ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Πρώτος στόχος ολοκληρώθηκε. Ο επόμενος τώρα…

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και επίσημα το κατώφλι του Τορ-16 και κοιτάει να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει, με τα σενάρια για τους πιθανούς αντιπάλους του, να κάνουν το πρώτο… τζάμπολ τους. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Πρώτος στόχος ολοκληρώθηκε. Ο επόμενος τώρα…

Στα λόγια του αρχηγού, Δημήτρη Διαμαντίδη, περί πρόκρισης στην επόμενη φάση, όλοι έδινα δίκιο. Τώρα που ο στόχος… επιτεύχθηκε, ήρθε η ώρα να θέσουμε τον επόμενο. Και αυτός δεν είναι άλλος, από έναν εξίσου ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό, που θα κυνηγήσει την πρόκριση του, για μία ακόμα χρονιά, στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δεν είναι λίγο, είναι σίγουρα δύσκολο, γιατί στην επόμενη φάση δεν θα υπάρχουν… Τουρόβ, αλλά το ίδιο δύσκολη έμοιαζε και η πρόκριση, που σφραγίστηκε και με πανηγυρικό τρόπο, τρεις στροφές πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να καυχιέται μόνο για το κατόρθωμα της πρόκρισης, αλλά και αυτό έγινε με τον Νέλσον μόνιμα στα πιτς και μόλις επτά παίκτες να έχουν συμμετοχή και στα επτά ματς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Μπλουμς και ο άλλος, ο rookie στην διοργάνωση, Μποχωρίδης. (Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς, Γκιστ, Παππάς, Σλότερ, οι υπόλοιποι).

Και όχι μόνο έπαιξε μόνιμα με κάποιον τραυματία ή άρρωστο, αλλά δεν επέτρεψε σε κανένα αντίπαλο του, να εστιάσει σε αυτή την απουσία και να τον απειλήσει. Κάπως έτσι υπέταξε Αρμάνι και Φενέρ στο «καυτό» ΟΑΚΑ, κάπως έτσι κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και κάπως έτσι, έφτασε στην πρόκριση στους «16», μπροστά σε 15.000 οπαδούς του. Θέλοντας και μη πλέον μπαίνουμε και σε μία διαδικασία σεναρίων. Γιατί λίγο ως πολύ η κατάταξη σε όλους τους ομίλους, πλην ίσως της τέταρτης θέσης έχει ξεκαθαρίσει.

Αν ο Παναθηναϊκός λοιπόν, τερματίσει δεύτερος στην κούρσα του τρίτου ομίλου, θα βρεθεί στο Τορ-16 θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώτο του ομίλου του και του ομίλου της Ρεάλ, με τους δεύτερους από τον όμιλο της ΤΣΣΚΑ και του Ολυμπιακού, από τους οποίους θα πάρει και τον τέταρτο, ενώ την οκτάδα θα κλείσει ο τρίτος του πρώτου ομίλου.

Με άλλα λόγια και έτσι όπως είναι η κατάσταση ως τώρα, από τον πρώτο όμιλο πέφτει πάνω σε Ρεάλ και μάλλον Ούνιξ (έχει στην έδρα της, την Ζαλγκίρις), από τον δεύτερο την Μακάμπι και την Άλμπα, από τον δικό του, την Μπαρτσελόνα και από τον όμιλο του Ολυμπιακού, όλα παίζονται μιας και τέσσερις ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όχι όμως τον Ολυμπιακό.

Ένα πιθανό σενάριο δηλαδή λέει πως ο Παναθηναϊκός σαν τρίτος θα είναι στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ούνιξ, Μακάμπι, Άλμπα και δύο εκ των Κάχα, Γαλατά, Ερυθρό Αστέρα, Νέπτουνας, ίσως ακόμα και Βαλένθια που μαθηματικά έχει ελπίδες. Αν έρθει δεύτερος τώρα, με βάση και τα παραπάνω, το σενάριο λέει ότι θα έχει στον όμιλο του: ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό, Αρμάνι, Εφές και μάλλον Ζαλγκίρις, Μάλαγα και άλλη μία ομάδα από τον τέταρτο όμιλο.

Οι προτιμήσεις είναι σίγουρο ότι θα ποικίλουν. Με ανεβασμένη την Ούνιξ, ο πρώτος όμιλος κρύβει πολλές παγίδες και επικίνδυνες έδρες. Ο δεύτερος από την άλλη έχει τα ματς ιδιαίτερης σημασίας με τον Ολυμπιακό, τις ΤΣΣΚΑ και Εφές που είναι πολύ δυνατές και ομάδες που μοιάζουν πιο αδύναμες, αλλά έχουν την δυνατότητα (ανάλογα και ποια ομάδα θα είναι από τον τέταρτο όμιλο) για να κάνουν την ζημιά.

Όπως και να έχει, είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να διεκδικήσει την δεύτερη θέση, ίσως ακόμα και την πρώτη, αν η Μπαρτσελόνα, χάσει κάποιο από τα επόμενα δύο παιχνίδια της (με Τουρόβ εκτός και με Φενέρ στην Ισπανία).

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πλέον έχει κερδίσει με το σπαθί του, το να τον θεωρούν δύσκολο αντίπαλο και φέτος, παρά τις τόσες αλλαγές. Οπότε στην τελική… το πρόβλημα, σε όποιον όμιλο και να πέσει ο Παναθηναϊκός, το έχουν οι αντίπαλοι του. Και αυτός είναι ένας στόχος που δεν είχε τεθεί αλλά… επιτεύχθηκε!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE