ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έδρα και άμυνα…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς αναλύει τα θετικά της νίκης του Παναθηναϊκού με το φτωχό 1-0 επι του Λεβαδειακού.

Έδρα και άμυνα…

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε τον Παναθηναϊκό να βάζει κάθε φορά πέντε γκολ σε 40 λεπτά όπως κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό δεν είναι εφικτό για καμία ομάδα, ότι ρόστερ και ότι μπάτζετ να διαθέτει… Οι πράσινοι μπορεί να μην δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες απέναντι στον Λεβαδειακό και να σκόραραν μόνο μια φορά, αλλά πήραν άριστα στο αμυντικό κομμάτι όπου δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με μηδέν παθητικό για την ομάδα του Αναστασίου είναι το καλύτερο νέο. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει πλέον να διαχειρίζεται σωστά τα ματς στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ο Ταυλαρίδης προσέδωσε ηρεμία και δένει απόλυτα με τον Σίλντεφελντ στο κέντρο της άμυνας.

Φυσικά η βελτίωση και η καλύτερη λειτουργία στις στατικές φάσεις, είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα συγκέντρωσης, αλλά και εμπειρίας. Σε αυτά προσθέστε αυτό που τόνισε ο τεχνικός του τριφυλλιού, ότι τα φυσικά προσόντα των παικτών του (Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Μπεργκ, Πέτριτς κλπ), βοηθούν πολύ σε αυτό τον τομέα.

Την ίδια στιγμή η Λεωφόρος είναι πλέον « κάστρο» και όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας. Θυμηθείτε τις περσινές γκέλες και βάλτε διπλά το φετινό 8 /9 εντός έδρας, με το ματς με τον ΟΦΗ να αποτελεί κακή παρένθεση και σε μεγάλο βαθμό τυχαίο αποτέλεσμα.

Με αυτόν τον τρόπο και το πανέμορφο γκολ του Πέτριτς ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή, προσθέτει νίκες στο ενεργητικό του και βαθμούς στο σακούλι του…

Αν πρέπει να σταθούμε σε κάποιον παίκτη ξεχωριστά, αυτός είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Κροάτης ήταν κυριολεκτικά παντού κόντρα στους Βοιωτούς και πραγματοποίησε ίσως τη καλύτερη του εμφάνιση με τα πράσινα. Όσο η ομάδα βγάζει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές τα πράγματα θα απλοποιούνται τα αποτελέσματα θα έρχονται.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ