ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Μπλακ άουτ!

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για μια ακόμη φορά τα νεκρά του διαστήματα και ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Εστορίλ, στο φινάλε των ομίλων του Europa League. Τρία δοκάρια είχαν οι "πράσινοι". Ο Καρέλης το γκολ (55') της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου που αποχαιρετά την Ευρώπη, δίχως νίκη...

Μπλακ άουτ!

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στις κινήσεις τους λόγο και της καταρρακτώδους βροχής, με την Εστορίλ ωστόσο να δείχνει στα πρώτα λεπτά του αγώνα πως πατάει καλύτερα.

Αντίθετα οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν πολύ κακοί και με πολλές λάθος μεταβιβάσεις έδειχναν να δυσκολεύονται αρκετά απέναντι στους Πορτογάλους, με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει πολλά παράπονα από την εικόνα των παικτών του.

Στην κακή εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Χρήστου Μπούρμπου, που άφησε την θέση του στον Τριανταφυλλόπουλο και αποχώρησε με πρόβλημα στην μέση, μετά από 27 λεπτά αγώνα.

Η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα έγινε από την Εστορίλ στο 30′, με τον Αρτούρο να εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και να στέλνει την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο Αρτούρο μπήκε στην περιοχή για να κάνει το σουτ, με τον Στιλ να κάνει μία σημαντική επέμβαση, κρατώντας το 0-0.

Η εικόνα των «πρασίνων» άλλαξε προς το καλύτερο μετά τις φάσεις της Εστορίλ και στο 37′ ο Καρέλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη σέντρα του Λαγού, αλλά ο Βάγκνερ έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα.

Ο Χουχούμης εκτέλεσε, η μπάλα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι με τον Ρισβάνη να την γυρνάει στον Κουτρουμπή και τον τελευταίο να την στοπάρει και να σουτάρει, αλλά να βλέπει τον Βάγκνερ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ αφού πρώτα εκείνη βρήκε και στο κάθετο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ήταν για το «τριφύλλι», το οποίο απείλησε και πάλι στο 42′ με σουτ από κοντά του Δώνη που κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Καρέλης βγήκε και πάλι απέναντι από τον Βάγκνερ μετά από κάθετη του Τριανταφυλλόπουλου αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Ντίνας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου στα αποδυτήρια έπιασαν τόπο και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για το «τριφύλλι», αφού στο 50′ ο Καρέλης έκανε το 1-0 από κοντά με ωραίο πλασέ μετά από πάσα του Δώνη,.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Νίκος Καρέλης είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από γύρισμα του Δώνη, ενώ αμέσως μετά ο επιθετικός διεθνής επιθετικός έκανε ακόμα ένα καλό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 63′, ο Χουχούμης που ήταν πολύ καλός σήμερα έκανε πολύ ωραία σέντρα και ο Καρέλης μετά από δύσκολη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Βάγκνερ. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για να πετύχει το 2-0, ενώ η είσοδος του Μπεργκ στην θέση του Ντίνα, έδωσε και άλλες λύσεις επιθετικά, αφού ο Σουηδός απείλησε στο 74′ με κεφαλιά.

Στο 76′ και χωρίς να έχει κάνει κάποια φάση μέχρι τότε στο δεύτερο ημίχρονο, η Εστορίλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου ο Εσίτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Στιλ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Τρία λεπτά μετά οι Πορτογάλοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή με τον Σέμπα να στέλνει την μπάλα εκτός εστίας.

Οι Πορτογάλοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και όταν έγινε το λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού στο 88′, ο Κλέμπερ βρήκε την ευκαιρία για να κάνει το 1-1 με δυνατό σουτ.

Ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πάθει τα χειρότερα, αλλά στο 89′ ο Μπαλμπόα δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με τον Στιλ να διώχνει πριν η μπάλα βρει στο δοκάρι και φύγει έξω. Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο φετινό Europa League, χωρίς νίκη.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος (28′ Τριανταφυλλόπουλος), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν (60′ Πράνιτς), Ντίνας (67′ Μπεργκ), Καρέλης.

Εστορίλ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (60′ Κλέμπερ), Μάνο, Εσίτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Κούτσα (67′ Κλέμπερ), Ράφαελ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72′ Αμάντο).

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ