ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αδιάφορος και άστοχος

Ο αδιάφορος και άστοχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κρατήσει αλώβητη την έδρα του, καθώς γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 80-67, σ’ ένα επεισοδιακό ματς με σαραντάλεπτη διακοπή, λόγω τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας.

Αδιάφορος και άστοχος

Με τον ΝτεΜάρκους Νέλσον να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού», αλλά χωρίς τους Διαμαντίδη και Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη για το γόητρο κόντρα στην ανώτερη Μπαρτσελόνα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Αμπρίνες.

Το ματς είχε και επεισοδιακό χαρακτήρα, καθώς στο ημίχρονο, υπήρξε εκκένωση του γηπέδου για περίπου σαράντα λεπτά, λόγω τηλεφωνήματος κακόγουστης, όπως αποδείχθηκε φάρσας, για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Το ματς

Με τους Φώτση, Παππά, Μπατίστα, Γιάνκοβιτς και Σλότερ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας να ελέγχει κάπως το ματς μέχρι το 3ο λεπτό. Από κείνο το σημείο και μετά, η Μπαρτσελόνα με κύριο εκφραστή τον Χουέρτας, πάτησε γκάζι και ξέφυγε στο σκορ (6-17), αφού οι πράσινοι είχαν νεκρό διάστημα περίπου πέντε λεπτών. Η αστοχία των πράσινων ήταν τέτοια που δεν τους επέτρεπε να πλησιάσουν. Και με 4/14 σουτ, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 21-10 υπέρ των Καταλανών.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.477 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» φάνηκαν να ξυπνάνε στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, αλλά η αντίδραση ήταν προσωρινή. Το τρίποντο του Φώτση και το καλάθι του Μαυροκεφαλίδη έφερε κοντά τον Παναθηναϊκό (15-21), αλλα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα βρήκαν τις λύσεις.

Ο Ιβάνοβιτς πέρασε στον αγώνα τρεις ψηλούς για να σταματήσει την  Μπαρτσελόνα, αλλά ο Χουέρτας που ήταν σε καλή μέρα και ο Λάμπε κράτησαν την διαφορά.

Η αστοχία των «πρασίνων» συνεχιζόταν και οι Καταλανοί προηγούνταν άνετα, με 20-34. Ο Χουέρτας συνέχισε να σκοράρει, η διαφορά έμενε στα ίδια και υψηλότερα επίπεδα, και το τελευταίο δίλεπτο βρήκε την Μπαρτσελόνα στο συν 17 (23-40),σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μετά το τηλεφώνημα για βόμβα, και αφού πρώτα πέρασε αρκετή ώρα  ήρθε η ώρα για για να αρχίσει και πάλι ο αγώνας! Η διακοπή, πάντως, βοήθησε τους παίκτες του Ιβάνοβιτς που με την έναρξη του αγώνα βρήκαν τα καλά σουτ και τις προσπάθειες για να μειώσουν στο σκορ (33-45).

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε, με τον Φώτση και τον Γκιστ (να πετυχένουν δύο σερί τρίποντα, για το 47-53 που έβαλε και πάλι τους πράσινους στο «κόλπο». Και εκεί που το πράγμα έδειχνε ότι γυρνάει, τα προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Σλότερ ήταν σε κακό βράδυ, η απουσία του αρχηγού φαινόταν και οι ψηλοί των Καταλανών έκαναν ότι ήθελαν κάτω από την ρακέτα. Κάπως έτσι φτάσαμε και στο 47-60 στο 30′.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε ότι δεν μπορεί να χάσει το παιχνίδι και όταν η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 18 (53-71), φάνηκαν να κρίνονται. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με τον Ιβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τους μικρούς Χαραλαμπόπουλο και Κόνιαρη για να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες και να αποθεωθούν από τον κόσμο. 

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Χουέρτας 17 (2), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοφ, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.