ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το «μηδέν» στην άμυνα και η αδυναμία…

Οι «πράσινοι» κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα τους για 4ο συνεχόμενο ματς στην Σούπερ Λιγκ, ωστόσο το εύθραυστο 1-0 επί του Λεβαδειακού, ανέδειξε την αδυναμία του Παναθηναϊκού στις κλειστές άμυνες, για μια ακόμη φορά φέτος.

Το «μηδέν» στην άμυνα και η αδυναμία…

Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Οι τρεις πόντοι. Όταν συνοδεύεται το «τρίποντο» με καλή εμφάνιση και πολλά γκολ (όπως με Εργοτέλη), όλα καλά. Όταν όμως δεν «καθαρίζεις» το ματς, το ρευστό 1-0, εγκυμονεί κινδύνους.

Οι Βοιωτοί παίζοντας διαβασμένα και κλειστά, κατάφεραν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό μακριά από την εστία τους και παρά το γεγονός, πως οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ νωρίς (από θέση οφ σάιντ ο Πέτριτς, αλλά υπάρχουν και δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στον Μπεργκ), δεν κατάφεραν να το «τελειώσουν» πιο γρήγορα.

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού απέναντι σε κλειστές άμυνες στη Λεωφόρο, παραμένει, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα του «τριφυλλιού», δύσκολο και όχι εύκολο, όπως νομίζουν πολλοί. Ο Εργοτέλης, έχει διαφορετική φιλοσοφία σαν ομάδα, κάτι που «βόλεψε» τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ 3.337 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό, ο οποίος «κατέβηκε» για το Χ, δυσκόλεψε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που όμως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη, που είναι και το ζητούμενο.

Στα συν του Παναθηναϊκού, τον γεγονός πως κράτησε το «μηδέν» για 4ο συνεχές παιχνίδι, κάτι που προς το παρόν, κάνει τη διαφορά, αφού ουκ ολίγες φορές φέτος, οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί πολλά χαζά γκολ, με αποτέλεσμα να «πετάξουν» πολλούς βαθμούς.

Μετά το εφιαλτικό 4-2 στα Πηγάδια από την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του (βοήθησε και ο Ταυλαρίδης σε αυτό, αλλά και η πλέον, σταθερή πορεία του Στιλ), στα ματς με την Κέρκυρα στη Λεωφόρο (2-0), στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ (0-0), με Εργοτέλη (5-0) και χθες με τον Λεβαδειακό (1-0).

Η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» είναι ένα «αγκάθι» που αν το βγάλει από πάνω του η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να κυνηγήσει την κορυφή μέχρι τέλους.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κέρδισε, για τέσσερις η παραπάνω αγωνιστικές ήταν τη σεζόν 2011-2012, με τον ΟΦΗ (24/3, 0-1), με Άρη (1/4, 1-0), με Πανιώνιο (8/4, 3-0), με Αστέρα Τρίπολης (18/4, 4-2) και με Παναιτωλικό (22/4, 4-0).

Στροφή στη Νέα Σμύρνη

Άπαντες στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού στρέφουν την προσοχή τους στο ματς με τον Πανιώνιο το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα της «Πλατείας» παρά το γεγονός πως βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, είναι πολύ δυνατή και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Οι «πράσινοι» πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί για να πάρουν τη νίκη, η οποία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία αν θέλουν να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει έξι κίτρινες κάρτες και αν δεχθεί άλλη μία, θα τιμωρηθεί με ποινή δύο αγωνιστικών, ωστόσο λογικά θα ξεκινήσει βασικός στο ματς με τον Πανιώνιο. Οι Νίνης, Μπούρμπος και Σπυρόπουλος θα είναι εκτός, ενώ επιστρέφει ο Μπούι, αφού εξέτισε την ποινή του.

Υπενθυμίζεται πως το ματς θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» στοχεύουν στην τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, θέλοντας να συνεχίσουν και να αυξήσουν το σερί τους, καθώς μετά ακολουθούν δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς, με Καλλονή και Πλατανιά.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.