ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Women In Green

«Έτσι κερδίσαμε τον… Σπανούλη»

Είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού» μαζί με τους οπαδούς και σε κάθε αγώνα υποστηρίζουν με την ψυχή τους τις προσπάθειες του Διαμαντίδη και της υπόλοιπης ομάδας.

«Έτσι κερδίσαμε τον... Σπανούλη»

Η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά τόσο για τις fun patrol, όσο και για τον «Εξάστερο», αφού στο πρώτο δύσκολο ματς, λόγω έλλειψης κοινού, εκείνες ανέλαβαν το ρόλο του κοινού, φέρνοντας εις πέρας το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Τις συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους και δέχθηκαν να μας μιλήσουν με χαρά για το συναίσθημα να βρίσκονται κοντά στην ομάδα.

Είναι όλες τους φίλαθλοι του «τριφυλλιού», είναι υπερήφανες γι αυτό και φροντίζουν να το τονίσουν απ την πρώτη στιγμή.

Πρώτη που μίλησε για όλη την προετοιμασία αλλά και για τις λεπτομέρειες των χορογραφιών, ήταν η προπονήτρια-χορογράφος Νάνσυ Λέμον.

«Σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα την ομάδα που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, εμείς αυτό που φροντίζουμε, είναι να είμαστε μια ομάδα. Είναι λιγάκι δύσκολος ο ρόλος μας, καθώς ουσιαστικά πρέπει να εμψυχώσουμε τους παίκτες του «τριφυλλιού, να ανεβάσουμε τη διάθεση του κοινού και στην τελική να κάνουμε, οτιδήποτε μπορούμε, σχετικά με το ματς».

15

Σχετικά με την απουσία του κοινού στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό:

«Ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία, καθώς έχουμε συνηθίσει την παρουσία του κόσμου, που μας δίνει ώθηση και με την δική του ενέργεια, καταφέρνουμε το καλύτερο».

Στο ματς κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» οι fun patrol, έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση  με τις φωνές τους σε σημείο που φάνηκε ενοχλητικό στο κοινό που παρακολουθούσε το ματς από τις τηλεοράσεις, αλλά ουδόλως τις ενόχλησε το γεγονός αυτό.

Για το γεγονός αυτό, μας επεσήμανε πως  και στα υπόλοιπα ματς υπάρχουν ανάλογες φωνές, αλλά λόγω κόσμου, δεν ακούγονται τόσο.

«Σ’ εκείνο το ματς, το προσπαθήσαμε περισσότερο γιατί μας άρεσε η ιδέα να ακουστούμε, αφού δεν υπήρχε κοινό, αλλά γενικότερα «τσιρίζουμε», όμως δεν ακουγόμαστε πολύ, καθώς ο κόσμος με τα συνθήματά του και τις φωνές, μας καλύπτει.

Βλέπαμε πως υπήρχε κατά διαστήματα μεγάλη διαφορά πόντων, αλλά αυτό δεν μας πτόησε και ήμασταν έτοιμες να κάνουμε τα πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Στην τελική έπρεπε, να κάνουμε κάτι ώστε να μην μπαίνουν τα σουτ των αντιπάλων και το καταφέραμε».

?

Στη συνέχεια της κουβέντας μας, για το γεγονός αυτό, μας μίλησαν και αρκετά κορίτσια-μέλη των fun patrol.

Λίζα Αμπούλ

«Είδα ότι χάναμε και άρχισα να ουρλιάζω (διακριτικά). Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κόσμος, έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να εμψυχώσουμε τους παίκτες και παράλληλα να εκνευρίσουμε τον αντίπαλο.

Όπως εκνευρίσαμε (δυστυχώς) το κοινό, εκνευρίσαμε και τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Συγγνώμη αν προκαλέσαμε κάποια ενόχληση, αλλά είμαστε ικανοποιημένες που πετύχαμε το στόχο μας και βοηθήσαμε την ομάδα να πάρει τη νίκη-πρόκριση. Εμείς πάντως το χαρήκαμε που βοηθήσαμε να κερδίσει η ομάδα».

Στο σημείο εκείνο η Νάνσυ Λέμον, θέλησε να παρέμβει και να μας τονίσει τα μηνύματα που έλαβαν από τον κόσμο.

«Στην αρχή τα μηνύματα που πήραμε, ήταν για να σταματήσουμε διότι είχαμε εκνευρίσει το κοινό, αλλά στη συνέχεια όταν άλλαξε η ροή του αγώνα, ο κόσμος μας έλεγε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε».

??

Ποιες είναι οι διαφορές στα ματς με τον Ολυμπιακό με την παρουσία του κοινού και ποιες χωρίς το κοινό, όπως αυτό του Κυπέλλου;

«Γενικά η συνολική εμπειρία είναι εκπληκτική, γιατί με τη βοήθεια της χορογράφου και μέσα από τα δοκιμαστικά που κάνουμε, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε.

Σίγουρα στα κρίσιμα ματς, η παρουσία του κόσμου, μας βοηθά καθώς μας δίνει περισσότερη ενέργεια, αλλά στα ματς χωρίς κόσμο είναι κάπως δύσκολα, καθώς πρέπει να δίνουμε περισσότερη ενέργεια και να είμαστε παράλληλα και το κοινό… Είναι δύσκολοι αυτοί οι ρόλοι. Αλλά γενικότερα με ή χωρίς κόσμο, η εμπειρία είναι συγκλονιστική».

Όταν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο, δέχεστε σχόλια κολακευτικά, σεξιστικά ή επικριτικά;

Σίσσυ Ζωγράφου

«Δεχόμαστε όλων των ειδών τα σχόλια, αλλά ελπίζουμε να είναι καλοπροαίρετα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει υπάρξει κάποιο ακραίο, γιατί πλέον μας έχουν μάθει και μας αντιμετωπίζουν θετικά.

Σίγουρα όλο και κάποιος θα υπάρξει που θα μας πει κάτι επικριτικό, αλλά κοιτάμε μόνο τα καλά αυτής της διαδικασίας και το πώς θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά που μας έχει ανατεθεί».

Τα περισσότερα κορίτσια προέρχονται από την ίδια σχολή (Sundance στα Μελίσσια) και οι υπόλοιπες από διάφορες audition που έχουν γίνει στις εγκαταστάσεις της σχολής και έχουν επιλεγεί μετά από δοκιμαστικά.

?

 Η χορογράφος και υπεύθυνη για την επιλογή αυτή, μας είπε:

«Πιστεύω ότι έχω διαλέξει και φέτος τις καλύτερες. Έχουν γίνει και κάποιες αποχωρήσεις είναι λογικό, όμως στόχος μου είναι, να μην υπάρχουν ρόλοι μέσα στην ομάδα και να είμαστε δεμένες σαν οικογένεια, να υπάρχει ομαδικότητα, θετική ενέργεια και πάνω απ’ όλα σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα μας. Τις περισσότερες τις γνωρίζω και προσωπικά και είμαι σίγουρη, πως έχω φτιάξει μια καταπληκτική ομάδα, βέβαια πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΚΑΕ.

Είμαι περήφανη γι’ αυτή την ομάδα, γιατί με στηρίζει και δείχνει την αγάπη που έχω για τον χορό και όλη αυτή την δουλειά που κάνω με τον καλύτερο τρόπο, που μπορεί σε κάθε αγώνα. Το γεγονός αυτό με ενθουσιάζει και με κάνει πολύ υπερήφανη».

Ο κόσμος έχει άποψη για τις χορογραφίες και τι σχόλια κάνει γι’ αυτές;

«Τα περισσότερα σχόλια των θαυμαστών μας, μου κάνει εντύπωση πως είναι κολακευτικά για τις χορογραφίες που παρουσιάζουμε, σε σημείο που ενδιαφέρονται έντονα να μάθουν τι άλλο θα κάνουμε στο μέλλον πάνω στο κομμάτι αυτό. Γενικότερα σχόλια σεξιστικού περιεχομένου δεν υπάρχουν, μάλιστα κάποιος μου είχε στείλει και μήνυμα, λέγοντας μου, πως έχουν σταματήσει τα τάιμ άουτ να είναι βαρετά με την παρουσία σας».

?

Πόση ώρα προπόνηση χρειάζεται να βγει μια χορογραφία;

Έλενα Μπάτσα

«Μια 4ώρη προπόνηση στη σχολή μας, αλλά υπάρχει και η προετοιμασία που κάνουμε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ πριν τους αγώνες, διάρκειας δύο ή τριών ωρών. Επίσης αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, κάνουμε και κάποιες επιπλέον ώρες.

Δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και ότι λάθη ή παραλείψεις υπάρχουν, διορθώνονται εκείνη τη στιγμή. Πρέπει στους αγώνες να είμαστε έτοιμες ανά πάσα στιγμή, καθώς δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο των τάιμ άουτ και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, πρέπει να παρουσιάσουμε αυτό που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει επίσης να παρουσιάζουμε κάτι εξαιρετικό ακόμα και για τον τελευταίο θεατή που έχει πληρώσει εισιτήριο. Είναι τιμή μας που εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό, γιατί το όνομά του και η ιστορία του, είναι παγκόσμιας εμβέλειας».

Από πόσα μέλη αποτελείται η ομάδα;

«Η ομάδα που συνοδεύει κάθε φορά την ομάδα του «τριφυλλιού» από οκτώ κοπέλες στο  σύνολο όμως είμαστε 18. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει βασική 8αδα γιατί δουλεία κάνουν όλες οπότε σε κάθε αγώνα φροντίζω να κάνω ροτέισον ώστε να μπορούν όλες να έχουν την δυνατότητα να ζήσουν αυτό το μαγικό που γίνεται κάθε φορά μέσα στο ΟΑΚΑ».

??

Αν κατά τη διάρκεια μια χορογραφίας υπάρξει κάποιος τραυματισμός, τι γίνεται;

Πατρίτσια Θωμά

«Δεν έχει προκύψει προς το παρόν κάποιο τέτοιο περιστατικό, αλλά και αν υπάρξει θα κοιτάξουμε να μην γίνει αντιληπτό από το κοινό. Πάντα όμως υπάρχει η coach μαζί μας οπότε αν παρουσιαστεί κάτι, να καλυφθεί το κενό αμέσως».

Πως είναι η σχέση σας με τους παίκτες της ομάδας;

Βάσω Κορρέ

«Επειδή κατά καιρούς έχουν ακουστεί και έχουν ειπωθεί διάφορα, οι σχέσεις μας είναι εντελώς τυπικές και θέλουμε να κρατάμε τις αποστάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουμε κάποιο πρόβλημα με τους παίκτες και την ομάδα».

Ως προς το οικονομικό σκέλος, αν υπάρχει ικανοποίηση;

«Είμαστε ικανοποιημένες, αν και είναι δύσκολες οι συγκυρίες για όλους».

Παρεμβάσεις από γονείς, φίλους κλπ δέχεστε;

Λιάνα Μπρόκου

«Υπάρχουν και τέτοιες. Μας κάνουν (πόλεμο) αν είναι φίλοι άλλης ομάδας. Πλέον όμως το έχουμε συνηθίσει και μας στηρίζουν χωρίς κόμπλεξ.

Υπήρξαν αντιδράσεις από το οικογενειακό περιβάλλον για τη συμμετοχή σας στη δουλειά που κάνετε;

Λίζα Αμπούλ

«Υπάρχουν και αυτές. Κυρίως αν κάποια κοπέλα που συμμετέχει έχει αγόρι ή αδερφό. Αλλά ξεκαθαρίσαμε πως δεν κάνουμε κάτι επιλήψιμο ή προσβλητικό.

Κοιτάμε να είμαστε προσεκτικές ως προς το κοινό, αλλά και στις ενδυματολογικές μας επιλογές».

Υπάρχει στόχος να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό της Ευρωλίγκα σχετικά με τις τσιρλίντερ;

«Ναι. Υπάρχει αυτός ο στόχος στο μυαλό μας, αλλά θα περιμένουμε να μας πουν αν και πότε θα πάμε.

Πάντως θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και υπέροχο αν συμβεί».

Για τις ενδυματολογικές επιλογές και αν υπάρχουν κάποιες χορηγίες;

«Ναι τα παπούτσια αλλά και τα ρούχα είναι γνωστής αθλητικής εταιρίας που έχει κανονίσει με την ΚΑΕ παρόλα αυτά με κάποιες δίκες μας παρεμβολές προσπαθούμε για να το κάνουμε όσο καλύτερο μπορούμε».

Αναλυτικά οι Fun Patrol.

Νάνσυ Λέμον (Χορογράφος)

Σίσσυ Ζωγράφου

Βάσω Κορρέ

Έλενα Μπάτσα

Λίζα Αμπούλ

Λιάνα Μπρόκου

Πατρίτσια Θωμά

Μυρσίνη Φεργαδιώτη

Κυριακή Ανατσούτσολα

Ειρήνη Ρόϊνα

Κατερίνα Ιωαννίδου

Κέλλυ Λεβέντη

Άννα Χατζηιωάννου

Κρυσταλλία Τυλιγάδη

Ενώ υπάρχουν και νέες προσθήκες στην ομάδα.

??
?
?
?
?
??

Βασίλης Μοιρώτσος – Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ