ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μαυροκεφαλίδης: «Αποκλείεται να επέστρεφα στον Ολυμπιακό»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δίνει μία συνέντευξη στην οποία μιλάει για την αγάπη του για το «τριφύλλι», τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα, ενώ αναφέρεται στην δύσκολη περίοδο στην οποία δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Μαυροκεφαλίδης: «Αποκλείεται να επέστρεφα στον Ολυμπιακό»

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, μιλάει στο ΑΡΤ και αποκαλύπτει πολλά πράγματα, αναφέρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη ως τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε και φυσικά δεν «κλείνει» ποτέ την πόρτα στην Εθνική ομάδα. Επίσης στην ερώτηση αν θα γύρναγε στον Ολυμπιακό, η απάντηση είναι αρνητική αφού όπως υποστηρίζει από μικρός είναι οπαδός του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε για:

-το τι ομάδα υποστήριζε παιδί: «Παναθηναϊκός από μικρός».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 46.830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-το όνειρο που ήθελε να υλοποιήσει: «Όνειρο μου ήταν να παίξω στον Παναθηναϊκό όταν ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία, αυτό βλέπεις έγινε… Κάλιο αργά παρά ποτέ»

για την βοήθεια του Φραγκίσκου Αλβέρτη όταν επί εποχή Πεδουλάκη δεν έπαιρνε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε: «Σίγουρα με βοήθησε πολύ. Νομίζω από κει και πέρα εγώ ήμουν έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή, άσχετα αν πιο πριν δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω λόγω διαφορετικών συνθηκών, αλλά δούλευα συνέχεια. Ήξερα πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και νομίζω, όσο μπόρεσα την βοήθησα».

-το είχε γίνει με τον Πεδουλάκη και δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής: «Τι να πω; Το καλοκαίρι που μιλούσα με τον κόουτς, μου είχε πει πως θα έχω ρόλο στην ομάδα και ότι θα είμαι αρκετά χρήσιμος, αλλά στην διάρκεια είδε για τις δικές του συνθήκες πως εγώ δεν μπορώ να ανταπεξέλθω…»

-το πώς αισθανόταν εκείνη την περίοδο: «Ήταν πολύ δύσκολο διάστημα. Νομίζω ήταν το χειρότερο, αν όχι της ζωής μου, της καριέρας μου σίγουρα».

-τους φετινούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε: «Δεν το θεωρώ γκαντεμιά γιατί όπως λέμε εδώ, το τέλος είναι που μετράει, κι αυτό θα κοιτάξω. Να βοηθήσω όσο μπορώ για το τέλος».

-τι περισσότερο μπορεί να πετύχει στο παρκέ, μετά το ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα (σ.σ. 21 στον αγώνα με την Τουρόβ): «Αυτό που μπορώ να κάνω το βλέπεις μέσα στο παρκέ. Τι άλλο παραπάνω να κάνω; Δεν είμαι και κανένας Ακίμ Ολάζουον, οπότε… Σε αυτά μένω. Υστερώ σε δύναμη και ταχύτητα, ας πούμε αντιπάλους με ψηλά κορμιά και βαριά προσπαθώ να τους τραβήξω έξω, άμα είναι στα κυβικά μου, τότε θα προσπαθήσω να παίξω μέσα για την επίθεση και για την άμυνα. Νομίζω στην ομάδα του Παναθηναϊκού καλύπτει ο ένας τον άλλον πάρα πολύ καλά, οπότε κι εγώ θα προσπαθήσω μέσω ομαδικής άμυνας δώσω το καλύτερο».

-το αν ο Παναθηναϊκός είναι απρόσμενα καλός μετά και τις αλλαγές του καλοκαιριού: «Έχουμε δείξει κατά διαστήματα ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, μπορώ να πω πως κανένας δεν το περίμενε αυτό γιατί στην αρχή ξεκινήσαμε με πάρα πολλά προβλήματα. Πιστεύω η νίκη με τον Ολυμπιακό μας έδωσε πάρα πολύ ψυχολογία και κερδίσαμε χρόνο γιατί υπήρχε μια… μουρμούρα και μας έκανε πάρα πολύ καλό, οπότε μετά με την ώθηση του κόσμου μέσα στο ΟΑΚΑ παίζαμε και το αναμενόμενο μπάσκετ και φυσικά λόγω και της προπόνησης που κάνουμε».

– το αν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ καλός έτσι ώστε να βοηθήσει κάποιους μικρούς παίκτες σε ηλικία. Τώρα για μεγάλους δεν ξέρω (σ.σ. γέλια). Πλάκα κάνω φυσικά! Πραγματικά το λέω και το εννοώ, είναι ο κατάλληλος».

-το φετινό Top-16: «Πάρα πολύ ζόρικο. Κάθε χρόνο, με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, είναι τρεις τέσσερις ομάδες ισάξιες να πάνε στο Final-4, οπότε, κάθε φάση που ξεκινάει και ειδικά το Top-16, είναι πάρα πολύ ζόρικη».

-την πρόταση που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό: «Για να σου πω την αλήθεια, ο Ολυμπιακός ήταν η τελευταία μου επιλογή, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Απλά σαν επαγγελματίας, δεν μπορούσα να του κλείσω την πόρτα. Περίμενα όμως τον Παναθηναϊκό, ήρθε η πρόταση και χωρίς πολλές σκέψεις υπέγραψα το συμβόλαιο».

-το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό: «Αποκλείεται»

-το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 27/12: «Το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς πέρυσι, το ένιωσα πολύ συναισθηματικά. Δηλαδή, ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου, σε όλα τα παιχνίδια κατά την διάρκεια της σειράς, οπότε, ήταν η πρώτη φορά που ήθελα να δώσω πραγματικά το κάτι παραπάνω, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν προσπαθώ πάντα. Τώρα, θα πάω καθαρά σαν επαγγελματίας, ψυχρός, να βοηθήσω την ομάδα μου».

-το ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε (σ.σ. Διαμαντίδης, Σπανούλης & Ναβάρο): «Πραγματικά πολύ δύσκολη ερώτηση. Εννοείται πως θα τους ήθελα όλους για συμπαίκτες, νομίζω όμως και δεν το λέω επειδή παίζω στον Παναθηναϊκό, τον Διαμαντίδη θα διάλεγα».

-το αν θα είναι στην Εθνική το προσεχές καλοκαίρι: «Θεού θέλοντος, θα είμαι. Άμα με καλέσει ο προπονητής, θα είμαι».

-το γεγονός πως τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Με πείραξε πραγματικά που δεν ήμουν στην Εθνική γιατί πιστεύω πως θα μπορούσα να βοηθήσω. Έδειξε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, μια ανανέωση προς το πολύ ευχάριστο, μια φρεσκάδα, κάτι το διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε κάτι πολύ καλύτερο».

-την ευχή του για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος: «Υγεία πάνω απ’ όλα γιατί αυτό είναι που μετράει και όλα τ’ άλλα είναι ένα τίποτα και καλά Χριστούγεννα, καλά χρονιά και για τον Παναθηναϊκό, μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.