ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι γνωστοί σου Άσοι

Με Δομάζο και Παπαεμμανούηλ το διπλό στο Καραϊσκάκη

Σαν σήμερα το 1962, ο Παναθηναϊκός έφευγε με το διπλό από το στάδιο Καραϊσκάκη, επικρατώντας με 1-2 του Ολυμπιακού για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με Δομάζο και Παπαεμμανούηλ το διπλό στο Καραϊσκάκη

Στα χρόνια εκείνα ο Παναθηναϊκός με τον Μίμη Δομάζο στην σύνθεση του, αλλά και πολλούς σπουδαίους παίκτες ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και το είχε αποδείξει με σπουδαία διπλά στο γήπεδο του αιώνιου αντιπάλου του και συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Το «τριφύλλι» που την σεζόν 1961-1962 κατέκτησε τελικά και το πρωτάθλημα, που ήταν το 6ο του και το 3ο συνεχόμενο, είχε περάσει με ένα μεγάλο διπλό από το στάδιο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 1-2 για την 15η αγωνιστική, με τα γκολ του Δομάζου στο 9′ και του Παπαεμμανούηλ στο 24′, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» είχε μειώσει στο 59′, ο Παπάζογλου.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν: Βουτσαράς, Δρακότας, Μανιάκης, Βεζυργιάννης, Τζουνάκος, Καμάρας, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Κ. Αγγελόπουλος, Μακρής, Νεμπίδης, Πυτιχούτης, Βασιλάκης, Θεοφάνης, Κοσμίδης, Παπαεμμανουήλ, Τουμπέλης,Δομάζος, Πανάκης, Φυλακούρης, Χολέβας, Παναγιωτίδης, Βουτσαράς, Σ. Αγγελόπουλος, Μπενάρδος, Σούρπης, Σουρούνης, Σπετσαρίας, Παρασκευόπουλος, Πρίφτης, Φράγκου, Μπόκαρης, Περσιμετζής, Λάρδας, Βασιλείου, Ζήνδρος, Ρεμούνδος, Γιατράς, Ελεθεριάδης, Λουκανίδης.

Προπονητής: Χάρι Γκέιμ.

Μικρά-μικρά:

  • Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 81 βαθμούς αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό με 78 (Βαθμολογικό σύστημα 3ν. 2ισ 1ητ.)
  • Οι Γιώργος Ανδρέου και Κώστας Λινοξυλάκης αγωνίστηκαν και στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν οι Βουτσαράς, Καμάρας και Πιτυχούτης με 29.
  • Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Χολέβας με 17 γκολ. Τον ακολούθησαν οι Δομάζος με 16 και Τουμπέλης με 13

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ