ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Καταιγίδα» πέντε… αστέρων

Θεαματικός, ουσιώδης και καταιγιστικός ήταν απόψε ο Παναθηναϊκός, διαλύοντας τον Εργοτέλη με 5-0 (8΄, 23΄Κλωναρίδης, 12΄, 15΄, 42΄Μπεργκ), στην πιο επιβλητική του εμφάνιση φέτος. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για Νίνη, ο οποίος αποθεώθηκε.

«Καταιγίδα» πέντε… αστέρων

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό από την  αρχή του, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν στο χορτάρι της Λεωφόρου με σκοπό να επιτεθούν, γεγονός που… «πλήρωσε» ο Εργοτέλης, καθώς απειλώντας τον Παναθηναϊκό δύο φορές στην αρχή, τον… αγρίεψε.

Ο Πέτριτς έκανε το μεγαλύτερο ματς με τη φανέλα του «τριφυλλιού», ο Κλωναρίδης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει με την ταχύτητα του, ενώ ο Μπεργκ θύμισε τον περσινό «υπερηχητικό» σκόρερ, που τόσο έλλειψε από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Το ματς

Στο πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο στην εστία του Καβουσάκη, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουχούμη, ο Κλωναρίδης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει άουτ, ωστόσο ο Εργοτέλης απείλησε αμέσως, όταν από αριστερά εκτέλεσε φάουλ ο Μπογκνάνοφ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Ο Χαντί θα δημιουργήσει νέο μεγάλο κίνδυνο στην εστία του Παναθηναϊκού, όταν  βγήκε σε θέση τετ α τετ στο 5΄, με τον Στιλ να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ, με τον Εργοτέλη να έχει μπει κεφάτος και δραστήριος στην αναμέτρηση.

Πέτριτς και «Κλώνα»

Ο Εργοτέλης είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι «πράσινοι» πανηγύρισαν πρώτοι, με τον Κλωναρίδη να δέχεται ωραία πάσα από τον  Πέτριτς έξω από την μεγάλη περιοχή και με μονοκόμματο κεραυνό ο «Κλώνα» άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση μόλις στο 8΄.

Πράνιτς «κερνάει», Μπεργκ… σκοράρει…

Ο Ντάνιελ Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ (το είχε κερδίσει ο Πέτριτς) από το χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μπεργκ πετάχτηκε μπροστά από την  άμυνα των φιλοξενούμενων και με κεφαλιά σκόραρε για το 2-0 στο 12΄, με τον Παναθηναϊκό να είναι σε τρελά κέφια.

Το τρίγωνο του διαβόλου…

Κλωναρίδης σε Πέτριτς και Μπεργκ… 3-0 για τον Παναθηναϊκό στο 15΄, μετά από μια καλή ενέργεια του Κλωναρίδη, ο οποίος έδωσε στον Πέτριτς και αυτός με τη σειρά του με όμορφη πάσα έδωσε στον Σουηδό ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί, εκτέλεσε τον Καβουσάκη, τριπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, με το δεύτερο προσωπικό του.

ΠΑΟ είσαι… «Ταύλα»

Ο Χουχούμης εκτέλεσε κόρνερ στο 23΄ο Ταυλαρίδης σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 4-0 ( η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κλωναρίδη στον οποίο χρεώθηκε τελικά το τέρμα), με το ματς να μετατρέπεται σε πάρτι από πλευράς Παναθηναϊκού και κανείς δεν ήξερε που θα σταματήσει το «τριφύλλι».

Ο Πέτριτς σε ρόλο πίσω από τους επιθετικούς είχε πολλά κέφια και δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους με την ποιότητα του, αφού μπορούσε να «περάσει» μπαλιές ανά πάσα στιγμή, εκθέτοντας την άμυνα των Κρητικών.

Ο Κλωναρίδης στο 26΄λίγο έλλειψε να κάνει το 5-0 (και το δικό του χατ-ρικ), όταν από πάσα του Μπεργκ βρέθηκε απέναντι στον Καβουσάκη, ωστόσο ο κίπερ του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Τασουσιάνης βλέποντας το ναυάγιο της ομάδας του, πέρασε στο 27΄τον Κανέ στη θέση του Μπογκντάνοφ, μήπως μπορέσει να σώσει κάτι, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει συνεχώς, «ζητώντας» και άλλα γκολ.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Εργοτέλη να μοιάζει σε… σάκο του μποξ και τον Πέτριτς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού όποτε έπαιρνε τη μπάλα, έκανε σμπαράλια την άμυνα των Κρητικών και στην χειρότερη κέρδιζε κόρνερ η φάουλ.

Ο Εργοτέλης κέρδισε κόρνερ στο 39΄, πλησιάζοντας την περιοχή των «πρασίνων» μετά από ώρα, ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 41΄ ο Ατζαγκούν πέρασε όμορφα στον Κλωναρίδη, εκείνος με τακουνάκι πάσαρε στον Μπεργκ, ο οποίος «έσκασε» μια ωραία ντρίμπλα αλλά έχασε τελικά το κοντρόλ, με τον Καβουσάκη να την διώχνει.

Μέγας είσαι Μπεργκ…

Στο 42΄ο Μπεργκ έκανε τελικά το χατ-ρικ, όταν ο Πέτριτς έδωσε όμοερφη συρτή πάσα στον Σουηδό και εκείνος με άλλο ένα εξαιρετικό πλασέ με το δεξί, έκανε το 5-0, με την Λεωφόρο να φωνάζει: «Σηκώστε κεφάλι, πρωτάθλημα και πάλι».

Που θα πάει θα το κάνει το «καρέ»…

Ο Μπεργκ ξανά σε τετ α τετ στο 45΄λίγο έλλειψε να κάνει «καρέ», ωστόσο ο Καβουσάκης του είπε όχι, όταν ο Σουηδός πλάσαρε με το δεξί, από αριστερά, λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Εργοτέλη, με το ημίχρονο να τελειώνει σε κλίμα πανηγυρικό στη Λεωφόρο.

Το Β΄ μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με τους ίδιους και τον Εργοτέλη να έχει στην ενδεκάδα του τον Χαλκιαδάκη, ο οποίος πέρασε στη θέση του Χαντί. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η μπάλα παιζόταν στο κέντρο κυρίως χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση.

Ο ρυθμός του αγώνα, μοιραία έπεσε, καθώς ο μεν Εργοτέλης έπαιζε κλειστά, ο δε Παναθηναϊκός δεν βιαζόταν ιδιαίτερα, με δυο-τρεις πλαγιοκοπήσεις των Μπούρμπο-Χουχούμη να μην βγάζουν κάτι καλό. Ένα σουτ του Ρέντζα στο 58΄δεν ανησύχησε τον  Στιλ, σε μία από τις λίγες επισκέψεις του Εργοτέλη στα «καρέ» του Παναθηναϊκού στο Β΄ μέρος.

Η ώρα του Νίνη…

Μετά τον αγώνα κυπέλλου στα Χανιά, ο Νίνης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και στο πρωτάθλημα, με τον Αναστασίου να τον περνάει στο ματς στη θέση του Κλωναρίδη στο 60΄, περιττό να ειπωθεί πως καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ο Νίνης στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Τζανακάκη, έπεσε κάτω σφαδάζοντας, ωστόσο ξαναμπήκε στο ματς, δείχνοντας να μην αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Οι «πράσινοι» ήλεγχαν το ματς, ωστόσο δεν «έβγαζαν» τις φάσεις με την ευκολία του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Εργοτέλης θέλοντας προφανώς να γλιτώσει τα… χειρότερα, πρόσεχε περισσότερο στην άμυνα.

Ο Αναστασίου στο 75΄έριξε στο ματς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Νίκο Καρέλη, ο οποίος αντικατέστησε τον Πέτριτς, που είχε κουραστεί, αλλά αναμφισβήτητα, παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε, ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, με τις ενέργειες που έκανε ειδικά στο πρώτο 45λεπτο. Ο Κουτρουμπής μπήκε στο 77΄στη θέση του Ταυλαρίδη, ο οποίος και αυτός «γνώρισε» θερμό χειροκρότημα, στην πρώτη του εμφάνιση στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι κυλούσε σε αυτόν τον σχετικά αργό ρυθμό, με τις ευκαιρίες να είναι λιγοστές. Ένα σουτ του Καρέλη στο 85΄δεν ανησύχησε τον Καβουσάκη, με τον Παναθηναϊκό να πατάει την περιοχή του Εργοτέλη μετά από ώρα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πράνιτε εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, από τα δεξιά, αλλά ο Καβουσάκης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Το ματς τέλειωσε με τον κόσμο να ζητάει το πρωτάθλημα, για άλλη μια φορά: «Οε οε οε, πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης (60΄Νίνης), Λαγός, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς (75΄Καρέλης).

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Χάντι (45΄Χαλκιαδάκης), Ρέντζας, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Γκέντζογλου, Φιντέλεφ, Σιμάο, Γιουσούφ (75΄Κούτρης), Μπογκντάνοφ (27΄Κανέ).

Διαιτητής: Μαντάκης, με βοηθούς τους, Δημητριάδη και Τάτση. 4ος ο Μάνταλος.

Γιάννης Μιχαλάκης 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ