ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πλήρωσε το κακό 3ο δεκάλεπτο

Ένα κακό διάστημα στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό, που γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ, από τον Ολυμπιακό με 81-75. Κορυφαίος για το τριφύλλι, ο Σλότερ με 18 πόντους.

Πλήρωσε το κακό 3ο δεκάλεπτο

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα τους στην 3η περίοδο όπου και βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 13 πόντους, προσπάθησαν για την ολική ανατροπή, αλλά η αστοχία στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις τους στέρησαν τη νίκη.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ήθελαν να φθείρουν την φροντ λάιν των ερυθρολεύκων και βάζοντας τη μπάλα μέσα στη ρακέτα με τον Μπατίστα, κατάφεραν να πάρουνκεφάλι στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ό Ολυμπιακός που ήταν απ την αρχή του αγώνα κοντά στο σκορ, κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό πρόβλημα και ξέφυγε στο σκορ με τον Βασίλη Σπανούλη να βάζει προσωπικούς πόντους.

Τα προβλήματα για τους «πράσινους» ξεκίνησαν, όταν ο Μπατίστα έκανε το 2ο προσωπικό του φάουλ, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και να ξεφεύγει στο σκορ για το 19-13.

Οι «πράσινοι» στο πρόσωπο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη βρήκαν προσωρινά τη λύση και με προσωπικούς πόντους του, έμειναν κοντά στο σκορ με τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου (22-18).

Ο Σέντερ του «τριφυλλιού» πήρε από το χεράκι την ομάδα του και στο 2ο δεκάλεπτο και μαζί με τον Γκιστ, έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» για το 26-27.

Κάπου εκεί ήρθε και η απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού, αφού με καλές άμυνες και σκορ στην επίθεση, ξέφυγε εκ νέου με +4 για το 31-27.

Η περιφέρεια του «τριφυλλιού» δούλευε καλά και μάλιστα έδωσε και αέρα +4 για το (35-31), όμως μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός με επιθετικό δίδυμο τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη, αντιστάθηκε και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, μ’ ένα σερί (6-0).

Το ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους στο (42-40).

Στο 3ο δεκάλεπτο ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού, του έδωσε αέρα έντεκα πόντων για το (51-40) και με τον Μπατίστα σε κακή μέρα, κατάφερε να εγκλωβίσει το τριφύλλι στο σκοράρισμα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέρασε τους «άσους» του στο γήπεδο, Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ, με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει τη διαφορά στους οκτώ πόντους (58-50). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προσωρινά φτάνοντας ξανά σε διψήφιο αριθμό (61-50), όμως η αστοχία τους στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ρίξουν εκ νέου τη διαφορά και μάλιστα να τη φέρουν στους τέσσερις (61-57). Το επιθετικό μπλοκάρισμα των γηπεδούχων, το σταμάτησε με τρίποντο ο Λαφαγιέτ, ο οποίος έκανε στο τέλος της επίθεσης, το 64-57.

Όπως τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο, έτσι ξεκίνησε στο τέταρτο ο Λαφαγιέτ, στέλνοντας –με τρίποντο- τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ με το «σκοτωμένο» σουτ -από τα οκτώ μέτρα- του Σπανούλη, το προβάδισμα του Ολυμπιακού πήγε και πάλι στο +13 (70-57).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +10 (72-62) μέχρι και τα μισά της περιόδου, όμως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος τις δεύτερες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και  παράλληλα με την αστοχία των γηπεδούχων, μείωσε στους τρεις (73-70), δύο λεπτά πριν το τέλος.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η μπάλα βάρυνε, με συσιολογικό αποτέλεσμα, να μπει μόλις ένα πόντος σε δύο λεπτά από μία βολή του Ντάρντεν (74-70). Στα 40’’ δευτερόλεπτα, ο Μαυροκεφαλίδης έχασε εξ επαφής ευκαιρία να σκοράρει και στη συνέχεια ο Σπανούλης με 2/2 βολές έκανε το 76-70.

Όπως ήταν φυσικό, το ματς οδηγήθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών (78-72), αλλά το τρίποντο του Σλότερ έβαλε εκ νεού φωτιά στο ματς (78-75).

Με 1/2 ο Πέτγουεϊ έδωσε διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του (79-75) και με τον Σλότερ να αστοχεί σε τρίποντο, ο Μάντζαρης με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 81-75.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 64-57, 81-75

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4 (8 ριμπ.), Χάντερ 4, Ντάνστον 9, Σπανούλης 20 (2), Ντάρντεν 13 (1), Σλούκας 2, Λαφαγέτ 6 (2), Λοτζέσκι 8 (1), Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6 (1).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 18 (4), Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 5 (1), Νέλσον 4, Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 15 (1 τρ., 12ριμπ.), Διαμαντίδης 7, Γκιστ 8, Μπατίστα 4, Μπλουμς, Ράιτ.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ