Δημήτρης Στρατής

«Έδειξε» πολλά το τελευταίο δεκάλεπτο

«Έδειξε» πολλά το τελευταίο δεκάλεπτο

Οι κάθετες εφορμήσεις των παικτών από τις δεύτερες γραμμές στο 3-0 κι οι «παγίδες» που έστηναν οι κυνηγοί «λένε» πολλά για τη συνέχεια. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού καταγράφηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80΄ (με το παιχνίδι να έχει «καθαρίσει») ο ΠΑΟ βγαίνει στην κόντρα με πέντε παίκτες στα καρέ του Πανθρακικού εκ των οποίων ο ένας είναι ο…στόπερ του κι ο δεύτερος ο ανασταλτικός του μέσος που εκμεταλλεύεται άψογα τη σέντρα του Νάνο.

Έξι λεπτά αργότερα ο αριστερός μπακ του αντιπάλου με το που σηκώνει κεφάλι για να ξεκινήσει επίθεση έχει να αντιμετωπίσει τον κλοιό Κλωναρίδη, Ντίνα, Μπούρμπου που του κλείνουν το οπτικό πεδίο με μια άψογη παγίδα. Λεπτομέρειες θα πείτε αλλά στην «ταπεινή» μας λίγκα ακόμα κι αν υπολείπεσαι σε ποιότητα, η αγωνιστικότητα κι η έφεση σου στο παιχνίδι ΧΩΡΙΣ μπάλα (κάτι που έλειπε τόσο καιρό) μπορεί να μακιγιάρει κάμποσες αδυναμίες σου.

Σήμερα π.χ με τον Πέτριτς να κάνει τάκλιν ακόμα και στην περιοχή του Στιλ, να ακολουθεί τα τρεξίματα των χαφ των φιλοξενούμενων προσφέροντας αμυντικές βοήθειες αλλά και «ζεστούς» Ζέκα-Λαγό (φοβερός στο πρώτο μέρος σε ρόλο…πλέι-μέικερ) καλύφθηκε ιδανικά η παρουσία-απουσία του «περίπτερου» που για μια ακόμα φορά έβγαλε ξεκούραστα το μεροκάματο αν κι οι περισσότεροι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι στην ευχή έκανε στο γήπεδο 82 ολόκληρα λεπτά.

Λίγο πρόλαβαν να πατήσουν χορτάρι Ντίνας, «Κλώνα», Δώνης κι η ομάδα έγινε πολύ ορμητική,  με το τόπι να κολλά στα πόδια των τεχνιτών παικτών του Αναστασίου και τον κυπελλούχο να παίρνει ανάπτυξη από παντού! Αριστερά από Νάνο, στον άξονα από Πέτριτς, Λαγό, Ζέκα, δεξιά με τις πλαγιοκοπήσεις του Μπεργκ, γενικά είδαμε χορταστικό θέαμα από μια ομάδα που έχει το know how του απίθανου περσινού β΄ γύρου και καλό θα ήταν να το θυμηθεί την Πέμπτη στα Πηγάδια απέναντι στην φορμαρισμένη ομάδα του Λουτσέσκου.

Exit mobile version