ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Χ»αμένος στο βούρκο

Σ' έναν κακό αγωνιστικό χώρο μετά την συνεχόμενη βροχή, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη, σκορ που δίνει το πλεονέκτημα στο τριφύλλι, για τη ρεβάνς της Λεωφόρου. Προκλητική η διαιτησία του Παππά που στα τελευταία λεπτά τα σφύριζε όλα ανάποδα, ενώ έληξε το παιχνίδι πριν το τέλος των καθυστερήσεων. Το γκολ της ισοφάρισης ο Καρέλης (87').

«Χ»αμένος στο βούρκο

Ο Γιάννης Αναστασίου για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, με αποτέλεσμα ο Μάρκους Μπεργκ, αλλά και ο Μλάντεν Πέτριτς να μείνουν στον πάγκο.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι, όμως στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα οι φάσεις έλειπαν μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι την εστία του Κυριακίδη, με το σουτ του Καρέλη στο 24′, αλλά ο Λισγάρας που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι στην θέση του τραυματία Καρυπίδη, έκανε το τάκλιν και έδιωξε τον κίνδυνο.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την γηπεδούχο ομάδα, με την Ξάνθη να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση και τον Κλέιτον να μην μπορεί να κερδίσει τον Κοτσόλη σε τετ-τετ.

Τα κενά στην αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού», αλλά και στο κέντρο είχαν αρχίσει να φαίνονται και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δεύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη στο 30′. Ο Κλέιτον έγινε δημιουργός και βρήκε τον Σολτάνι απέναντι από τον Κοτσόλη, ωστόσο ο Αλγερινός είδε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να βγάζει και πάλι το σουτ.

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη, ο Παναθηναϊκός είχε τα κενά του και αυτό το πλήρωσε τελικά στο 42′. Ο Μπέρτος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λουσέρο έπιασε ανενόχλητος το σουτ για να ανοίξει το σκορ στα «Πηγάδια» και να κάνει το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους το παιχνίδι δεν είχε φάσεις και αυτό ανάγκασε τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει στο 60′ διπλή αλλαγή. Ο Λαγός και ο Πέτριτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους Τριανταφυλλόπουλο και Μέντες να αποχωρούν και τον Ζέκα να πηγαίνει στην θέση του δεξιού μπακ.

Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε στροφές και η πρώτη σημαντική φάση ήρθε με τον Ζέκα να κάνει από δεξιά το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ. Στο 75′ ήρθε η ώρα του Μάρκους Μπεργκ να περάσει στο παιχνίδι και κάπου εκεί άλλαξε και η εικόνα της ομάδας.

Στο 82′ ο Πέτριτς έκανε πολύ ωραίο σουτ με τον Κυριακίδη να βγάζει όμως την μπάλα σε κόρνερ. Στο 87′ ο Μάρκους Μπεργκ έδειξε την κλάση του, αφού μετά από πολύ ωραία προσπάθεια από τα αριστερά έδωσε την σωστή στιγμή στον Καρέλη και ο τελευταίος έκανε το 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 90′ ο Σουηδός είχε την ευκαιρία να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι, αλλά νικήθηκε σε τετ-τετ από τον Κυριακίδη στην τελευταία φάση του αγώνα, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Οι «πράσινοι» απέκτησαν το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της Λεωφόρου και πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταβλαρίδης, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Αζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ