ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα…

Ο Βαγγέλης Νερατζιάς γράφει για την γκέλα του τριφυλλιού στη Νέα Σμύρνη και σχολιάζει την προσέγγιση του Γιάννη Αναστασίου μετά το ματς.

Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα…

Είναι αλήθεια ότι η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που άλλες φορές σε αφήνει ικανοποιημένο και άλλες απογοητευμένο. Φυσικά στη Νέα Σμύρνη για τον Παναθηναϊκό μιλάμε ξεκάθαρα για την δεύτερη περίπτωση, αφού πήρε μόνο τον βαθμό απέναντι σ τον αδύναμο Πανιώνιο και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την κορυφή.

Οι πράσινοι είναι δεδομένο ότι πέταξαν στα σκουπίδια μια ώρα αγώνα και εκτός από τους παίκτες το μεγαλύτερο ευθύνης το έχει ο προπονητής και αφορά δύο σκέλη.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταθούμε στο πόσο λάθος αποδείχθηκε η χρησιμοποίηση του Μπαιράμι στην ενδεκάδα, ο οποίος όταν αγωνίζεται αφήνει την ομάδα με δέκα. Επίσης η τοποθέτηση-κάψιμο» του Ζέκα στο δεξί άκρο της άμυνας μόνο ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί, λες και η ομάδα έχει πολλούς σαν τον Πορτογάλο στα χαφ ή αν παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος σε ένα ακόμη ματς θα καταστραφούμε…

Λάθη γίνονται και θα γίνονται, αλλά σημαντικότερο πρόβλημα είναι να μην τα αναγνωρίζεις και να βάζεις τους παίκτες στην ψυχολογία του «πάλι καλά που παίρνουμε τον βαθμό», που είπε με το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού! Όλα αυτά σε ένα ματς που οι πράσινοι έπρεπαν να βάλουν πέντε γκολ στον Πανιώνιο με 20 λεπτά καλού ποδοσφαίρου στο τέλος, τέτοια είναι διαφορά.

«Οι απόψεις οι δικές μου μπορεί να μην συμβαδίζουν. Εγώ ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Εγώ κάνω προπόνηση, εγώ προετοιμάζω την ομάδα», αυτή ήταν η απάντηση του Αναστασίου σε ερώτημα για τις αλλοπρόσαλλες επιλογές στην ενδεκάδα και αυτό δεν είναι καθόλου καλό μήνυμα για τον προπονητή του τριφυλλιού, που αρνείται να δεχθεί κριτική και βγάζει τάσεις αλαζονείας.

Φυσικά και ο ίδιος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ομάδα, αλλά κακά τα ψέματα, είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζεται δίπλωμα προπονητικής, δεν κολλάνε…

Με βάση τα όσα έχουμε δει και την κατάσταση των παικτών στο μισό του πρωταθλήματος, δεν γίνεται να παίρνει ευκαιρίες ο Μπαιράμι και να μένουν στον πάγκο οι Καρέλης και Κλωναρίδης, δεν μπορεί να έχει ίδιο χρόνο συμμετοχής ο Δώνης με τον Μπούι, είναι ακατανόητο ο Ατζαγκουν να μην βγαίνει από την ενδεκάδα και ο Ντίνας να είναι εκτός αποστολής δεν μπορεί ο Μπούρμπος να είναι 5ος συμμετοχές, δεν είναι πυρηνική φυσική για ποδόσφαιρο μιλάμε ρε παιδιά…

Στη ζωή υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, όπως γράφονται τα θετικά πρέπει να λέγονται και τα αρνητικά. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες σε 10 ματς εκτός έδρας και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έτσι δεν διεκδικείς πρωτάθλημα. Το 8/9 στην Λεωφόρο είναι καλό, όπως τόνισα στο προηγούμενο άρθρο μου, αλλά δε φτάνει…

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι έγιναν λάθη στη Νέα Σμύρνη και χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί, αλλά ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τα βλέπει όλα καλά. Για να αλλάξεις πρέπει να πρώτα να αναγνωρίσεις ότι κάτι πάει στραβά…

Υ.Γ. Οκ για άλλη μια φορά η διαιτησία ήταν εχθρική ως συνήθως και το πέναλτι αστείο, ωστόσο, η γκέλα οφείλεται κυρίως στα όσα ΔΕΝ έκανε ο Παναθηναϊκός, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα στο τελευταίο 15λεπτο του ματς, όπου με λίγη τύχη θα είχαν μπει 2-3 γκολ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE