ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λούντζης: «Μοναδικό συναίσθημα…»

Το επόμενο big thing… του Παναθηναϊκού, έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, στο ματς με τον Πανελυσινιακό, δείχνοντας μερικά ψήγματα του ταλέντου του.

Λούντζης: «Μοναδικό συναίσθημα…»

Ο 16χρονος πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού μίλησε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, Ζακύνθου, για την εμπειρία του να βρίσκεσαι στο μεγαλύτερο club στην Ευρώπη.

Αναλυτικά:

Μιχάλη έπαιξες για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα. Πως ένιωσες για αυτό το συναίσθημα και τι θέλεις εσύ από την πλευρά σου να προσφέρεις στην ομάδα σου;

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.589 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Το συναίσθημα είναι μοναδικό παράλληλα όμως σε υποχρεώνει να αισθάνεσαι και το μέγεθος της ευθύνης ενός αθλητή που φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ειδικά για μένα που είμαι ακόμα νεαρός και… μαθητής Λυκείου γνωρίζω ότι θα πρέπει να δουλεύω σκληρά και κάθε προπόνηση να αποτελεί πρόκληση για μένα. Είμαι δίπλα στους καλύτερους και αυτό με βοηθά να βάζω στόχους στη ζωή μου και στην καριέρα μου διότι στον Παναθηναϊκό μαθαίνεις ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, διάθεσης, σοβαρότητας, κινήτρου και προγραμματισμού».

Είσαι ήδη αρκετό καιρό στην παρέα του Παναθηναϊκού, πως είναι εκεί το κλίμα;

«Όταν εντάχθηκα στον Παναθηναϊκό όλοι μου έλεγαν μια λέξη: «Οικογένεια». Και το αισθάνομαι καθημερινά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη και ζεστή οικογένεια και παρέχει στον αθλητή τα πάντα. Όλοι βρίσκονται κοντά μας, σε ότι χρειαστούμε και αισθανόμαστε σιγουριά, άνεση και ασφάλεια. Οι μεγάλοι παίκτες μας βοηθούν, μας συμβουλεύουν τους νέους. Νομίζω ότι από αυτά μπορείτε να καταλάβετε πολλά».

Το πρωτάθλημα της Basketleague πως το βλέπεις. Πως είναι να ζεις μια τέτοια εμπειρία;

«Ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό. Τώρα ζω την εμπειρία και μαθαίνω. Κάθε μέρα είναι ένα διαφορετικό σχολείο για εμένα».

Πως είναι να βρίσκεσαι στις τάξεις μιας τόσο ιστορικής ομάδας, η οποία έχει μεγάλες διακρίσεις στον χώρο του μπάσκετ, με κατακτήσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, και έχοντας στην δύναμη του σπουδαίους αθλητές.

«Όπως είπα και πριν, στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνεσαι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Είναι τέτοιος ο προγραμματισμός, είναι τόσο σκληρή η δουλειά, είναι τέτοιες οι συνθήκες που αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι σου παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία στην καριέρα σου. Είναι ευλογία για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα στους καλύτερους και να μαθαίνω απ’ αυτούς».

Ζάκυνθο έρχεσαι καθόλου; Παρακολουθείς τα αθλητικά δρώμενα που γίνονται στο νησί;

«Πιο μικρός ερχόμουν κάθε καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια οι υποχρεώσεις μου με τις Εθνικές ομάδες έχουν βάλει άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου. Τη Ζάκυνθο την αγαπώ φυσικά και παρακολουθώ τις δραστηριότητες στο νησί έστω και από μακριά».

Τους αντιληφθεί ότι είσαι τους από τους εκπροσώπους του νησιού και σίγουρα τους κάνεις περήφανους με την παρουσία σε έναν τέτοιο μεγάλο σύλλογο.

«Βαριά κουβέντα όταν το νησί έχει βγάλει τόσους σημαντικούς ανθρώπους, να θεωρούμαι εγώ πρεσβευτής. Αν όμως το βλέπετε έτσι, πραγματικά με τιμά, σας ευχαριστώ πολύ και θα προσπαθήσω κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος».

Τέλος οι δικοί σου άνθρωποι πως νιώθουν που είσαι μέλος του Παναθηναϊκού και εσύ ο ίδιος τι θέλεις να καταφέρεις σε βάθος χρόνου.

«Οι δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό. Και τώρα στον Παναθηναϊκό είναι δίπλα μου κι αισθάνομαι ότι μου δίνουν τις πιο σωστές συμβουλές. Να ακούω τους προπονητές μου και να είμαι συνεργάσιμος με τους συμπαίκτες μου. Θέλω να τους κάνω περήφανους… Όσο για μένα. Θέλω καθημερινά να γίνομαι καλύτερος αθλητής και καλύτερος άνθρωπος και να φτάσω στο σημείο να αισθάνονται περήφανοι όσοι με εμπιστεύτηκαν. Ξέρω ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται σκληρή δουλειά και πάντα θα είμαι έτοιμος γι’ αυτό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.