ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Παθιασμένη… αντίδραση

Εξαιρετικός, φρέσκος, παθιασμένος, γρήγορος, αυτός ήταν Παναθηναϊκός, βγάζοντας στο γήπεδο το καλό του πρόσωπο, απέναντι στον Πλατανιά, τον οποίο… φιλοδώρησε με τρία γκολ (7' Πέτριτς, 47' Τριανταφυλλόπουλος, 78' Κλωναρίδης). Εξαιρετικός ο Πέτριτς, μόνιμος κίνδυνος ο «Κλώνα».

Παθιασμένη… αντίδραση

Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και παρά το γεγονός πως δεν μπορούσαν να ξεκλειδώσουν εύκολα την άμυνα των Χανιωτών, μόλις στο 7΄μετά από πανέμορφη πάσα του Λαγού, ο Πέτριτς άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εγωισμό και πάθος, έδινε τον ρυθμό στον αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει εύκολα, ενώ θα μπορούσε να έχει βάλει περισσότερα τέρματα. Ο Μπεργκ δεν ήταν σε καλή μέρα, ωστόσο και πάλι βοήθησε τα μέγιστα, αποδεικνύοντας ότι με την κλάση του, ακόμα και σε ένα μέτριο απόγευμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Το ματς

Με σχηματισμό 4-4-2 (ρόμβος) άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον Πέτριτς να βρίσκεται πίσω από τους Μπεργκ και Κλωναρίδη, ενώ ο Τάσος Λαγός τοποθετήθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ, με τους Ζέκα και Ατζαγκούν, εσωτερικούς μέσους.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα 4-2-3-1, με τον Γιακουμάκη στη κορυφή και πίσω του τους Μαχλελή (αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό επί Τεν Κάτε), Μιλούνοβιτς και Μπανανά.

Ο Τέτε στο 1΄επιχείρησε από δεξιά μια σέντρα για τον Πλατανιά, η μπάλα βρήκε κάπου και ο Στιλ την μπλόκαρε πριν αυτή, καταλήξει κόρνερ, στην πρώτη στιγμή του ματς, ενώ στο 2΄, ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των φιλοξενούμενων, βγήκε από δεξιά επιχειρώντας ένα σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο πεντάλεπτο έκλειναν καλά τους χώρους  πίσω και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να απειλήσει, παρά το γεγονός πως κυκλοφορούσε τη μπάλα στο μισό γήπεδο.

«Λόμπα» Λαγού… γκολάρα Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε τη μπάλα, παίζοντας πολύ από δεξιά και στο 6΄ο Τάσος Λαγός έκανε μια πανέμορφη λόμπα, βρήκε τον Πέτριτς δεξιά μέσα στα όρια της μικρής περιοχής, εκείνος με εξαιρετικό κοντρόλ, την κατέβασε και πλάσαρε τον  Ολίμπα για το 1-0.

Ο Πλατανιάς από το πουθενά, βρέθηκε να απειλεί τον Παναθηναϊκό, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα… χαζό φάουλ στον Μιλούνοβιτς (δέχτηκε την κίτρινη κάρτα), στο ημικύκλιο της περιοχής, ωστόσο ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε άστοχα… με την μπάλα να καταλήγει άουτ, στην πιο σημαντική φάση των Χανιωτών, στο 10΄.

Ο Ατζαγκούν στο 14΄επιχείρησε από δεξιά μια ωραία σέντρα, ο επερχόμενος Μπεργκ… «όπλισε», αλλά ο Μπανανά, έδιωξε με κεφαλιά την τελευταία στιγμή τη μπάλα, προ του Σουηδού. Οι Χανιώτες πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο «Σίφο» και Ταυλαρίδης καθάριζαν τις φάσεις, όποτε χρειαζόταν.

Στο 17΄και πάλι το δίδυμο Ατζαγκούν-Μπεργκ, συνδυάστηκαν, με τον Σουηδό να εξαπολύει ένα κεραυνό απέναντι από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά, που ωστόσο «έβγαλε» ο Ολιμπά, σε μια ακόμα καλή φάση του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» δημιουργούσαν κυρίως από δεξιά, με τη μπάλα να πηγαίνει αριστερά μόνο όταν υπήρχε… ανάγκη, ωστόσο ο Κλωναρίδης με μια εξαιρετική προσποίηση μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε την παράλληλη πάσα, αλλά οι αμυνόμενοι έδιωξαν.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Πλατανιάς δημιούργησε την καλύτερη του ευκαιρία μέχρι στιγμής στο ματς, όταν βγήκε η μπαλιά από πίσω με στόχο τον Μιλούνοβιτς, ο Στιλ εκτίμησε λάθος τη φάση (ήταν κοντά ο Ταυλαρίδης), με τον παίκτη του Πλατανιά να σουτάρει σε κενή εστία από 30 μέτρα περίπου, ωστόσο ο Σίλντενφλεντ είχε πάρει θέση μπροστά στην εστία και απέκρουσε (έκανε κοντρόλ για την ακρίβεια).

Ακάθεκτοι Ατζαγκούν/Μπεργκ

Η μόνιμη απειλή για την άμυνα του Πλατανιά, Ατζαγκούν και Μπεργκ, χτύπησαν… πάλι στο 22΄ όταν ο Νιγηριανός πάσαρε στον Σουηδό, εκείνος από το ύψος του πέναλτι (λίγο πιο δεξιά) εκτέλεσε, αλλά σε ετοιμότητα ο Ολιμπά, έδιωξε και πάλι.

Ο Κλωναρίδης ξεκίνησε μια κούρσα (από πάσα του Χουχούμη) από τα αριστερά στο 32΄, έβγαλε όμορφα, κάθετα στον Μπεργκ εκείνος δεν πάτησε καλά, χάνοντας το κοντρόλ της μπάλας, ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Ολιμπά, σε μια καλή φάση μετά από ώρα για το «τριφύλλι».

Στο 35΄ο Πέτριτς βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, αφού ο Κλωναρίδης είχε κάνει κίνηση προς τα μέσα, έκανε μια όμορφη σέντρα-σουτ, αιφνιδιάζοντας τον Ολιμπά, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.  Στη συνέχεια της φάσης, ο Λαγός βρήκε ωραία τον Χουχούμη, ο οποίος είχε μείνει δεξιά, έκανε τη μπαλιά κερδίζοντας νέο κόρνερ, χωρίς ωστόσο να βγει κάτι καλό από τη φάση για την ομάδα του Αναστασίου.

Ο Κλωναρίδης ο οποίος είχε ανέβει αρκετά στα τελευταία λεπτά, δημιούργησε την επόμενη φάση των «πρασίνων» στο 40΄, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Πέτριτς ήταν άστοχο. Οι «πράσινοι» κέρδιζαν πολλά «στημένα» γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων χωρίς ωστόσο να κερδίσει κάτι η ομάδα του Αναστασίου.

Αχ…

Ο Χουχούμης στο 45΄βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Πέτριτς, ο οποίος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, τσίμπησε τη μπάλα προ του Ολίμπα, ο τερματοφύλακας του Πλατανιά παίζοντας επικίνδυνα, ανέτρεψε τον Κροάτη άσο του Παναθηναϊκού, με τον Στυλιάρα να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι (και κίτρινη στον Ολίμπα).

Ο Μπεργκ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά η εκτέλεση του ήταν κακή, με αποτέλεσμα ο Ολιμπά, να μπλοκάρει τη μπάλα στην αριστερή πλευρά του. Με το αποτέλεσμα στο 1-0, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Μπεργκ να είναι απαρηγόρητος για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε να διπλασιάσει τα γκολ του Παναθηναϊκού.

Με μία αλλαγή άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου να περνά στη θέση του Χουχούμη, τον Νάνο, λόγω της κίτρινης κάρτας που είχε δεχθεί ο νεαρός μπακ-χαφ, μια κίνηση απολύτως δικαιολογημένη από τον «Ολλανδό».

Μέσα από τους συμπληγάδες σκόραρε ο «30»

Ονειρικό ξεκίνημα για το «τριφύλλι» στο Β΄ μέρος, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Πέτριτς έπιασε ένα θεαματικό σουτ, ο Ολιμπά απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Μπεργκ, στρώθηκε στον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0, πανηγυρίζοντας το γκολ έξαλλα μπροστά στη 13.

Κοντά στο γκολ ο Πλατανιάς

Οι φιλοξενούμενοι στην αμέσως επόμενη φάση, κέρδισαν στημένο από δεξιά, ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ, κάνοντας έξαλλο τον Αναστασίου, ο οποίος τα… έχωσε στους παίκτες του για την αδράνεια που είχαν στη συγκεκριμένη φάση. Οι Χανιώτες απείλησαν και πάλι στο 52΄όταν ο Ζαραδούκας «έσκασε» μια ωραία ντρίμπλα στον Ατζαγκούν από αριστερά, κέρδισε το φάουλ (κοντινό κόρνερ), ωστόσο η σέντρα του Μιλούνοβιτς δεν έφερε αποτέλεσμα για την φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία μετά το δεύτερο γκολ των «πρασίνων», ανέβασε την απόδοση της.

Δεν ήταν καλά ο Μπεργκ…

Στο 60΄της αναμέτρησης ο Κλωναρίδης έδωσε πάσα, πάρε-βάλε στον Μπεργκ, μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Σουηδός πάτησε τη μπάλα, χάνοντας τον κοντρόλ της, αποτυγχάνοντας να κάνει το 3-0.

Ο Πλατανιάς όσο περνούσαν τα λεπτά έπαιρνε γήπεδο, προσπαθούσε να φτάσει σε ένα γκολ, για να ξαναμπεί στο ματς, με τους «πράσινους» να αμύνονται, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν ουσιαστικά.

Κεφάτος Πέτριτς…

Ο Κλωναρίδης έκανε άλλη μία κούρσα στο 67΄, έδωσε στον Λαγό, εκείνος σέντραρε, ο εξαιρετικός Πέτριτς κατέβασε τη μπάλα σούταρε αμέσως, ο Ολιμπά απέκρουσε, η μπάλα ξαναστήθηκε στον Κροάτη, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί εκτέλεσε εκ νέου, αλλά ο Ολιμπά μπλόκαρε τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τσουράκης μετά από μια βαθιά μπαλιά βρέθηκε απέναντι στον Στιλ (δεξιά στην μικρή περιοχή), αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ, σε ένα ματς που είχε αποκτήσει έναν άγριο ρυθμό.

Μέσα ο Νίνης, καταχειροκροτήθηκε μαζί με τον Πέτριτς

Ο Μλάντεν Πέτριτς κουράστηκε, γεγονός που παρατήρησε ο Αναστασίου και στο 70΄τον αντικατέστησε με τον Νίνη, ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του μετά από το ματς με τον Εργοτέλη.

Τι γκολάρα…

Στο 78΄ο εξαιρετικός Βίκτωρας Κλωναρίδης ξαναχτύπησε… μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Μπεργκ βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι… στραβά, εκείνη πήγε δεξιά στον Ατζαγκούν, εκείνος έδωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος έκανε την επέλαση, βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, «σκοτώνοντας» με έναν κεραυνό τον Ολιμπά, γράφοντας το 3-0, εν μέσω πανζουρλισμού στη Λεωφόρο.

Ο Αναστασίου έριξε στο ματς και τον πιτσιρικά Αγγελόπουλο, στο 80΄δίνοντας του χρόνο συμμετοχής, με το ματς να έχει κριθεί και το πάρτι στη Λεωφόρο να έχει ξεκινήσει. Το υπόλοιπο ματς κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα σημαντικό «τρίποντο» στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης (45΄Νάνο), Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (80΄Αγγελόπουλος), Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πέτριτς (70΄Νίνης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Αγγελόπουλος, Καρέλης, Νάνο, Ντίνας, Νίνης, Μπούρμπος.

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπα, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Νούνες (68΄Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64΄Τσουράκης), Τετέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (70΄Κάσιο).

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Δημήτρης, Μενδρινός, Τόρες, Κάσιο, Γουνδουλάκης, Τσουράκης.

Διαιτητής: Στυλιάρας. Βοηθοί: Χασάν, Φαντόπουλος.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ