ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κάιπερ: «Δεν τα παρατάω ακόμα»

Ο Νίκι Κάιπερ που είναι γνωστός και από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που περνάει εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος να τα παρατήσει ακόμα.

Κάιπερ: «Δεν τα παρατάω ακόμα»

Ο 25χρονος Ολλανδός αριστερός μπακ που ήταν μέλος της Τβέντε όταν αυτή υπό τις οδηγίες του Στιβ Μακ Λάρεν κατέκτησε τον τίτλο στην Ολλανδία το 2010, μιλάει με νοσταλγία για τα χρόνια που αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποκαλύπτει πως εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν είναι καν ενεργός ποδοσφαιριστής.

Ο Κάιπερ πέρασε για ένα 6μηνο από τον Παναθηναϊκό, καθώς ήρθε με εισήγηση του Ούγκο Βαρέλα τον Ιανουάριο του 2013, αλλά λόγω των τραυματισμών του δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα ήθελε στην ομάδα.

Στις δηλώσεις του λοιπόν στην tubantia.nl, ο Κάιπερ μιλάει για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει, για την νέα αρχή που θέλει να κάνει και ελπίζει πως θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αφού έχει πολλά να δώσει.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.467 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Εάν πρέπει να σταματήσω, θα το αντέξω. Τώρα. Ουσιαστικά, δεν είμαι ενεργός ποδοσφαιριστής εδώ και τρία χρόνια, ίσως και παραπάνω. Στο 80% αυτού του χρονικού διαστήματος προπονούμαι μόνος μου, δεν είμαι μέλος κανενός γκρουπ και δεν έχω το ρυθμό από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Οπότε, εάν σταματήσω κάτι, δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Ίσως να αρχίσω κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο και να προχωρήσω στη ζωή μου.

Αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν τα παρατάω. Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια να επιστρέψω. Συγκεντρώνομαι 100% στην αποκατάσταση μου. Είμαι 25 ετών, γιατί να μην παίξω μερικά χρόνια ακόμα; Μερικές φορές βλέπω ποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μπάλα και αναρωτιέμαι: παίζουν αυτοί και όχι εγώ;» δηλώνει αρχικά ο Ολλανδός αμυντικός και συνεχίζει μιλώντας για τα χρόνια του στην Τβέντε:

«Ξέρω το συναίσθημα, ξέρω πως είναι να φτάνεις στην κορυφή. Ήμουν μέλος της Τβέντε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα το 2010, ήμουν συμπαίκτης με τους Μπράιν Ρουίζ, Μπλάις Ενκούφο και Κένεθ Πέρες. Ο Στιβ Μακ Λάρεν ήταν ο προπονητής. Τι είχαμε καταφέρει τότε… Ήταν απίστευτο. Όσο σκέφτομαι το παρελθόν, δεν μπορώ να μην μελαγχολώ. Παίξαμε στην Ευρώπη, έκανα συμμετοχές στο Champions League. Αντιμετώπισα την Τότεναμ. Είμαι ευγνώμων, πραγματικά ευγνώμων. Θα ήθελα να μην είχαν τελειώσει εκείνες οι στιγμές. Ήταν μαγικές. Αλλά δεν ξέρεις εάν θα ξαναέρθουν. Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο σε αυτό επίπεδο…».

«Τον προηγούμενο Ιανουάριο τραυματίστηκα ξανά. Έπαιξα ένα φιλικό παιχνίδι με τις ρεζέρβες της Τβέντε κόντρα στους Γιέσελμέρβολγκελς του Σπάλκεμπουργκ. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι αυτό ήταν, θα τα παρατήσω. Ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος και ήξερα ότι είχα πάθει ρήξη συνδέσμων. Για δεύτερη φορά. Αναγνώρισα τους πόνους και το συναίσθημα που μου είχαν προκαλέσει ξανά στο γόνατο μου.

Μετά από τόσους τραυματισμούς που έχω υποστεί στο γόνατο, έχω μάθει τον κάθε πόνο. Ήξερα ότι μπορεί να το πάθω, ένας Γερμανός γιατρός με είχε προειδοποιήσει. Αυτό είχε συμβεί όταν είχε εξεταστεί στο Ίνγκολσταντ, τον Ιανουάριο του 2013. Θα μπορούσα να αποσυρθώ, αλλά απέρριψα την επιλογή. 

Σου δίνω περιθώριο ενός χρόνου μέχρι να κοπούν οι σύνδεσμοι σου’ μου είχε αναφέρει, αλλά εγώ συνέχισα γιατί τότε δεν ένιωθα πόνους. Και όταν τραυματίστηκα, ένας ποδοσφαιριστής του αντιπάλου με είχε ρωτήσει μετά το ματς: Ήξερες τι θα σου συμβεί; Είχες μείνει στο έδαφος σαν να ήξερες τι είχες πάθει».

Παρά όμως τα ωραία χρόνια στην Τβέντε, ο Κάιπερ έχει παράπονα από το τέλος της συνεργασίας του με τον σύλλογο:

 «Τον περασμένο Απρίλιο ολοκλήρωσα τη συνεργασία μου με την Τβέντε. Μία μέρα επέστρεψα το αυτοκίνητο μου και αυτό ήταν. Δεν μου είπαν αντίο, δεν δώσαμε τα χέρια, δεν συνέβη τίποτα απ’ αυτά. Αυτό δεν ήταν σωστό. Είχα συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Άνηκα στην ομάδα. Αλλά δεν μου μίλησε κανείς».

Ο Νίκι Κάιπερ αναφέρεται και στην συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και όπως λέει η απόλυση του Φάμπρι και ο ερχομός του Βονόρτα στον «πράσινο» πάγκο εκείνη την εποχή, του έκαναν κακό. Παρόλα αυτά δηλώνει ευχαριστημένος από το πέρασμα του από την Ελλάδα..:

«Δεν μετανιώνω για τίποτα, παρότι θα ευχόμουν μερικές καταστάσεις να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Τον περασμένο χειμώνα (σ.σ. τον Ιανουάριο του 2013) πήγα στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο. Είχα βρεθεί σε αδιέξοδο στην Τβέντε και αποδέχτηκα την πρόκληση. Είχα παίξει δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στο ένα πήγα καλά και στο άλλο όχι. Ύστερα, όλα τελείωσαν. Άλλαξε ο προπονητής και ανέλαβε ένας άλλος, ο οποίος ήθελε να παίζει μόνο με τους Έλληνες. Οπότε, εγώ τελείωσα.

«Παρόλα αυτά, εγώ βρήκα υπέροχη την εμπειρία, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, την αίσθηση να παίζω ποδόσφαιρο σε άλλη χώρα. Ήμασταν ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες, πηγαίναμε όλοι μαζί για δείπνο ή καθόμασταν στον πάγκο. Αισθανόμουν ότι έκανα διακοπές ενώ δούλευα. Νομίζω ότι βίωσα μία εμπειρία που δεν την είχαν πολλοί. Στην Ολλανδία το ποδόσφαιρο πάντα έρχεται πρώτο, γιατί όλοι είμαστε στην τσίτα».

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.