ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Βγήκαν τα κομπιουτεράκια…

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας πλησιάζει στο τέλος της και παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές, με τα πράγματα να είναι ρευστά, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει κλειδώσει την 3η θέση του Γ΄ ομίλου.

Βγήκαν τα κομπιουτεράκια…

Τα πράγματα στον όμιλο του Παναθηναϊκού είναι πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τους άλλους ομίλους και αν οι πρώτες θέσεις έχουν σχεδόν… κριθεί, από κει και κάτω τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν άρδην στους τρεις υπόλοιπους ομίλους.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Αν τελείωνε τώρα η πρώτη φάση οι όμιλοι του Top-16 θα διαμορφώνονταν ως εξής:

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 501 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ε΄ όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Ούνιξ Καζάν, Άλμπα Βερολίνου.

ΣΤ΄ όμιλος:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Εφές Αναντολού, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Ζαλγκίρις Κάουνας, Ουνικάχα Μάλαγα, Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό

Στην πραγματικότητα και όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, η Μπαρσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης κατά 99% θα βρίσκονται στον όμιλο του «εξάστερου» (υπάρχει και το σενάριο να τερματίσει 2η η Μπαρτσελόνα, αν ΠΑΟ και Φενέρ κάνουν αμφότεροι το 2/2).

Από κει και πέρα, η Μακάμπι λογικά θα τερματίσει στην 2η θέση του Β΄ ομίλου, με την Μάλαγα να την ακολουθεί με μία νίκη λιγότερη. Η ομάδα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έχει το προβάδισμα καθώς έχει να αντιμετωπίσει την Τσεντσεβίτα εκτός και τη Μάλαγα εντός, πράγμα που σημαίνει ότι με νίκη στη  «Nokia Arena» επί των Ισπανών, θα κλειδώσει την 2η θέση.

Σίγουρη μοιάζει και η Άλμπα Βερολίνου, καθώς βρίσκεται μια νίκη μακριά από την Τσεντσεβίτα, με την ομάδα του Ούκιτς να ταξιδεύει στη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα «πάρει» το «τριφύλλι» από τον  όμιλο του Ολυμπιακού (Δ΄), ο Ερυθρός Αστέρας και η Γαλατά, αυτή τη στιγμή «πέφτουν» πάνω του. Ωστόσο εδώ υπάρχει και το μεγάλο μπλέξιμο, καθώς οι Σέρβοι έχουν 5 νίκες, η Λαμποράλ 4, ενώ η Γαλατά 3.

Στα εναπομείναντα παιχνίδια η Γαλατά υποδέχεται την Λαμποράλ, ματς που ενδεχομένως κρίνει και την 3η θέση (η την 2η), ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα πάει στη Βαλένθια, με τους ισπανούς να είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ την τελευταία αγωνιστική θα είναι καθοριστικό όσον αφορά την τελική βαθμολογία του Δ΄ ομίλου.

Εν κατακλείδι, από τον Δ΄ όμιλο, οι «πράσινοι» μπορούν να «πάρουν» η τη Γαλατά και τον Αστέρα, η και την Λαμποράλ (με έναν εκ των Γαλατά και Αστέρα), ενώ ακόμα και η Νεπτούνας έχει πιθανότητες (λιγότερες).

Οι εναπομείναντες του Α΄ ομίλου

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς λογικά από τον πρώτο όμιλο, θα συναντήσει την Ρεάλ και περιμένει να δει, ποιοι θα την ακολουθήσουν. Η Ούνιξ Καζάν των Καϊμακόγλου-Ζήση είναι το φαβορί, ωστόσο και οι Νίζνι/Ζαλγκίρις βρίσκονται κοντά, αφού η μεν Ζαλγκίρις έχει το ίδιο ρεκόρ με την Ούνιξ (4-4) ενώ η Νίζνι έχει μια ήττα περισσότερη.

Το Ούνιξ-Ζαλγκίρις της επόμενης εβδομάδας λογικά θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αφού η Νίζνι θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Εφές στην Τουρκία, η οποία κυνηγάει την πρώτη θέση και αυτή, καθώς είναι μαζί με τη Ρεάλ στο 6-2, με τους Ισπανούς να είναι πρώτοι, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της έδρας στην τελευταία αγωνιστική, όπου υποδέχονται την Εφές.

Η λογική… αν υπάρχει κάτι τέτοιο… λέει αυτή τη στιγμή ότι οι «πράσινοι» θα συναντήσουν τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, την Άλμπα Βερολίνου και μάλλον την Ούνιξ Καζάν, ενώ δύο εκ των Ερυθρός Αστέρας, Γαλατά, Λαμποράλ και Νεπτούνας θα συμπληρώσουν τον Ε΄ όμιλο.

Οι διασταυρώσεις από την πρώτη φάση στο Top-16 γίνονται ως εξής:

Όμιλος Ε΄: Α1, Β2, Γ3, Δ4, Γ1, Δ2, Α3 και Β4.

Όμιλος ΣΤ΄: Β1, Γ2, Δ3, Α4, Δ1, Α2, Β3 και Γ4.

Εσείς ποιες θα διαλέγατε;

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.