ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Πρωτοψάλτης: «Προτίμησα τον κόσμο και την… “τρέλα”»

Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Θανάσης Πρωτοψάλτης μιλάει στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Πρωτοψάλτης: «Προτίμησα τον κόσμο και την… “τρέλα”»

Ο άσος του «τριφυλλιού» μιλάει για την τρέλα των φίλων του Παναθηναϊκού που τον έκανε να επιστρέψει στον σύλλογο, την φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό της Κυψέλης, ενώ αποκαλύπτει και το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Κώστα Χατζηδημητρίου:

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ούτε το ρόστερ ούτε το μπάτζετ έχει ρόλο σε ένα ντέρμπι σαν αυτό. Το χθεσινό ματς ήταν απ’ τα καλύτερα που έχω παίξει, όχι σαν απόδοση ομάδας, αλλά σαν ατμόσφαιρα. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια ατμόσφαιρα».

Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός: Που θα δείτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό 1.286 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ανατροπή που παραλίγο: « Στο 0-2 το πίστευα πολύ. Ένιωσα πως ένα ντέρμπι σαν αυτό δεν γίνεται να τελειώσει έτσι. Στο τάι μπρέικ όμως, μιλάει η εμπειρία. Γι’ αυτό και ο Κώστας Χριστοφιδέλης ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά βοήθησε περισσότερο, ακόμα και αν δεν φάνηκε σ’ αυτούς που το είδαν».

Για τους λόγους που εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με το βόλεϊ: «Δεν με γέμιζε το ποδόσφαιρο. Δεν το ευχαριστιόμουν. Όταν έπαιξα πρώτη φορά μπιτς βόλεϊ κατάλαβα πως είναι κάτι διαφορετικό. Δεν χρειάζονται προσόντα, αλλά να το θες και να έχεις μυαλό. Χρειάζεται αντίληψη και ταχύτητα. Έπαιζα παράλληλα ποδόσφαιρο και βόλεϊ για κάποια χρόνια, όμως ήξερα πως θέλω να συνεχίσω μόνο το δεύτερο. Κάποια στιγμή το πήραν και οι γονείς μου απόφαση, οπότε ασχολήθηκα αποκλειστικά με το βόλεϊ».

Για το πώς έκλεισε στον Παναθηναϊκό: «Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των παίδων, ο προπονητής με είχε δει. Στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό και με ζήτησε. Ήμουν Παναθηναϊκός και ήθελα πολύ να παίξω στην ομάδα. Μάλιστα, οι γονείς μου έπαιζαν εκεί στο παρελθόν, οπότε δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσω».

Για την παρουσία του στην Κηφισιά πέρυσι: «Ήταν ομαδική δουλειά, υπήρχε χημεία. Νιώθαμε σαν αδέρφια κι αυτό βοήθησε σημαντικά στην απόδοσή μας. Η εμπιστοσύνη που είχε ο ένας στον άλλο, ήταν φοβερή. Το καλοκαίρι ήμουν ανάμεσα στην Κηφισιά και στον Παναθηναϊκό. Η Κηφισιά δεν δήλωσε συμμετοχή στην Ευρώπη, λόγω οικονομικών προβλημάτων και έτσι προτίμησα τον κόσμο και την… “τρέλα”».

Για το τι άλλαξε τον χρόνο που έλειψε απ’ τον Παναθηναϊκό: «Βλέπω μια διοίκηση που είναι δίπλα στο τμήμα. Ο Ερασιτέχνης στέκεται στα πόδια του και υπάρχουν άτομα που τρέχουν συνεχώς για όλα τα τμήματα. Υπάρχει οργάνωση, που δεν υπήρχε πριν και δεν μας λείπει τίποτα. Οικονομικά είναι μια χαρά, αγωνιστικά είμαστε σε πολύ καλό σημείο και το μόνο που μένει είναι η συνέχεια».

Για το αν έκανε δεύτερες σκέψεις για την απόφασή του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Σκεφτόμουν μήπως κάτι δεν πάει καλά, όμως η διοίκηση ήρθε με άλλο ύφος. Τους είδα σίγουρους και ειλικρινείς κι αυτό σίγουρα μέτρησε για όλους μας. Όταν είδα ότι επέστρεψε και ο Σωτήρης (σ.σ. Πανταλέων), αμέσως το αποφάσισα».

Για τα φαβορί του πρωταθλήματος: «Σίγουρα ξεκινάμε απ’ τους περσινούς διεκδικητές. Ολυμπιακός και Εθνικός σίγουρα ξεχωρίζουν, εμένα μου αρέσει και ο ΠΑΟΚ. Ο Παμβοχαϊκός έχει ξεκινήσει πολύ καλά, ο Φοίνικας ανεβαίνει… Στην πέμπτη θέση είμαστε εμείς, που θεωρώ πως είμαστε ρυθμιστές. Δεν θέλουμε να χάνουμε με κάτω τα χέρια, οπότε μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ο κόσμος διψάει για τίτλους. Δεν αγχώνομαι, όμςω στο γήπεδο την νιώθεις αυτή την πίεση. Πιστεύω πως και το χθεσινό ματς πιέσε ο κόσμος. Όταν είδαν ότι ανεβήκαμε, δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα. Μας γύρισε το μυαλό στο 2-0, μπήκαμε σαν καμικάζι και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα».

Για τις προτάσεις που είχε: «Είχα πολλές προτάσεις το καλοκαίρι. Και ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή μου, όμως προτίμησα τον Παναθηναϊκό, την τρέλα αυτού του κόσμου. Ο κόσμος είναι πάντα εκεί, είτε με τον πρώτο παίζεις, είτε με τον τελευταίο. Την αγαπούν αυτή την ομάδα. Ήταν εκεί ακόμα και όταν δεν ήταν καλά η ομάδα».

Για το πώς θα πλησιάσουν τα παιδιά το βόλεϊ: «Μόλις αρχίσει η Εθνική να παίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έρθουν και τα παιδιά πιο κοντά. Αν έχουν τέτοιες εικόνες, σίγουρα θα πλησιάσουν στο άθλημα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στα πλέι οφ. Μπορούμε να το κάνουμε, γιατί είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά κυρίως δεν θέλουμε να χάνουμε με κάτω τα χέρια. Κάθε αγωνιστική είναι διαφορετική. Πιστεύω όμως πως έχουμε να δώσουμε περισσότερα στον δεύτερο γύρο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.