ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Υπάρχουν θέματα…

O Βαγγέλης Νερατζιάς επιστρέφει στην ομάδα του Panathinaikos24.gr και γράφει για τα... ανάμικτα συναισθήματα που του άφησε ο Παναθηναϊκός μετα τη λευκή ισοπαλία στα Γιάννενα.

Υπάρχουν θέματα…

Με ανάμικτα συναισθήματα μπήκε για τον Παναθηναϊκό το 2015, καθώς σε ένα ματς που χρειάστηκε δύο μέρες να ολοκληρωθεί… το τριφύλλι δεν κατάφερε να βρει εστω και μια φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΣ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, οι πράσινοι δικαιούνται να φωνάζουν για την επιμονή του Αρετόπουλου να γίνει ο αγώνας το βράδυ της Κυριακής παρά την ομίχλη, κάτι που σπατάλησε επί της ουσίας το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κρατήσει το τριφύλλι, είναι τα δικά του λάθη.

Φυσικά το -7 από τον πρώτο ΠΑΟΚ δεν κρίνεται απαγορευτικό για να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, ειδικά με την αγωνιστική εικόνα του δικεφάλου και του ΟΣΦΠ. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς εμφανίσεις του τριφυλλιού σαν και αυτή στα Γιάννενα δεν σε πείθουν ότι μπορεί, ανεξάρτητα από τους αστάθμητους παράγοντες.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ναι μεν το ρόστερ του τριφυλλιού έχει «τρύπες», αλλά δεν είναι και τόσο ελλιπές, αρκεί να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα. Ένα από τα βασικά θέματα του Παναθηναϊκού είναι τα άκρα… Με δεδομένο ότι οι μικρομεσαίοι αντίπαλοι «φορτώνουν» τον άξονα είναι καλό και συνηθίζεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες να παίζουν αρκετά από τα «φτερά», με γρήγορους και τεχνίτες παίκτες στα άκρα, κάτι σαν τον περσινό φορμαρισμένο Νάνο ας πούμε. Στους «Ζωσιμάδες» οι πράσινοι είχαν τον Χουχούμη στα αριστερά και τον Μπούι μπροστά του. Ο ΠΑΣ όχι μόνο δεν απειλήθηκε από τη συγκεκριμένη πτέρυγα, αλλά φόρτωσε το παιχνίδι του από εκεί, αφού υπήρχε κακή συνεργασία και σύγχυση μεταξύ των δύο παικτών του Αναστασίου, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ηπειρώτες. Ειδικά για τον μέτριο Ολλανδό μέσο και την συνεχόμενη χρησιμοποίηση του στην ενδεκάδα υπάρχουν ερωτήματα, την ώρα που ταλαντούχοι παίκτες όπως ο Δώνης -που αξίζει δεδομένα την ευκαιρία- να μένουν στον πάγκο τις περισσότερες φορές.

Ταυτόχρονα στα δεξιά έπαιξε ως συνήθως ο Μπουρμπός που έχει πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι. Κανένα πρόβλημα φιλότιμος και αξιόπιστος αμυντικά είναι, αλλά αυτό αρκεί σε έναν Παναθηναϊκό που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο; Έχω την αίσθηση ότι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν γίνεται να έχει μπακ που δεν διαθέτει ταχύτητα και παίζει μέχρι το κέντρο και πίσω, ώστε να βγάλει το 90λεπτο.

Μπορεί ο Νάνο να επανέλθει στα περσινά στάνταρ και να λυθεί το θέμα αριστερά και ίσως θα πρέπει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού να δώσει ευκαιρίες σε κάποιον άλλον παίκτη της ομάδας στα δεξιά(Μαρινάκη-Σπυρόπουλο). Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τους ακραίους που έπαιξαν στα Γιάννενα δεν παίρνει βοήθειες ο άξονας και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα αν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Επίσης σοβαρά θέματα είναι το κέντρο της άμυνας και η υπόθεση Μπέργκ… Δεν γίνεται στα στόπερ να αλλάζει το δίδυμο κάθε Κυριακή και δεν μιλάμε για τώρα που αποκτήθηκε ο Ταυλαρίδης, αλλά από την αρχή της σεζόν. Αυτό οδηγεί σε έλλειψη συνοχής στην ανασταλτική λειτουργία και ευθύνεται σε έναν βαθμό για την κακή λειτουργία στις στημένες φάσεις.

Τέλος όσον αφορά τον μεγάλο σταρ της ομάδας, τον Μάρκους Μπεργκ, είναι ξεκάθαρο ότι το μέσα-έξω από την ενδεκάδα τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Συνοψίζοντας τίποτα δεν έχει χαθεί για τον Παναθηναϊκό, τα παιχνίδια είναι πολλά, το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου ευνοϊκό, αλλά καλό θα είναι να επικεντρωθεί στις χτυπητές του αδυναμίες και να μπει ένα φρένο στο ροτέισον, από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχει Ευρώπη…

Υ.Γ. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή μου στο panathinaikos24 καθώς ήμουν με την «ομάδα» στο ξεκίνημα της πριν ένα χρόνο και ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε. Πλέον θα τα λέμε συχνά με καλοπροαίρετη κριτική και σχολιασμό για την ομάδα μας.

Βαγγέλης Νεραντζιάς
Βαγγέλης Νεραντζιάς Γνωστός στον δημοσιογραφικό χώρο για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, εργάζεται ως επαγγελματίας αθλητικός δημοσιογράφος στον ΣΠΟΡ FM από το 2004. Ταυτόχρονα, έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Channel9 και ΕΧΤRΑ 3, αλλά και τις εφημερίδες Sportday και «Metro» Κύπρου. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ