ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έκανε το καθήκον του

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 86-77. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Γιανις Μπλουμς με 16 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Έκανε το καθήκον του

Μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 3η του νίκη στο top16, επικρατώντας της Γαλατασάραϊ με 86-77.

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να έχουν μια πεντάδα παικτών με διψήφια διαφορά πόντων και με κορυφαίο τον Γιάνις Μπλουμς, κατάφεραν να πετύχουν εξαιρετικής σημασίας νίκη για τη συνέχεια.

Το ματς

Ιδιαίτερα εύστοχο ήταν το ξεκίνημα του ματς για το «τριφύλλι», αφού με τρίποντα των Διαμαντίδη και Γιάνκοβιτς πήρε εξ’ αρχής κεφάλι στο σκορ για το 6-3 στο 2’.

Οι «πράσινοι» με ορεξάτο και τον Αντώνη Φώτση, βρέθηκαν στο 5’ να είναι στο +6 για το (11-5), ενώ και στη άμυνα είχαν εγκλωβίσει τους παίκτες του Αταμάν.

Το (15-7) στο 7’ με καλάθια των Μπατίστα και Μποχωρίδη, ανάγκασε τον προπονητή της Γαλατά, να καλέσει γρήγορο τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε οι παίκτες του να έχουν πρόβλημα στο παρκέ.

Οι «πράσινοι» έδειχναν καλή αμυντική προσήλωση και με προσπάθειες του Μπατίστα, βρέθηκε λίγο πριν τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, να προηγείται με 19-11.

Σκορ που έμεινε και με τη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, καθώς υπήρξε ασυνεννοησία ανάμεσα σε Μπατίστα και Διαμαντίδη στην τελευταία επίθεση.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Μπλουμς για το +9 και το (22-13), ενώ στην άμυνα ο Μπατίστα πρόσφερε και το πρώτο highlight στο ματς, με το εντυπωσιακό κόψιμο στον Γιάνγκ.

Ο Γιάνις Μπλουμς είχε μπει ζεστός στο ματς και με το δεύτερο διαδοχικό του τρίποντο, έστειλε για πρώτη φορά το ματς σε διψήφια διαφορά πόντων +12 για το (25-13).

Το ξέσπασμα του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και με καλάθι του Νέλσον και το τρίποντο του Μπλουμς (3/3 στο σημείο εκείνο), ξέφυγε για +17 και το (30-13).

Οι Έρτσεγκ και Πότσιους με γρήγορο 5-0 σερί, μείωσαν γρήγορα για το (30-18), με τον Γκιστ να προσφέρει και αυτός το highlight του στο ματς, κόβοντας στα «ψηλά» τον Κάρτερ.

Τον πολύ ωραίο ρυθμό στο ματς από πλευράς Παναθηναϊκού τον συνέχισε ο Μπλουμς πετυχαίνοντας τον 11ο πόντο του στο ματς για το (34-20), με το πρώτο του εντός παιδιάς σουτ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να σκοράρουν από μακριά, καθώς ο Διαμαντίδης με τρίποντο σημείωσε το (37-22) πετυχαίνοντας το 8ο τρίποντο της ομάδας στο 18’.

Οι Τούρκοι με 5-0 σερί, έριξαν γρήγορα το ματς στους 10 πόντους για το (37-27), όμως ο κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος, Γιάνις Μπλουμς, μ’ ακόμα ένα καλάθι του έστειλε το ματς στο (40-27), πριν έρθει ο Γκιστ και με τρίποντο, στη λήξη του ημιχρόνου να στείλει το ματς στο +15 για το (42-27).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με άστοχο σουτ του Μπατίστα εξ επαφής, όμως ο Φώτσης με το 9ο τρίποντο του τριφυλλιού, ανέβασε τη διαφορά στο +18 για το 45-27. Παράλληλα ο Διαμαντίδης με το 3ο του φάουλ, αποτέλεσε το πρώτο πρόβλημα για τον Ιβάνοβιτς, καθώς θα έπρεπε να διαχειριστεί τη συμμετοχή του αρχηγού στο επόμενο διάστημα.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ταΐζουν το καλάθι της Γαλατά συνεχώς με πόντους και ο Μπατίστα με τέσσερις συνεχόμενους έστειλε το ματς στο +21 για το (50-29).

Ο Νέλσον με τρίποντο έστειλε το ματς στο +22 για το (55-32), με τον Αταμάν να καλεί σε τάιμ άουτ καθώς έβλεπε το ματς και τη διαφορά να ξεφεύγουν ακριβώς στα μισά του 3ου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια ο ρυθμός στο ματς έπεσε, με την Γαλατά να μειώνει στους 20 πόντους για το (57-37) στο 27’, με τον Γκιστ να βρίσκει πεδίο ελεύθερο με ωραία ενέργεια για το (59-37). Ξανά ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού», ανέβασε τη διαφορά στο +21 για το (63-42), ένα λεπτό πριν το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου.

Το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου βρήκε το «τριφύλλι» με δύο βολές του Γιάνκοβιτς να βρίσκεται ξανά +19 για 65-46.

Το 4ο δεκάλεπτο, ήταν καθαρά διαδικαστικό, καθώς ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο σημείωσε το (68-48). Στο παρκέ επέστρεψε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 4ο δεκάλεπτο, σημείωσε το (72-52), με τρίποντο.

Στα τελευταία πέντε λεπτά στο ματς, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε τρεις ψηλούς στο ματς, δοκιμάζοντας σχήματα, καθώς η διαφορά του το επέτρεπε, με το σκορ να βρίσκεται στο (74-57).

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75 έστειλε τη διαφορά στους +20 για το (77-57). Ο Γκιστ με τον Διαμαντίδη ήθελαν να προσφέρουν και το θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό, όμως οι Τούρκοι τους σταματούσαν με φάουλ. Η διαφορά όπως ήταν αναμενόμενο έπεσε ακόμα και στους 9 πόντους (79-70), καθώς οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των «πρασίνων» ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Εν τέλει το τελικό σκορ, βρήκε το «τριφύλλι» να επικρατεί με 86-75 και να ρίχνει το βλέμμα του στο επόμενο ματς, καθώς παρά τις απουσίες του, η Γαλατάσαραϊ δεν τον απείλησε καθόλου.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 42-27, 65-46, 86-77.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον 10 (1), Διαμαντίδης 14 (4), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 11, Μπλουμς 16 (4).

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Κάρτερ 12 (1), Γιανγκ 6, Μίτσοφ 16 (2), Έρτσεγκ 4, Γκονλούμ 12, Πότσιους 9 (2), Μάριτς, Αρόγιο 4, Γκιουλέρ 4, Αρσλάν 8 (2).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ