ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Μπορείς πρωτάθλημα; Απόδειξη

Για να μείνεις στην διεκδίκηση του τίτλου και να λες ότι μπορείς να το κατακτήσεις, χρειάζεσαι νίκες σαν αυτή στην Τούμπα. Χρειάζεσαι όμως και νίκες σε έδρες όπως το Αγρίνιο, η Τρίπολη, το Περιστέρι, η Βέροια. Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την πιο σημαντική εβδομάδα έως τώρα στη σεζόν.

Μπορείς πρωτάθλημα; Απόδειξη

Ομολογώ πως αν με ρωτούσαν για το ποιος εκ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα μπορούσε να «γκελάρει» χθες, δεν θα δυσκολευόμουν για την απάντηση. Οι «πράσινοι» μετά από μεγάλη απραξία έπαιξαν στη Μόσχα, στους -8, απόγευμα Πέμπτης, γύρισαν στην Αθήνα και ήταν αναγκασμένοι να παίξουν με μια από τις καλές – έως τώρα – ομάδες του πρωταθλήματος.

Καμία σχέση με Κέρκυρα και Πανθρακικό, με τους οποίους έπαιξαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και κέρδισαν νωρίτερα. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Οι «πράσινοι» γνώριζαν τι είχαν κάνει οι δύο. Άρα, έπρεπε να κερδίσουν.

Κέρδισαν. Και το έκαναν και με ωραίο τρόπο. Μπορεί το 2-1 να δείχνει αγχωτικό, αλλά για όσοι είδαν το ματς καταλάβαιναν πως η Βέροια δεν μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο τέλος. Το γκολ που σημείωσε ήρθε τυχαία και από μια κόντρα και πέραν αυτού δεν είχαν ούτε υποψία ευκαιρίας.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ. Καλά κάνει ο Αναστασίου και λέει πως αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα «σκοτώνεις». Γιατί αν σε «σκοτώσουν» αυτά, η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα λοιπόν. Και πρώτο γκολ ο Μπεργκ, ο οποίος κέρδισε και το πέναλτι και την αποβολή. Και ξεκούραση για δύο βασικά στελέχη, τον Σίλντεφελντ και τον Μέντες. Κι όλα αυτά, λίγες ώρες πριν ο Παναθηναϊκός μπει σε μια εβδομάδα που θα απαντήσει σε μεγάλο βαθμό στο ερώτημα για το αν μπορεί να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους το Αγρίνιο και την Τρίπολη. Θυμίζω πως ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε ούτε στη μία πόλη, ούτε στην άλλη.

Για να μείνεις στην διεκδίκηση του τίτλου και να λες ότι μπορείς να το κατακτήσεις, χρειάζεσαι νίκες σαν αυτή στην Τούμπα. Χρειάζεσαι όμως και νίκες σε έδρες όπως το Αγρίνιο, η Τρίπολη, το Περιστέρι, η Βέροια. Έτσι «τουμπάρεις» τη γκέλα με τον ΟΦΗ ή την ήττα στη Μυτιλήνη. Έτσι φτιάχνεις ψυχολογία, αποκτάς μέταλλο, κερδίζεις εμπιστοσύνη και «φοβίζεις» τον αντίπαλο.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ίσως η πιο σημαντική έως τώρα στη σεζόν. Θα μάθουμε αν το 2015 θα βρει τον Παναθηναϊκό με φαρδιά πλατιά την ταμπέλα του «διεκδικητή του πρωταθλήματος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...