ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Πιο δύσκολο με Παναιτωλικό, ο Μπέργκ και η ανάγκη για το μηδέν!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για το παιχνίδι στο Αγρίνιο, τον Σουηδό, αλλά και τη βελτίωση που χρειάζεται το "τριφύλλι" στην αμυντική της λειτουργία...

Πιο δύσκολο με Παναιτωλικό, ο Μπέργκ και η ανάγκη για το μηδέν!

Η επιστροφή του Μαρκους Μπέργκ την εποχή, που θα κριθούν πολλά για τον Παναθηναϊκό και την πορεία του στο πρωτάθλημα είναι το καλό νέο για τον Γιάννη Αναστασίου. Το γεγονός ,όμως, ότι συνεχίζει και δέχεται γκολ με ευκολία και όλους τους τρόπους είναι το κακό νέο για τον κόουτς. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα δύο παιχνίδια, που ακολουθούν θα είναι το βαρόμετρο, για να δούμε που μπορεί να φθάσει φέτος η ομάδα.

Για να καταλάβει κανείς την δυσκολία των αγώνων στα αντίστοιχα παιχνίδια ο Ολυμπιακός πήρε δύο βαθμούς. Και μάλιστα την ισοπαλία στην Τρίπολη την πήρε με τα όργια του Σπάθα και των βοηθών του. Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα, όσο και αν φαίνεται περίεργο για μένα πιο δύσκολο είναι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο παρά αυτό της Τρίπολης. Ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα πολύ σφιχτή στην άμυνα και έχει την δυνατότητα να σκοράρει και από στημένες φάσεις και κυρίως έχει μία έδρα πολύ δυνατή. Ο Αστέρας Τρίπολης παίζει πολύ πιο ανοιχτά. Εχει επιθετική σκέψη στο παιχνίδι του, όπως και ο Παναθηναϊκός και αφήνει πολλούς χώρους στον αντίπαλο.

Κόντρα στον Αστέρα ο Παναθηναϊκός θα κάνει ευκαιρίες αρκετές και εξαρτάται από την αποτελεσματικότητά του, αλλά με Μπέργκ στην επίθεση το γκολ είναι πιο εύκολο. Αντίθετα με τον Παναιτωλικό δεν θα βρει πολλούς χώρους με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αν φάει ένα γκολ να μην μπορεί να φθάσει στη νίκη.


Πάντως, πέρα από την επιστροφή του Μπέργκ, που κάνει άλλη ομάδα επιθετικά τον Παναθηναϊκό και ανεβάζει και ένα επίπεδο και την απόδοσή των συμπαικτών του είναι ανάγκη να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία η ομάδα. Πρέπει να μάθει να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Οσο αυτό δεν γίνεται, τόσο θα κινδυνεύει η ομάδα να χάνει βαθμούς. Δεν μπορεί σε κάθε ματς να χρειάζεται να βάλει δύο και τρία γκολ, για να πάρει τη νίκη.


*Ο ορισμός του Βοσκάκη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης. Πλέον επιστρατεύονται τα κομμάντο σε όλα τα επίπεδα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...