ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Σάρας έλα να σου δείξουμε και άμυνα!

Ο Παναθηναϊκός είχε το μικρότερο παθητικό του στην Ευρωλίγκα, δεχόμενος μόνο 58 πόντους, αλλά προτιμώ να κρατήσω τις εμφανίσεις των Παππά και Γιάνκοβιτς. Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Σάρας έλα να σου δείξουμε και άμυνα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟAKA στο Τορ-16. Κέρδισε την Ζαλγκίρις που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αδύναμος κρίκος στον όμιλο των πρασίνων. Το σημαντικό είναι πως ίσως για πρώτη φορά είδαμε τους πράσινους με τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, να μπαίνουν στο γήπεδο και να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν.

Αν μπούμε σε διαδικασία ανάλυσης του αγώνα, είναι σαφές ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να χτυπήσει τα “αργά” πόδια των ψηλών της Ζαλγκίρις στα κεντρικά του πικ και να δώσει παιχνίδια ένας εναντίον ενός στον Γιάνκοβιτς που ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού.

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά τα όσα προβλήματα είχε μέσα στο παρκέ, είτε με τον τραυματισμό του Μαυροκεφαλίδη ή με τα φάουλ που φορτώθηκαν από νωρίς Μπατίστα και Μπλουμς, ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις, όταν έτρεχε στο γήπεδο και δημιουργούσε με κίνηση τόσο με την μπάλα όσο και μακριά από αυτήν.

Πλην του Γιάνκοβιτς, η εμφάνιση του Παππά και κυρίως τα καλάθια που πέτυχε είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα, ενόψει της συνέχειας που μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά πλέον βρίσκει την ομάδα του Ιβάνοβιτς σε θέση ισχύος έναντι μίας από τις τέσσερις αντιπάλους που έχει για πρόκριση στα πλέι οφ.

Ο Παππάς των 14 πόντων και των 3 ασίστ, μαζί με τον Γιάνκοβιτς των 10 πόντων και των 7 ριμπάουντ δεν είναι οι μόνοι που ξεχώρισαν από το παιχνίδι. Ο Σλότερ με τον Μπατίστα στην αρχή, οι Διαμαντίδης και Φώτσης αλλά και ο πάντα εντυπωσιακός Τζέιμς Γκιστ, κυρίως με την εμφάνιση τους στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσαν το εισιτήριο για την τετράδα στον Παναθηναϊκό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα, το κλειδί ήταν η επιθετική άμυνα των πρασίνων, που κράτησαν την Ζαλγκρίς στους 9 πόντους, εκ των οποίων οι 7 ήταν στα τελευταία δύο λεπτά, όταν η διαφορά είχε φτάσει ήδη τους 20.

Ήταν τόσο σημαντικό το μερίδιο της άμυνας στη νίκη, που αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο της καλάθι στον δεύτερο ημίχρονο μπήκε από λάθος πάσα παικτών του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια τους να σώσουν την μπάλα. Εκεί έγυρε και η πλάστιγγα, με τον εξάστερο να πηγαίνει σε ορθολογικές επιθέσεις -στο μεγαλύτερο βαθμό τους- και μέσω της άμυνας να παίρνουν ενέργεια για να ολοκληρώσουν το θρίαμβο στην δεύτερη μεγαλύτερη σε διαφορά νίκης τους, φέτος στην Ευρώπη.

Παράλληλα, μιας και αναφερθήκαμε σε ρεκόρ, οι 58 πόντοι που δέχθηκε ήταν οι λιγότεροι που έχει παθητικό φέτος στην Ευρώπη… Και πλέον αχνοφαίνεται και η αμυντική διάσταση του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, η οποία σίγουρα θα είναι υπερπολύτιμη στη συνέχεια για να πετύχει τους στόχους του.

ΥΓ1. Εξακολουθώ να πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να συνεχίσει χωρίς ενίσχυση. Από ότι φάνηκε το κενό που υπάρχει στην Front line κυρίως όταν ένας από τους σέντερ είναι νοκ άουτ (βλέπε Μαυροκεφαλίδης) μπορεί να γυρίσει μππούμερανγκ και να κερδίσεις άλλα…

ΥΓ2. Καλό ταξίδι στο πιο χαμογελαστό πρόσωπο που είχα την τύχη να γνωρίσω.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE