Match Center

Διπλό το κακό…

Οι πράσινοι πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στην φετινή χρονιά όχι μόνο έχασαν (84-64) το παιχνίδι αλλά και την διαφορά που έχτισαν με κόπο στο πρώτο ματς. Τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης, μοναδικός επιζών ο Σλότερ με 20 πόντους.

Το ματς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Ράιτ. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 0-4 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η διαφορά αυτή καλύφθηκε άμεσα ενώ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα της πρώτης περιόδου. Δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου η Φενέρμπαχτσε πήρε προβάδισμα με 12-8. Παρόλα αυτά το σκηνικό ήταν ίδιο με τον Παναθηναϊκό να καλύπτει και πάλι την διαφορά και την περίοδο να τελειώνει με σκορ 18-18 με καλάθι του Νίκου Παππά στην εκπνοή. Αξίζει να σημειωθεί το σοβαρό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα αμυντικά ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή στην πρώτη περίοδο αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Όσων αφορά την δεύτερη περίοδο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς για τα δύο πρώτα λεπτά το σκορ ήταν 18-18. Αυτή η «αφλογιστία» ήταν αποτέλεσμα τόσο συνεχόμενων λαθών όσο και μεγάλης αστοχίας. Τελικά μετά από τρία λεπτά η Φενέρμπαχτσε πήρε προβάδισμα με 20-18 με καλάθι του Χίκμαν. Στη συνέχεια η απίστευτη ευστοχία των Τούρκων από τη γραμμή του τρίποντου  έστειλε την διαφορά στο +9 (31-22) 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με καλάθια των Φώτση και Σλότερ η διαφορά έπεσε στο -6 για τους πράσινους. Στο σημείο εκείνο ο Βέσελι την έστειλε πάλι στο +8 λίγο πριν το τέλος. Η διαφορά αυτή δεν έμεινε για πολύ καθώς το τρίποντο του Χαλαμπόπουλου 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μείωσε την διαφορά στο -4 (36-32) και έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέιμς Γκιστ μείωσε την διαφορά στον πόντο με τρίποντο (36-35).Στη συνέχεια το επιθετικό «κρεσέντο» των Τούρκων από την γραμμή των 6,75 έστειλε την διαφορά στο +11 (48-37) 6 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η διαφορά συνέχιζε να ανεβαίνει με έντονους ρυθμούς καθώς οι Τούρκοι είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα.Η αντίδραση του Παναθηναϊκού (48-41) δεν είχε διάρκεια σε αντίθεση με τα λάθη και την αστοχία του και οι γηπεδούχοι στήνοντας πάρτι κάτω από το καλάθι με τον Ερντέν ξέφυγαν με 67-45.

Πλέον το ενδιαφέρον για το νικητή είχε χαθεί και εστιαζόταν στο αν ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε το μη χείρον βέλτιστον, να υπερασπιστεί το 91-73 του ΟΑΚΑ για να έχει την υπεροχή σε πιθανή ισοβαθμία. Οι πρωταθλητές Τουρκίας κατάφεραν να υπερκαλύψουν το -18 του πρώτου ματς φτάνοντας στο 84-62 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο.

Δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 18, Χίκμαν 10, Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7, Σλότερ 20, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9, Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία) Γιασεβίτσιους (Λιθουανία).

Θάνος Νικολογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version