ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ο κόσμος θα δει σκληράδα»!

Ο Ντε Μάρκους Νέλσον δίνει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μετά την επιστροφή του στα παρκέ, στο panathinaikos24.gr και υπόσχεται να τα δώσει όλα για τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε την εξομολόγηση του Αμερικανού στη Ρούλα Στεφανάκη.

«Ο κόσμος θα δει σκληράδα»!

Ο Ντε Μάρκους Νέλσον στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr και τη Ρούλα Στεφανάκη για το πώς ένιωθε όλο αυτό το διάστημα της απουσίας του, το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, το ντέρμπι που έρχεται με τον Ολυμπιακό αλλά και πολλά άλλα…

Περίπου δυόμιση μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να δουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον Ντε Μάρκους Νέλσον εν δράσει. Ο Αμερικανός ο οποίος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν, μπορεί να στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα, μιας και λίγο πριν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μπήκε στα πιτς λόγω του σοβαρού προβλήματος στην κνήμη (περιοστίτιδα), όμως αυτή τη φορά δηλώνει έτοιμος και πιο ορεξάτος από ποτέ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που το θεωρεί μεγάλη πρόκληση.

«Πάμε να νικήσουμε στο ΣΕΦ. Χρειάζεται ψυχραιμία και κρύο χέρι», είναι το σύνθημα του ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα, ενώ όσον αφορά τη συνέχεια: «Ο Παναθηναϊκός έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να διεκδικήσει τα τρόπαια».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν κρύβει ότι η εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον γέμισε αυτοπεποίθηση και του έδωσε έξτρα κίνητρο να επιταχύνει την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, αλλά και το πόσο ενθουσιάστηκε από τον κόσμο που τον υποδέχτηκε θερμά στο πρώτο του ματς με την πράσινη φανέλα. Όσο για το τι μπορεί να περιμένουμε από τον ίδιο; «Σκληρότητα και να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου». Όπως κάνει τόσα χρόνια ο Διαμαντίδης τον οποίο έρχεται να συμπληρώσει τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα.

Α, ξέχασα το καλύτερο…  Σαν παιδί ήθελε να γίνει μποξέρ, αλλά του «έκοψαν» τη χαρά οι γονείς του. Στη συνέχεια καταπιάστηκε με το μπέιζμπολ, αλλά και το αμερικανικό ποδόσφαιρο, όμως τον κέρδισε το μπάσκετ, που αγαπά περισσότερο.

Αυτά και πολλά άλλα θα μάθετε για τον Ντε Μάρκους Νέλσον.

ÍÅËÓÏÍ  *** PANATHINAIKOS24 ***

Απολαύστε τον!

Ήσουν από τους άτυχους της φετινής σεζόν μιας και πριν προλάβεις να αγωνιστείς με τον Παναθηναϊκό υποχρεώθηκες να υποβληθείς σε εγχείριση στην Αμερική λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισες στην κνήμη και να απουσιάσεις για αρκετό καιρό από την αγωνιστική δράση. Πώς ένιωθες όλο αυτό το διάστημα που έλειπες;

«Ήταν πολύ δύσκολο. Προσέγγισα τη σεζόν με σοβαρότητα και ήρθα εδώ, σε μια σπουδαία ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τους άλλους να αγωνίζονται και συ να μη μπορείς να προσφέρεις. Η διαδικασία ήταν δύσκολη, αλλά ο μόνος μου στόχος ήταν να επιστρέψω όσο το δυνατό συντομότερα. Τώρα είναι κάτι διαφορετικό, ένα νέο κίνητρο. Να βρω φυσική κατάσταση, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, να μάθω τα συστήματα. Τώρα πρέπει να τρέξω για να προλάβω όσα οι υπόλοιποι έχουν πετύχει».

Είχες επαφή με την ομάδα; Ενημερωνόσουν για την πορεία της όλο αυτό το διάστημα;

«Φυσικά. Μιλούσα με τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Παναγιωταρά, έδινα πληροφορίες για την κατάστασή μου. Έβλεπα on line τους αγώνες».

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να σε στηρίξει και να σε περιμένει να ξεπεράσεις το πρόβλημα που αντιμετώπιζες πώς το σχολιάζεις;

«Είναι κάτι σπουδαίο. Μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και είναι μεγάλη μου τιμή να τυγχάνω τέτοιας μεταχείρισης από μια ομάδα με τέτοιες περγαμηνές. Αυτό μου έδωσε τεράστιο κίνητρο. Και με έκανε να προσπαθώ να επιταχύνω την αποθεραπεία μου ώστε να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Από τη μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον Ιβάνοβιτς και τους συμπαίκτες σου τι είναι αυτό που σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;

«Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά. Έχουμε μια καλή μίξη με αθλητικούς ψηλούς, άλλους που παίζουν πικ εν ρολ, σκληρούς παίκτες. Ο κόουτς θέλει να παίξουμε άμυνα και διαθέτουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε. Έχουμε ισορροπία. Θεωρώ ότι έχουμε κάθε αναγκαίο κομμάτι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε στα τρόπαια. Πρέπει να βελτιωνόμαστε διαρκώς και να γινόμαστε καλύτεροι».

Στο ματς με την Μπαρτσελόνα πήραμε μια γεύση από Ντε Μάρκους Νέλσον και τα δείγματα ήταν θετικά. Σίγουρα όμως ακόμη δεν έχουμε δει τον πραγματικό Νέλσον. Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα;

«Σκληράδα…  Στη θέση ένα θέλω να παίζω δυνατά, να διεκδικώ κάθε προσπάθεια, να αμύνομαι, να δημιουργώ και να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους, να παίρνω τα ελεύθερα σουτ. Με τον τρόπο που μπορώ να δημιουργήσω θεωρώ ότι θα βοηθήσω πολύ την ομάδα. Οι φίλοι της ομάδας θα δουν πόσο καλός μπορώ να είμαι με αυτούς τους συμπαίκτες».

Πάντως ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο πρώτο σου επίσημο ματς με το τριφύλλι. Το εισέπραξες όλο αυτό όταν μπήκες στο παρκέ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα;

«Ήταν εξαιρετικό… Είχαμε μιλήσει πριν τον αγώνα και το πλάνο ήταν να παίξω 3-4-5 λεπτά… Έπαιξα καλύτερα, δεν είχα θέμα και ο κόουτς με εμπιστεύτηκε περισσότερο. Σήμαινε πολλά για μένα αυτή η συμπεριφορά του κόσμου. Θέλω να τους δείξω το πνεύμα και τη νοοτροπία που έχω για να παίξω σ’ αυτή την ομάδα».

Η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από σένα. Σε αγχώνει όλο αυτό;

«Καθόλου… Έχω παίξει σε καταστάσεις υψηλής πίεσης από παιδί. Πάντα απαιτούσα πολλά από τον εαυτό μου και ήθελα να έχω την ευθύνη ώστε η ομάδα μου να είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θέλω να το διασκεδάζω, να κάνω τα πράγματα που θέλω, για την υπερηφάνεια μου και να μάχομαι ώστε να εκπληρώσω τις προσδοκίες».

 Τώρα ακολουθεί το ντέρμπι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Φαντάζομαι να έχεις ενημερωθεί για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων. Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το ματς;

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μεταξύ δύο πολύ σκληρών και δυνατών ομάδων. Η ομάδα μας τώρα είναι για πρώτη φορά σε πλήρη φόρμα με τόσους παίκτες κοντά και υγιείς. Θα πάμε για να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι… τρελή αλλά πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να έχουμε κρύο χέρι».

Στο top 16 θα συναντήσετε και την πρώην σου ομάδα τον Ερυθρό Αστέρα. Πώς νιώθεις γι αυτό και ποια είναι τα προγνωστικά σου;

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι καλή ομάδα. Παίζουν καλή άμυνα. Έχουν έναν κυρίαρχο στη ρακέτα, τον Μαριάνοβιτς, αλλά και καλούς οργανωτές και σουτέρ. Σίγουρα θα είναι σκληρό παιχνίδι και μη ξεχνάτε ότι παίζουμε τον τελευταίο αγώνα της φάσης στην έδρα τους. Κι αυτό είναι πολύ δυσκολότερο. Συναισθηματικά θα είναι έντονος αγώνας για μένα. Πέρασα δύο χρόνια εκεί που ήταν σπουδαία».

Ένα σχόλιο για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε στο top 16. Ποιες θεωρείς φαβορί;

«Δεν υπάρχουν φαβορί… Ακόμα δεν έχουμε αρχίσει. Οι αγώνες θα κρίνουν ποιος θα είναι το φαβορί και ποιος θα προκριθεί. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Το επίπεδο είναι υψηλό και όλες στην έδρα τους είναι πανίσχυρες».

Τι πρέπει να δείξει η ομάδα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας στο Top 16;

«Πρέπει να παίξουμε σπουδαία άμυνα. Απέναντί μας θα βρούμε σκληρές ομάδες, υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να είμαστε μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες. Ο κόουτς μας το έχει πει, το ξέρουμε κι αυτό πιστεύω κι εγώ ότι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε επιτυχημένοι. Θα πρέπει να βελτιωθούμε εκτός και να πάρουμε νίκες μακριά από την έδρα μας. Να παίξουμε σκληρά, δυνατά και να ελέγχουμε το ρυθμό».

ÍÅËÓÏÍ  *** PANATHINAIKOS24 ***

Ο Νέλσον πώς είναι εκτός παρκέ;

«Ήρεμος. Όπως και στο παρκέ… Ξεκουράζομαι και χαλαρώνω όταν βρίσκομαι με την οικογένειά μου, με φίλους. Με ηρεμεί να μιλώ μαζί τους. Μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες και να παίζω video games. Επίσης προσεύχομαι στο Θεό και πιστεύω σε Αυτόν».

Τι σε βγάζει από τα ρούχα σου;

«Δεν υπάρχουν πολλά που με εκνευρίζουν… Για την ακρίβεια βλέπω τα πάντα σαν πρόκληση. Τα πάντα τα κάνω να φαίνονται σαν κίνητρο. Όπως για παράδειγμα είναι κίνητρο το να παίξω σε μια έδρα όπως του Ολυμπιακού. Έτσι προσεγγίζω κάθε κατάσταση».

Αν δεν ήσουν μπασκετμπολίστας τι θα ήσουν;

«Ήμουν καλύτερος στο μπέιζμπολ και στο αμέρικαν φούτμπολ. Αγαπούσα όμως περισσότερο το μπάσκετ. Σαν παιδί ήθελα να γίνω μποξέρ αλλά δεν με άφησαν οι γονείς μου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.