ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μπεργκ: «Πιστεύω σε αυτή την ομάδα»

Ο Μάρκους Μπεργκ νιώθει σίγουρος για την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού, τονίζει πως το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοιχτό για προβλέψεις και μιλάει για την χρονιά που φεύγει.

Μπεργκ: «Πιστεύω σε αυτή την ομάδα»

Ο Σουηδός επιθετικός μιλάει στην εφημερίδα «Live Sport» και αναφέρεται σε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη, πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ξέρει πως η ομάδα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη στον 2ο γύρο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στην εφημερίδα «Live Sport»:

Για τον Παναθηναϊκό του 2014: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μας τη χρονιά που φεύγει. Στην αρχή της σεζόν πιστεύαμε στους εαυτούς μας, ξέραμε πως θέλαμε να παίξουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αλλά δεν τα καταφέρναμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Κάναμε κάποια λάθη. Όμως από την αρχή του 2014 βελτιωθήκαμε πολύ. Γίναμε ομάδα, αποκτήσαμε χημεία, πετύχαμε σπουδαίες νίκες, κατακτήσαμε το Κύπελλο. Και για μια καινούργια ομάδα, ναι, αυτή ήταν μια καλή, δυνατή σεζόν».

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.850 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την «μάχη» του τίτλου: «Είναι πιο ανοικτό φέτος το πρωτάθλημα. Χάνονται αρκετοί βαθμοί από τους πρώτους στη βαθμολογία, είμαστε πολύ πιο κοντά από πέρυσι στις πρώτες θέσεις. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στον β’ γύρο και νομίζω ότι θα είμαστε».

Για το πόσο κόστισαν τα ευρωπαϊκά ματς στην έως τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Έπαιξε και αυτός ο παράγοντας ρόλο, αλλά νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεν τα καταφέραμε στην Ευρώπη, μπορούσαμε καλύτερα. Αλλά δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα πρέπει να βάζει υψηλούς στόχους και να προσπαθεί να τους πετύχει. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα είμαστε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, οι οποίοι βελτιώνονται, είναι σε περίοδο ανάπτυξης».

Για την βελτίωση της ομάδας στα εντός έδρας ματς: «Ισχύει, αλλά βλέπουμε ότι σε κανένα ματς δεν είναι σίγουρη η νίκη. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας και εντός και εκτός έδρας. Είναι σε μερικά διαφορετική η τακτική, αλλά ζητούμενο είναι πάντα η νίκη».

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Ασφαλώς μέλος της ομάδας και ηγέτης με τον δικό μου τρόπο. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά το σημαντικότερο είναι το σύνολο. Εγώ πιστεύω σε αυτήν την ομάδα, η οποία μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα και πιο ψηλά φέτος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.