ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Τα λάθη πληρώνονται…

Ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να καταλαβαίνει τι ευκαιρία… έχασε στο παιχνίδι με την Αρμάνι. Ποια είναι τα σενάρια για το Τορ-16. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Τα λάθη πληρώνονται…

Με το σκορ στο -1 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Παναθηναϊκό να παίζει σε όλο το δ’ δεκάλεπτο… διαγωνισμό τριπόντων- λαθών και να ανατρέπει όποια διαφορά έπαιρνε η Αρμάνι αλλά και… ο ίδιος, το ματς στην Βαρκελώνη ήταν στην παράταση και ισοπαλία. Αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε εκείνο το αμυντικό ριμπάουντ, που έκλεψε ο Μέλι και στη συνέχεια ευστοχούσε, με βάση την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Φενέρ, θα είχε την τεράστια ευκαιρία να τερματίσει δεύτερος.

Δύσκολο; Εξαιρετικά, αλλά στο μπάσκετ όλα γίνονται. Αυτό που σπάνια γίνεται είναι να κερδίσει μία ομάδα έναν αγώνα εκτός έδρας έχοντας υπερδιπλάσιο αριθμό λαθών. Στα εννέα σταμάτησε η Αρμάνι, στα 21 ο Παναθηναϊκός που στο τέλος φάνηκε το πόσο κουρασμένοι ήταν οι βασικοί του παίκτες.

Ο Γκιστ έχασε όλες τις μάχες στα τελευταία λεπτά και επιστρατεύτηκε ο Ράιτ που έπαιξε τις άμυνες που έπρεπε αλλά στην κρίσιμη φάση, ξέχασε να πάει για σκριν στον Διαμαντίδη. Ο Σλότερ έπρεπε να βοηθάει με πολύ τρέξιμο και στην άμυνα, ο Μπλουμς είχε λάθος αντιμετώπιση στον καθοριστικό τρίποντο του Χάκετ (πέρασε under, ενώ έπρεπε να περάσει trail), ο Διαμαντίδης με τόσο ξύλο από τον Τσερέλα και 37’ στο παρκέ, ήταν φυσιολογικό παρά την πανέξυπνη κομπίνα του Ιβάνοβιτς (και το καθαρό αντιαθλητικό φάουλ που κακώς δεν δόθηκε) να μην είναι 100% συγκεντρωμένος στις κρίσιμες βολές.

Χάθηκε τίποτα πλην των σεναρίων; Στην ουσία όχι, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι πιο προσεχτικός σε ματς που μπορεί βαθμολογικά να μην… καίνε, αλλά έχουν την σημασία τους.

Το πόσο εύκολα σκόραρε από την περιφέρεια (11/25 τρίποντα, καλύτερο ποσοστό και από τα δίποντα είχε) ισορροπούσε δυστυχώς, από το πόσο εύκολα πουλούσε την μπάλα.

Όπως και να έχει, τα πράγματα μία αγωνιστική πριν το τέλος, ξεκαθάρισαν στον όμιλο του, με τους πράσινους να πηγαίνουν στον 5ο όμιλο με την Μπαρτσελόνα μαζί, εκτός και αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τους Καταλανούς και η Φενέρ νικήσει με τέτοια διαφορά την Μπάγερν στην Τουρκία, ώστε να καλύψει το -60 που έχει τώρα στο goal average…

Μαζί του τώρα, θα έχει την Μακάμπι, το νικητή του αγώνα Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα τη Νεπτούνας, εκτός και αν η Βαλένθια κάνει το 2/2, το νικητή του αγώνα Ρεάλ-Εφές αφού μάλλον και οι δύο ομάδες σήμερα θα κερδίσουν και το νικητή του σημερινού Ούνιξ-Ζαλγκίρις, ενώ η τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο είναι ανοικτή για τρεις ομάδες (Μάλαγα, Άλμπα και Λιμόζ).

Ένας όμιλος με τρεις πολύ δυνατές ομάδες και τέσσερις που μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές στις έδρες τους. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός όσο περνάει ο καιρός να γίνεται καλύτερος και το ντεμπούτο του Νέλσον θα βοηθήσει πολύ, μαζί με… έναν αγιασμό για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα με τους τραυματισμούς που δεν λένε να αφήσουν την ομάδα να βρει έναν καλό ρυθμό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE