρωτοπόρο Κρουζέιρο είναι σαν να το «γκρέμισε» η Σάο Πάολο μέσα στην εβδομάδα, καθώς έμεινε στο ισόπαλο εντός έδρας 1-1 με την Ιντερνασιονάλ και βρίσκεται στο -4 απ’ την Κρουζέιρο, έχοντας και ένα παιχνίδι περισσότερο. Η υπόθεση τίτλος δυσκόλεψε κι’ άλλο, αν και διατηρεί ακόμη μαθηματικές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 2008. Από την άλλη, τρεις αγωνιστικές κράτησε αυτή τη φορά το αήττητο σερί της Παλμέιρας, καθώς έχασε με 2-0 εντός έδρας απ’ την Ατλέτικο Μινέιρο και βρέθηκε στο +5 απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Η «verdao» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν έχει καταφέρει να ισορροπήσει την απόδοσή της και στο ένα παιχνίδι μπορεί να κάνει την έκπληξη, όπως είχε κάνει με την Κρουζέιρο παίρνοντας το εκτός έδρας 1-1, όμως στο επόμενο μπορεί να παρουσιαστεί και πάλι προβληματική. Θεωρούμε σήμερα ότι μπορεί να δείξει το καλό της πρόσωπο και να βγει αλώβητη από το ντέρμπι, παίρνοντας, τουλάχιστον, τον έναν βαθμό.

Μένει κοντά η Κανάριας

Στο μπάσκετ, τώρα, έχουμε ξεχωρίσει δύο ματς, το ένα από την Ισπανία και το άλλο από την Ιταλία. Στην Ισπανία, θα πάμε με το χάντικαπ +14 πόντων της Κανάριας, σε απόδοση 1.90, στον αγώνα της κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Η Μάλαγα υποδέχεται απόψε την Κανάριας και κυνηγάει να σπάσει το σερί των τριών ηττών που έχει σε όλες τις διοργανώσεις (ΤΣΣΚΑ, Μπανταλόνα, Μακάμπι). Η Κανάριας είναι ποιοτική ομάδα και κάνει παρόμοια πορεία όπως πέρσι τέτοια εποχή. Η Κανάριας παρουσιάζει ένα περίεργο στατιστικό στη μέχρι τώρα πορεία της. Τις τρεις νίκες που έχει τις έχει πετύχει εκτός έδρας ενώ έχει ηττηθεί τρεις φορές σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια. Για τα εντός έδρας παιχνίδια έχει δικαιολογία γιατί στα δύο από αυτά αντιμετώπισε τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Οι τρεις εκτός έδρας νίκες ήταν πολύ εύκολες με 96-87 μέσα σε Σεβίλλη, 79-66 μέσα σε Εστουντιάντες και 82-63 μέσα σε Ομπραντόιρο. Η Μάλαγα είναι κουρασμένη και δεν παίζει καλά τελευταία. Η Κανάριας μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ ακόμα και αν δε διεκδικήσει νίκη. Μεγάλο το πλεονέκτημα των 14 πόντων οπότε η επιλογή είναι Κανάριας +14.

Νέα αρχή για Καζέρτα

Στην Ιταλία και το παιχνίδι Κάπο Ντι Ορλάντο – Καζέρτα, επιλέγουμε το χάντικαπ +4.5 πόντων της Καζέρτα σε απόδοση 1.93. Λόγω της κακής έναρξης της Καζέρτα η ομάδα άλλαξε προπονητή και στην θέση του Εμανουέλε Μολίν ήρθε ο Σκοπιανός Ζάρε Μαρκόφκι. Ο Μαρκόφσκι δούλεψε πέρσι στην Βενέτσια με απολογισμό 11 νικών και 14 ηττών. Σε παρόμοια κατάσταση βρήκε ο Μαρκόφσκι και την περσινή του ομάδα Βενέτσια. Τότε την πέμπτη αγωνιστική η Βενέτσια μετά από την ήττα 54-69 στη Σιένα απέλυσε τον Αντρέα Ματζόν και τον αντικατέστησε με τον Μαρκόφσκι. Εκείνη την εποχή η ομάδα είχε ρεκόρ 1-4 και ο Μαρκόφσκι στο ντεμπούτο του πέτυχε μεγάλη νίκη με 88-82 επί της Αρμάνι. Στα επόμενα 11 παιχνίδια της Βενέτσια επικράτησε στα 9. Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να δείξουμε ότι ο Μαρκόφσκι κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία του συνόλου της Βενέτσια και κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και με την Καζέρτα αρχής γενομένης από απόψε στην έδρα της Κάπο ντι Ορλάντο. H συγκυρία είναι ευνοϊκή επειδή η Καζέρτα αντιμετωπίζει την νεοφώτιστη Κάπο Ντι Ορλάντο που υστερεί σε εμπειρίες. Νέα αρχή για την Καζέρτα και επιλογή το Καζέρτα +4.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.