ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ζορίστηκε αλλά το πήρε…

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΝΚ για την 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, με 72-66. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έφτασε τις 346 εμφανίσεις με το «τριφύλλι» στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους», ο Εστεμπάν Μπατίστα με 24 πόντους.

Ζορίστηκε αλλά το πήρε...

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποφάσισε να ξεκινήσει στο παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση και Γκιστ, με τον Νίκο Παππά να επιστρέφει παράλληλα στην δωδεκάδα της ομάδας.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με ένα γρήγορο 6-0, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός με τον Παππά να σκοράρει από το τρίποντο και τον Γκιστ να έχει κέφια αύξησε και άλλο την διαφορά για το 10-20, τρία λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Η Κηφισιά λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους έξι για το 14-20, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με το 16-22, υπέρ του «τριφυλλιού».

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Μπατίστα έκανε το 3ο του προσωπικό φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Σάιλας να μειώσει στους τέσσερις, για το 18-22, αλλά ο Παναθηναϊκός με γρήγορους πόντους ανέβασε και πάλι την διαφορά στους 10 (18-28). Ο Σάιλας ήταν αυτό που κράταγε την Κηφισιά κοντά στο σκορ, με 13 προσωπικούς πόντους, αλλά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έβρισκαν τον τρόπο για να κρατάνε την διαφορά σε σταθερά επίπεδα, στα μέσα της περιόδου (23-31).

Με συνεχόμενες βολές όμως η ομάδα των Βορείων Προαστίων έριξε την διαφορά στους τρεις πόντους (28-31), τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Γκιστ έδωσε και πάλι την λύση και με τρίποντο ανέβασε και πάλι την διαφορά (28-34), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 30-34.

Η Κηφισιά με την έναρξη της 3ης περιόδου κατάφερε και ισοφάρισε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (36-36), με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Λιακόπουλου και αμέσως μετά πέρασε και μπροστά στο σκορ, με τρεις βολές του Σάιλας, μετά από φάουλ του Παππά. Με τρίποντο όμως του αρχηγού και καλάθι του Μπατίστα, στα μέσα της 3ης περιόδου το «τριφύλλι» ξαναπήρε το προβάδισμα (39-43).

Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να κάνει λάθη και οι γηπεδούχοι έβρισκαν τις ευκαιρίες για να παραμένουν πολύ κοντά στο σκορ, 45-47 στο 28′. Με Μπατίστα και Νέλσον να σκοράρουν, το «τριφύλλι» ανέβασε και πάλι στην διαφορά, με αποτέλεσμα το τέλος της περιόδου να βρει τον Παναθηναϊκό στο +5 (49-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι, και με 7 πόντους από τους Διαμαντίδη, Μπλουμς και Μπατίστα η διαφορά πήγε στο +12, για το 49-61. Μάλιστα με τρίποντο του Φώτση αμέσως μετά το «τριφύλλι» πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα, σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ο Ουρουγουανός σέντερ πάντως ήταν το μεγάλο «όπλο» στο σημερινό παιχνίδι, αφού με 6 λεπτά να μένουν για την λήξη, σημείωσε το 52-66, φτάνοντας παράλληλα τους 22 πόντους. Ένα τρίποντο του Λιακόπουλου και ένα αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη όμως έδωσαν την ευκαιρία στην Κηφισιά να ρίξει την διαφορά και πάλι κάτω από τους δέκα πόντους, για το 61-66 με 2.5 λεπτά να απομένουν για την λήξη, ενώ ο Μαυροειδής κάρφωσε στην συνέχεια για το 63-66, αναγκάζοντας τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλέψει τάιμ άουτ, αφού οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 13-2.

Με το σκορ στο 66-69 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Ψαθάς έκανε αντιαθλητικό στον Μπατίστα και ο Ουρουγουανός σημείωσε δύο βολές για να δώσει «ανάσες» στην ομάδα (66-71). Το τελικό σκορ βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 66-72, μετά από μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση και ενώ ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ με την Γαλατάσαραϊ για την 5η αγωνιστική του top-16 της Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 30-34, 49-54, 66-72.

Νέα Κηφισιά: Ρεμεκούν, Σάιλας 23 (2), Λιακόπουλος 19 (3), Πόποβιτς 2, Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 12, Ψαθάς 2, Μελισσαράτος, Ντούβνιακ 2, Ντέιβις 3 (1), Βασιλόπουλος 3 (1).

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5 (1), Φώτσης 10 (2), Νέλσον 6, Παππάς 6 (2), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 11 (1), Μπατίστα 24, Μπλουμς 3 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ