ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Νίκησε και τις… καρμανιόλες

Την επαφή του με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας διατήρησε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 της Βέροιας, για τη 12η αγωνιστική της Super League. Πράνιτς (26' πεν.) και Μπεργκ (47') τα γκολ των πράσινων. Σκληρό παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για σχεδόν 75 λεπτά. Προκλητική διαιτησία από τον Κύζα και τους βοηθούς του.

Νίκησε και τις... καρμανιόλες

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2 και στόχο να πετύχει ένα γκολ γρήγορα. Στα γκολπόστ βρέθηκε ο Λουκ Στιλ ενώ η άμυνα αποτελούνταν από τους Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Νάνο. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν  οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς και Μπουι. Τέλος οι Κλωναρίδης και Μπεργκ, που βρέθηκαν στην κορυφή, συμπλήρωναν την ενδεκάδα.

Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και από το πρώτο λεπτό πίεζαν ψηλά. Ο  Ζέκα προσπάθησε να βγάλει τον Μπεργκ στην πλάτη της άμυνας όμως ο βοηθός Γεωργιάδης έδωσε οφσάιντ  ενώ ο Σουηδός καλυπτόταν(1’). Στο 9’ το φάουλ του Νάνο δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη. Οι παίκτες της Βέροιας μπορούσαν να απειλήσουν τους «πράσινους» μόνο με αντεπιθέσεις. Μεγάλη ευκαιρία στο 18’ με τον Μάρκους Μπεργκ να κατεβάζει την μπάλα ,μετά από γέμισμα του Μπουι, και να την στέλνει  στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη. Η πολύ καλή παρουσία του Μπεργκ φαίνεται να «αλλάζει» και τον Παναθηναϊκό.

Στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπούρμπος σέντρα ο Σουηδός στράικερ ανατράπηκε από τον Μαλόν και κέρδισε την κόκκινη και το πέναλτι. Ο Ντάνιελ Πράνιτς το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 34 ο Κλωναρίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον επόπτη να σηκώνει την σημαία ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού  καλυπτόταν ξεκάθαρα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπεργκ να καλύπτεται αλλά ο επόπτης Γεωργιάδης σήκωσε χωρίς λόγο την σημαία του. Το ίδιο λεπτό ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ με τον Μπουι να σουτάρει στην κίνηση και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 37’ η Βέροια έχασε ευκαιρία με τον Μπεν να στέλνει την μπάλα άουτ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 (26’ Πράνιτς) και να έχει επιβάλλει τον ρυθμό του στην αναμέτρηση.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζέκα έκανε την πάσα στον  Κλωναρίδη ο οποίος πάσαρε στον Μπεργκ και κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα. Στο 54’ ο Μπουι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας με τον επόπτη Σίπκα να σηκώνει την σημαία με τον μέσο των «πρασίνων» να καλύπτεται.

Στο 67’ η Βέροια μείωσε σε 2-1 με τον Καλτσά ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των «πράσινων». Στο 69’ ο Μπεργκ κόπηκε λανθασμένα για άλλη μία φορά από τον επόπτη Σπίκα. Απίστευτα πράγματα από τους δύο επόπτες οι οποίοι έχουν πολλές «λάθος» υποδείξεις σε φάσεις που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Οι παίκτες της Βέροιας παρά το γεγονός ότι παίζουν σκληρά δεν έχουν δεχτεί τις κίτρινες που θα έπρεπε. Στο 72’  ο Νάνο σέντραρε, ο Κλωναρίδης υποδέχθηκε όμορφα την μπάλα σούταρε αλλά ο Καντιμοίρης εκτοξεύτηκε στο αριστερό του παραθυράκι. Τα τελευταία λεπτά στην Λεωφόρο τα αίματα … άναψαν.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης δεν υπήρχαν σημαντικές στιγμές για τις δύο ομάδες. Οι πράσινοι είχαν μία μόνο καλή στιγμή στο 87′ με τον Καρέλη να βγαίνει τετ α τετ και να αστοχεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (73’ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (84’ Δώνης), Ζέκα, Νάνο, Μπούι (63’ Πέτριτς), Μπούρμπος, Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Ρισβάνης, Ντίνας.

Βέροια: Καντιμοίρης, Μπράβο, Μπατιόν, Καλτσάς (77’ Εσπάρθα), Όστοιτς, Ντουμίτρου (63’ Μπαργκάν), Μαλόν, Μπαλάφας, Μπεν, Γεωργιάδης (38’ Βάσκες), Καλί.

Στον πάγκο: Γκινιάρ, Βέρτζος, Κάμπορα, Βούκιτς.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ