ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Νίκησε Χογκ και άγχος

Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 78' ο Παναθηναϊκός επικράτησε έστω και δύσκολα της Καλλονής, που είχε σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακά της. Πέναλτι στον Μπεργκ αρνήθηκε ο Γιάχος σε σπρώξιμο του Τσαμπούρη στο 12ο λεπτό.

Νίκησε Χογκ και άγχος

Με επιθετικό προσανατολισμό παρατάχθηκε το «τριφύλλι» και με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς του Κυπέλλου στην Ξάνθη, θέλησε να απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρηση να πιέσει την Καλλονή και να τη βάλει στο μισό γήπεδο, ώστε να πετύχει το γρήγορο γκολ που επιθυμούσε ο Γιάννης Αναστασίου.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, όμως δεν ήταν εξίσου καλοί στην τελική προσπάθεια σε δύο περιπτώσεις με τον Κλωναρίδη και τον Μπεργκ.

Απ την πλευράς της η Καλλονή, συνέχισε να αμύνεται και να ψάχνει την αντεπίθεση, καθώς ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μανούσου και Καμαρά, όμως ούτε αυτή μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στα καρέ του Στιλ.

Παράλληλα οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για μια περίπτωση πέναλτι, καθώς στην προσπάθεια του ο Μπεργκ να πάρει κεφαλιά στο 12ο λεπτό, υπάρχει καθαρό σπρώξιμο του Τσαμπούρη, μέσα στην περιοχή.

Έτσι παρά τις χαμένες ευκαιρίες των Πέτριτς, Μπεργκ και Σίλντενφελντ στο τέλος του ημιχρόνου το 0-0 παρέμεινε.

Στην επανάληψη υπήρξαν δύο περιπτώσεις στα πρώτα δύο λεπτά, που οι «πράσινοι» σκόραραν και τις δύο φορές με τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά ήταν φανερά εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Το «τριφύλλι» ήταν αρκετά δραστήριο στην επανάληψη, με τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρεί στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις αφού στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Καρέλης και Ντίνας στη θέση των Κλωναρίδη και Πράνιτς στο 51ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» συμπληρώνοντας μια ώρα αγώνα, θα μπορούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής Χογκ, είπε «όχι» δύο φορές σε πλασέ του Μπεργκ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Καρέλης, με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο 62ο λεπτό συγκεκριμένα.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού, έπεσε, με το «τριφύλλι» να έχει μεν την κατοχή, αλλά να μην δημιουργεί «καταστάσεις» στα καρέ του Χογκ.

Παράλληλα, η Καλλονή, όσο περνούσε η ώρα, έψαχνε αυτό το «κάτι» παραπάνω στο ματς. Με το «τριφύλλι» να αντιδρά και να έχει ακόμα μια καλή στιγμή, όμως το σουτ του νεοεισελθόντα στο ματς Ατζαγκούν, να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Καλλονής.

Αυτό που έψαχνε σε όλο το ματς το «τριφύλλι» το κατάφερε στο 78ο λεπτό, με τον Καρέλη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μπέργκ να πλασάρει εύστοχα σε κενό τέρμα μετά από σύγχυση, ανάμεσα στο αμυντικό και τον τερματοφύλακα της Καλλονής.

Το «τριφύλλι» αφού  βρήκε το γκολ που ήθελε, έδιωξε το άγχος και με τον Πέτριτς θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο τέρμα, όμως ο Χογκ έδιωξε σε κόρνερ στο 84ο λεπτό.

Μπαίνοντας στο τελευταία λεπτά του ματς, η Καλλονή προσπάθησε να πάρει έστω το «χ», όμως το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που έχασε ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Καρέλης σούταρε όμως ο Χογκ, απέκρουσε σωτήρια.

Με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και να δίνει αγχωτική νίκη στο «τριφύλλι.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (73’ Ατζαγκούν), Πράνιτς (51’ Ντίνας), Πέτριτς.

ΑΕΛ Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αντέγιο, Καμαρά (62’ Ναβάρο), Μανούσος, Λεοζίνιο, Αναστασιάδης, Άλβες (85’ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς (81’ Αγρίτης), Τσαμπούρης, Μίνγκας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ