ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Αντί να πούμε ένα μπράβο, τους κράζουμε;

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr για την κριτική, αλλά και τον μηδενισμό από ορισμένους στον Παναθηναϊκό, τη συνέχεια του "τριφυλλιού", αλλά και τον... Μποροβήλο!

Αντί να πούμε ένα μπράβο, τους κράζουμε;

Ο ένας με μικρό μπάτζετ και χαμηλούς τόνους αντιμετωπίζει ομάδες, που παίζουν με τις καλύτερες ενδεκάδες, έχει πάρει 13 βαθμούς στα 5 τελευταία παιχνίδια κερδίζοντας μεταξύ άλλων στο Αγρίνιο, στην Τούμπα, τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο και είναι στο -5 από την κορυφή.

Και με κόντρα διαιτησίες, όταν δεν πήρε πέναλτι στο ματς με την Λιβαδειά (στη φάση του τραυματισμού του Μπέργκ), στο χθεσινό με τον Αστέρα στην Τρίπολη (ανατροπή του Μπέργκ από τον Σανκαρέ), δεν έπαιρνε ούτε φάουλ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ανακάλυπτε ο Καλογερόπουλος χέρι του Πέτριτς σε μοναδική ευκαιρία για ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, ενώ και στο ματς με την Καλλονή στην Μυτιλήνη ο Τριτσώνης αντί να δείξει κόκκινη στον Χογκ και φάουλ στον Παναθηναϊκό για ανατροπή στον Κλωναρίδη έδειξε παίζετε. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, με τις συγκεκριμένες δυνατότητες δίνει τα πάντα στο γήπεδο και με ….αίμα έχει πάρει 23 βαθμούς και είναι μέσα στον τίτλο.

Και από την άλλη έχουμε τους άλλους, που δεν μπορούν να κερδίσουν τα δεύτερα του ΠΑΣ, κάνουν… περιπάτους με Κέρκυρα, Βέροια και ΟΦΗ, Πανθρακικό και για να καταφέρουν να πάρουν ισοπαλία με τον Αστέρα οι βοηθοί είχαν πάθει αγκύλωση στις επιθέσεις του Αστέρα ,αν και οι παίκτες τους ήταν καλυμένοι δύο και τρία μέτρα. Και μιλάμε για μία ομάδα, που στην αρχή με αυτά, που διαβάζαμε και ακούγαμε νομίζαμε, ότι επρόκειτο για την Μπαρτσελόνα, η την Ρεάλ. Και με μπάτζετ οκταπλάσιο από το δικό μας.

Και είμαστε εμείς στο -1 από αυτούς και αν είχαμε πάρει αυτά, που δικαιούμασταν από την διαιτησία θα ήμασταν από πάνω.

Και αντί να πούμε μπράβο στην ομάδα, τους παίκτες και τον Αναστασίου, που κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν και την ψυχή τους στο γήπεδο και είναι κοντά στην κορυφή παίζοντας για μεγάλο διάστημα χωρίς τον Μπεργκ τους κράζουμε και από πάνω. Πότε μιλάμε για παλαίμαχους, πότε για ανίκανο και λίγο προπονητή. Δεν λέω φυσικά και κάνει λάθη και ο Αναστασίου και οι παίκτες έχουν κακές ημέρες, αλλά εδώ και ένα μήνα η ομάδα και σταθερή είναι και έχει βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα με το σχεδόν απόλυτο βαθμών( 13 στους 15). Και επίσης συμφωνώ, ότι με τον Αστέρα δεν παίξαμε καλά. Αλλά όταν δεν παίζεις καλά είναι καλό να μην χάνεις. Και αυτό έγινε…

Αλλο η καλόπιστη κριτική και άλλο το κράξιμο. Για όσους κράζουν έχω να πω, αφού δεν γουστάρουν τους… παλαίμαχους και τον… λίγο προπονητή του Παναθηναϊκού, ας πάνε να δουν αυτούς που βουτάνε και κερδίζουν πέναλτι, που όποτε βρίσκουν σοβαρό αντίπαλο στην Ελλάδα είτε δεν κερδίζουν είτε κερδίζουν με σπρώξιμο και να αφήσουν ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα να δώσουμε την μάχη μας και όπου βγει.

Τα λέω αυτά, διότι μία ισοπαλία έφερε η ομάδα με τον Αστέρα και νομίζεις από τα σχόλια, που διαβάζεις, ότι ήρθε η καταστροφή. Επαναλαμβάνω σε μία έδρα, που οι άλλοι δεν πέρασαν, ούτε με σπρώξιμο και εσύ το έχεις παίξει αυτό το παιχνίδι μόλις τρεις ημέρες μετά το Αγρίνιο. Ναι σε εκείνο το ματς, που πάλι ο Αναστασίου τα… άκουσε, αλλά όσοι έκραζαν πριν το ματς δεν του είπαν ένα μπράβο μετά, που με αυτή την ενδεκάδα που παρουσίασε έκανε το καλύτερο παιχνίδι της η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Ναι στην κριτική σε όλους. Αλλά με μία λογική. Κενα υπάρχουν στην ομάδα, ναι, όπως είναι γνωστό ότι και το οικονομικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Ας τα προσμετρήσουμε όλα αυτά, όταν σχολιάζουμε την ομάδα και ας μην μετατρέπεται η κριτική από καλόπιστη σε κακόπιστη. Διότι εγώ αυτό βλέπω να γίνεται από κάποιους. Την στιγμή μάλιστα που η ομάδα έχει ανάγκη από όλο τον κόσμο δίπλα της, για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρωτάθλημα…

ΥΓ: Για τον Μπορο-θρήνο και την ανακοίνωση, που έβγαλε καμία έκπληξη δεν νιώθω. Ο άνθρωπος, που έπαιξε με την σωματική ακεραιότητα παικτών και άφησε να διεξαχθεί ένα ματς κάτω από τέτοιες συνθήκες στην Ριζούπολη είναι ικανός για ΟΛΑ. Αλλά δεν του πέρασε και οι 1000 φίλοι του Παναθηναϊκού του έδωσαν μία ηχηρή απάντηση από τις εξέδρες του γηπέδου του

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.