ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο τίτλος εξαρτάται MONO απ’ αυτόν

Από τα 6-7 «καλά» ματς του β’ γύρου, ο Παναθηναϊκός έχει μόνο το Περιστέρι για να τον… προβληματίζει, άντε και τη Βέροια. Τα υπόλοιπα είναι «του χεριού του». Άρα και η υπόθεση τίτλος εξαρτάται από την δική του απόδοση. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο τίτλος εξαρτάται MONO απ’ αυτόν

Τίποτα περισσότερο δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Απολύτως τίποτα, σε ότι αφορά τον αγωνιστικό τομέα, έναντι του Παναθηναϊκού. Το μόνο που τους χωρίζει είναι το βαθμολογικό προβάδισμα που έχουν χτίσει «ερυθρόλευκοι» και Θεσσαλονικείς από τον πρώτο γύρο, το οποίο δεν είναι τόσο μεγάλο για να βγάζει από το κόλπο του τίτλου τον Παναθηναϊκό. Και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, βεβαίως – βεβαίως.

Διότι όσο κι αν φωνάζουν – και με το δίκιο τους πολλές φορές – στον ΠΑΟΚ για εχθρική αντιμετώπιση, η ψυχρή αλήθεια δείχνει πως από τους τρεις ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο αδικημένος από το ξεκίνημα της σεζόν. Κι ας μην πούμε πολλά. Βάλτε μόνο τους δύο βαθμούς με τον Λεβαδειακό και τους τρεις με την Καλλονή που κρίθηκαν από διαιτητικές αποφάσεις και τώρα ο Παναθηναϊκός θα ήταν δεύτερος, αντί για τρίτος, με έναν βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό και με το μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο. Γκραν φαβορί, με λίγα λόγια.

Όχι πως τώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο. Η Λεωφόρος – με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ – δεν «λυγίζει» ούτε σε άσχημες βραδιές της ομάδας πλέον. Είτε με τέσσερα (Πανθρακικός), είτε με πέντε (Εργοτέλης), είτε με ένα γκολ (Λεβαδειακός) οι «πράσινοι» την κάνουν τη δουλειά. Άρα, τα πολλά εντός έδρας ματς δίνουν στην ομάδα του Αναστασίου ένα «συν». Μην ξεχνάμε πως στη Λεωφόρο θα υποδεχτεί και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό. Από τα 6-7 «καλά» ματς του β’ γύρου, ο Παναθηναϊκός έχει μόνο το Περιστέρι για να τον… προβληματίζει, άντε και τη Βέροια. Τα υπόλοιπα είναι «του χεριού του». Άρα και η υπόθεση τίτλος εξαρτάται από την δική του απόδοση, την δική του συμπεριφορά, την δική του αντοχή σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Μια αντοχή που προς το παρόν δείχνει πως υπάρχει. Μόνο στην Ξάνθη οι «πράσινοι» τα έκαναν θάλασσα. Διότι το 1-1 στην Τρίπολη δεν θεωρείται κακό αποτέλεσμα, ούτε το 0-0 στα Γιάννενα, βάσει συνθηκών (ομίχλη, διακόπτουμε, παίζουμε, ξανά διακόπτουμε, ξανά παίζουμε και τελειώνουμε την επόμενη μέρα). Άρα ο Παναθηναϊκός έχει όλες τις προϋποθέσεις. Ένα γήπεδο κάστρο, μια ομάδα που ξέρει πλέον τι θέλει, μια άμυνα που έστρωσε με τον Ταυλαρίδη, μια επίθεση που βρίσκει γκολ όχι μόνο από τον Μπεργκ, αλλά και από τους υπόλοιπους.

Η τελική ευθεία στην οποία μπαίνει το πρωτάθλημα αν μη τι άλλο είναι άκρως γοητευτική για κάθε φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Αν σκεφτούμε πέρσι τέτοιο καιρό ποια ήταν η απόσταση από την κορυφή και δούμε τι έχει συμβεί φέτος, τότε ποιος μπορεί να βάλει «στοπ» στα όνειρα;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...