Ως μια νίκη που δίνει έξτρα κίνητρο στην ομάδα του χαρακτήρισε αυτή απέναντι το Ελληνικό, ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ γυναικών, Πέτρος Πρέκας μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Ο Έλληνας προπονητής επεσήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς στην σεζόν, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Ελληνικού και πως προετοιμάστηκε η ομάδα την εβδομάδα που προηγήθηκε: «Πήραμε μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Ήμασταν κουρασμένοι, καθώς είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ υπήρχε και το ταξίδι που έπρεπε να κάνουμε. Προσπαθήσαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες να διαχειριστούμε την κόπωση. Όπως κάθε εβδομάδα δώσαμε βάση στο scouting και στο καλό διάβασμα του αντιπάλου μας και γενικά δεν αντιμετωπίσαμε διαφορετικά το παιχνίδι σε σύγκριση με όλα τα άλλα ματς. Το μόνο που κάναμε αλλιώς ήταν η διαχείριση της κούρασης λόγω των συνθηκών»

Για τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού: «Είναι νωρίς ακόμα, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στον πρώτο γύρο. Από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε πει ότι θέλουμε να πορευτούμε μέσα στη σεζόν κοιτώντας πάντα μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτή η νίκη μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να συνεχίσουμε πάνω στο δρόμο που έχουμε χαράξει και μας βοηθά στον τομέα της ψυχολογίας»

Για τη φιλοσοφία πάνω στη οποία στηρίχθηκε ο Παναθηναϊκού στις καλοκαιρινές μεταγραφές: «Όλη η ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση ο αθλητισμός βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κάνει μία ανανέωση, να φέρει κάποια νεαρά παιδιά και να καταφέρει να μην ξεφύγει στα οικονομικά δεδομένα που έχει θέσει, ώστε να είναι αξιόπιστος οικονομικά. Διαχειριστήκαμε ένα χαμηλό μπάτζετ και στην επιλογή των παικτριών εκτός από τον οικονομικό παράγοντα, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και στους χαρακτήρες. Επιλέχθηκαν κορίτσια που θέλουν να προοδεύσουν, έχουν στόχο να γίνουν καλύτερες και είναι καλές προσωπικότητες»

Για τον κόσμο της ομάδας: «Στο παιχνίδι με το Ελληνικό ο κόσμος μας έδωσε την έξτρα ώθηση που χρειαζόμασταν για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Είναι ένα αναπόσπαστο και βασικό χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού σε όλα τα τμήματα και πάντα βοηθούν τους αθλητές να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου