ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπατίστα: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Για την παρουσία του ως τώρα στο «τριφύλλι», αναφέρθηκε ο Εστεμπάν Μπατίστα μέσα από το προσωπικό blog που διατηρεί στη σελίδα της Euroleague.

Μπατίστα: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»

Παράλληλα ο Εστεμπάν Μπατίστα αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομάδας στο Top 16 κόντρα στη Μακάμπι, ενώ μίλησε και για την αναμέτρηση της Παρασκευής (09/01), κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ουρουγουανός σέντερ:

«Σαφώς, ήταν σημαντικό για μας να κατακτήσουμε την πρώτη νίκη μας στο Top 16, ειδικά από την στιγμή που αγωνιστήκαμε εντός έδρας. Είχαμε ηττηθεί στους τρεις προηγούμενους αγώνες μας στην Euroleague και αυτός ήταν κρίσιμος αγώνας, θα έλεγα ότι ήταν υποχρεωτικό ν’ αρχίσουμε με νίκη.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.072 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντιμετωπίσαμε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι η Μακάμπι, η οποία μας δυσκόλεψε αρκετά, όπως το περιμέναμε.

Παρ’ όλα αυτά αρχίσαμε θετικά το 2015, νικώντας τους νυν Πρωταθλητές Ευρώπης. Εγώ είχα καλή απόδοση, είχα χάσει τους δύο προηγούμενους αγώνες λόγω τραυματισμού και ήταν δύσκολο για μας να επιστρέψουμε στο σωστό μονοπάτι και να βρούμε ρυθμό.

Όταν η ομάδα σου νικάει -αυτό είναι που μετράει- και τα πράγματα πάνε καλά για σένα, όλα γίνονται ευκολότερα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία και να έχουμε καλή απόδοση.

Είχα την τιμή να παίξω αντίπαλος με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Είναι μεγαλόσωμος, όμως ξέρει να διαχειρίζεται καλά τον όγκο του και τις ικανότητες του. Αγωνιστήκαμε για ελάχιστα λεπτά ως αντίπαλοι, όμως ήταν φανερό ότι ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Πρέπει να παίζεις εναντίον του με ένταση, να παλεύεις -όπως κάνω συνήθως- και ευτυχώς καταφέραμε να τον περιορίσουμε.

Ήταν από τα σημεία-κλειδιά του αγώνα, αν αφήσεις έναν παίκτη σαν τον Σχορτσανίτη να κινείται άνετα στο παρκέ θα σου κάνει ζημιά κοντά στο καλάθι με τον όγκο και την δύναμη του. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις στο ατομικό μαρκάρισμα.

Ο επόμενος αγώνας είναι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Θα είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούμε αντιμέτωποι, η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση, όμως μια ομάδα υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνη. Είναι πληγωμένοι, όμως είναι μια υπερήφανη ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν να έχουν καλή απόδοση.

Έχουμε αγωνιστεί δύο φορές έως τώρα σαν αντίπαλοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο αγώνας θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο.

Τα σημεία-κλειδιά είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μειώσουμε τα λάθη μας. Το Top 16 είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, όμως ο αγώνας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολος.

Έχουμε πλέον τον ΝτεΜάρκους Νέλσον στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης που θα μας προσφέρει λύσεις στην θέση του πόιντ γκαρντ. Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψε γιατί τον έχουμε ανάγκη. Αν είμαστε πλήρεις, με δύο παίκτες σε κάθε θέση, η ομάδα θα ωριμάσει και θα βελτιωθεί.

Ο ΝτεΜάρκους είναι ομαδικός παίκτης, έχει ένταση στο παιχνίδι του και θα μας βοηθήσει πολύ, κάθε βοήθεια είναι σημαντική όταν είσαι σε έναν τόσο δυνατό όμιλο στο Top 16.

Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε, ενώ ο όμιλος είναι ιδιαίτερα ισορροπημένος, άλλωστε την περασμένη εβδομάδα η Άλμπα νίκησε την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί εντός έδρας και να προσπαθήσουμε να… κλέψουμε κάποια νίκη εκτός έδρας. Αυτό είναι το ”κλειδί” για κάθε ομάδα.

Όλοι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά στο ΟΑΚΑ, όμως οι οπαδοί μας δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα, όμως και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα. Όσο νωρίτερα έρθει η εκτός έδρας νίκη, τόσο το καλύτερο για μας.

Συνέβη κάτι περίεργο τις προηγούμενες μέρες. Κάποιος με μπέρδεψε με τον Μάικ Μπατίστ, υποθέτω επειδή μοιάζει το επώνυμο μας. Προφανώς ο τύπος που με μπέρδεψε δεν είναι φανατικός με το μπάσκετ, όμως μου είπε: «Νόμιζα ότι είσαι μαύρος!», θεωρώντας ότι είμαι ο Μπατίστ.

Μερικοί θεωρούν ότι είμαι ο νέος Μπατίστ, επειδή αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση και έχουμε ίδιο στυλ στο παιχνίδι μας.

Μου αρέσει η Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, το λατρεύω. Οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι της ομάδας με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή. Νιώθω πολύ άνετα και αυτό με κάνει χαρούμενο καθημερινά.

Αισθάνομαι πολύ ωραία σε αυτή την πόλη, έχει ότι ζητήσεις, ακόμη και όταν έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω αγώνων ή προπονήσεων. Η πόλη είναι ιδιαίτερα… ζωντανή και εγώ νιώθω ωραία που κάνω αυτό που αγαπώ, να παίζω μπάσκετ σε ένα τόσο υπέροχο μέρος.

Η κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού είναι μεγάλη, το αισθάνεσαι στην πόλη, ειδικά την εβδομάδα πριν την μεταξύ μας αναμέτρηση. Αγωνιστήκαμε τις προάλλες εναντίον τους και νόμιζες ότι ο… Μπαράκ Ομπάμα θα είναι στον αγώνα, καθώς παντού υπήρχαν security και αστυνομία.

Όπως είπα η κόντρα είναι μεγάλη και οι αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό είναι οι σημαντικότεροι.

Είναι εντυπωσιακό ότι κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα για τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους. Μου θυμίζουν τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ουρουγουάη. Τους αρέσει να φωνάζουν και να τραγουδούν κατά την διάρκεια των αγώνων, δίνουν τα πάντα για την ομάδα και τρελαίνονται.

Σε κάνουν να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε κάθε φάση, σε κάθε ριμπάουντ. Είναι συγκλονιστική εμπειρία να έχεις τέτοιους οπαδούς στο πλευρό σου, σε ωθούν να ξεπεράσεις τα όρια σου.

Γι’ αυτό ευχηθείτε μας καλή επιτυχία κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Φίλοι του Παναθηναϊκού θα σας ξαναδούμε στον αγώνα με την Ζαλγκίρις την 3η αγωνιστική».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.