ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Δεν θέλει προπονητή, παίκτες θέλει!

Η έλλειψη παικτών που έχουν τον χαρακτήρα του πρωταθλητισμού και όχι ο προπονητής είναι το πρόβλημα. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Δεν θέλει προπονητή, παίκτες θέλει!

Πολλοί απορούσαν και απορούν ακόμα, γιατί ο Αναστασίου και οι παίκτες δεν βγαίνουν στα ίσα να πουν, ότι πάνε για πρωτάθλημα, από την στιγμή που βαθμολογικά δεν είναι μακριά από την κορυφή. Η απάντηση δόθηκε νομίζω μέσα από τα αποτελέσματα. Στην Τρίπολη, την Ξάνθη και τα Γιάννενα η ομάδα πήρε δύο βαθμούς και δεν έκανε το βήμα, για να πλησιάσει την κορυφή και να εκμεταλλευτεί την απώλεια των άλλων δύο ομάδων.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Από την αρχή της σεζόν έχω εκφράσει την άποψή μου και έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμα έτοιμος να πάρει το πρωτάθλημα. Διότι πολύ απλά δεν έχει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα μα χαρακτήρα πρωταθλητή, για να βγουν μπροστά στα δύσκολα και να δώσουν τις νίκες, που απαιτούνται.

Έχει παίκτες νέους, που ωριμάζουν και μπορεί του χρόνου να είναι έτοιμοι να πάρουν το πρωτάθλημα, τώρα όμως ακόμα δεν έχουν χτίσει τον χαρακτήρα του πρωταθλητισμού. Και έχει και κάποιους άλλους παίκτες, που έχουν ένα ταβάνι και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Αυτή είναι η αλήθεια. Και μου μοιάζει λογικό. Μία ομάδα που ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει το καλοκαίρι του 2013 θα ήταν απίθανο να μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια το καλοκαίρι του 2015, όταν δεν βρέθηκε και κανένας να βάλει πολλά χρήματα, χρήματα με το τσουβάλι, για να ξεχρεώσει με την μία και να κάνει ανταγωνιστική την ομάδα.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.677 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε όλα αυτά συμπληρώστε, ότι το σύστημα, όπου σε βρίσκει μπόσικο και του δίνεις το δικαίωμα σε αποτελειώνει, η μάλλον δεν σε αφήνει να διεκδικήσεις τη νίκη παίρνοντας στο γήπεδο τα σφυρίγματα, που δικαιούσαι. Στα Γιάννενα αυτό το κομάντο, που λέγεται Αρετόπουλος έφαγε ένα μισάωρο έτσι για πλάκα με την ομίχλη και στα 55 λεπτά που ουσιαστικά παίχτηκαν(συνολικά Κυριακή και Δευτέρα) ο Παναθηναϊκός έμεινε στο μηδέν.

Να μην θυμίσω την κόκκινη του Χογκ,  που δεν δόθηκε στο ματς με την Καλλονή, το πέναλτι στον Μπέργκ  (όπου έσπασε τον ώμο του) στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, το πέναλτι του Σανκαρέ στον Μπέργκ στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Είπαμε όταν δίνεις δικαιώματα στο γήπεδο το σύστημα σου δείχνει ποιος κάνει κουμάντο.

Ας επιστρέψω σε αυτό, που έγραψα στην αρχή. Όποιος πιστεύει ότι με αυτό το ρόστερ και με την απουσία παικτών σε καίριες θέσεις μπορεί ο Παναθηναϊκός να το πάρει το πρωτάθλημα με άλλον προπονητή, τότε δικαίωμά του.

Εγώ πιστεύω ότι ο Αναστασίου με τα λάθη που έχει κάνει έχει θετικό πρόσημο και καλύτερα αυτή η ομάδα δεν μπορεί να πάει. Οσο μπορεί παίρνει το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες. Του έκατσε και ο τραυματισμός του Μπέργκ η απουσία του για ένα τρίμηνο και μετά μία ίωση, που τον ταλαιπωρεί τον έχει μία μέσα, δύο έξω και έτσι η ομάδα έχασε καίριους βαθμούς, που τώρα φαίνονται.

Και εννοώ και την ήττα από τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο και την ήττα στην Μυτιλήνη από την Καλλονή και την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Και στο κάτω-κάτω με τα όποια λάθη έκανε και κάνει(λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει σε αυτή την ζωή) ο Αναστασίου οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του περσινού κυπέλλου με το εμφατικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ σε μία χρονιά, που η ομάδα αν δεν εμφανιζόταν ο Αλαφούζος θα έπαιζε με την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική. Και δημιουργικά σε πολλά παιχνίδια βλέπουμε να παίζει ορθολογικά η ομάδα και όχι με τις γιόμες και να βάζει γκολ δουλεμένα στην προπόνηση.

Καταλαβαίνω όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, ότι είναι ανυπόμονοι να δουν και πάλι την ομάδα στην κορυφή, αλλά αυτός ο πόθος δεν πρέπει να τους οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Η ομάδα αυτή δεν έχει ανάγκη από προπονητή, έχει ανάγκη από καλές μεταγραφές τόσο τον Γενάρη, όσο και το καλοκαίρι, ώστε να μπουν στην ενδεκάδα παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο και θα της δώσουν την δυνατότητα από την επόμενη περίοδο να διεκδικήσει τον τίτλο και στο τέλος να τον πάρει.

ΥΓ: Επειδή η… ανοησιολογία συνεχίζεται να πω δύο πράγματα. Όχι δεν είναι το συμβόλαιο ο λόγος, που δεν παίζει ο Μπέργκ. Υπογράφει τις επόμενες ημέρες, έχει συμφωνήσει και όλα είναι Ο.Κ. Το πρόβλημα είναι μία ίωση, που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και μόλις την ξεπερνάει ξανακυλάει εύκολα.

YΓ1: Όχι δεν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Μπούι να παίξει ένα συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών. Επιλογή του Αναστασίου είναι (λάθος στα περισσότερα παιχνίδια) και μόνο αυτό. Και αυτή η αστειότητα με κάποιον να ρίχνει μία… μακακία και να τσιμπάει πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού πότε θα σταματήσει; Πρέπει επιτέλους να φιλτράρετε αυτό, που ακούτε και όχι να το τρώτε αμάσητο και να το αναπαράγετε.

YΓ2 :Καλή χρονιά σε όλους σας και να έχετε υγεία γιατί αυτό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.