ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Μια βραδιά στο Βερολίνο…

Με μεγάλο πρωταγωνιστή στο 4ο δεκάλεπτο τον Αντώνη Φώτση, ο Παναθηναϊκός απέδρασε από την O2 ARENA με τεράστιας σημασίας νίκη, επικρατώντας της Άλμπα 65-59, βάζοντας τις βάσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια στο top16.

Μια βραδιά στο Βερολίνο...

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Γερμανία και στο Βερολίνο που του ξυπνούσε ονειρικές μνήμες για να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο top-16. Αντίπαλός του η επικίνδυνη Άλμπα την οποία ήθελε να την αφήσει πίσω στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι πράσινοι με ολική επαναφορά και καλές άμυνες στο 4ο δεκάλεπτο, ανέτρεψαν το +10 της Άλμπα και με κορυφαίους τους Μαυροκεφαλίδη (11 π), Διαμαντίδη και Γιάνκοβιτς από 10, κατάφερε να πάρει τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια ομάδα, που θα κάνει ζημιές στη συνέχεια της διοργάνωσης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁËÌÐÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ALBA - PANATHINAIKOS

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σφιχτά το παιχνίδι και αυτό φάνηκε στα πρώτα πέντε λεπτά όπου και το σκορ είχε κολλήσει στο 3-3 με εύστοχα τρίποντα από Μποχωρίδη και Χάμονς για τις δύο ομάδες. Στη συνέχεια η νευρικότητα των πρώτων λεπτών ξεπεράστηκε και οι δύο ομάδες έφτασαν στο 13-13 του πρώτου δεκαλέπτου με τον Σλότερ να ισοφαρίζει στην εκπνοή με σουτ τριών πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε ξανά επιθετικά δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Άλμπα να πάρει διαφορά μέχρι και +6 πόντων (23-17) αλλά και +9, (29-20) με το ημίχρονο να λήγει στο 29-22. Οι «πράσινοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι με μόλις 6 σουτ να βρίσκουν το διχτάκι. Η απόδοση των παικτών του Ιβάνοβιτς δεν ήταν καλύτερη αμυντικά, καθώς επέτρεψαν στην Άλμπα να πάρει 10 επιθετικά ριμπάουντ!

Το δεύτερο ημίχρονο o Παναθηναϊκός κατάφερε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά και να μειώσει σε 29-27 με ένα σερί 5-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια με τον Μακ Λιν και τον Ραντόσεβιτς να βρίσκουν χώρο στο ανοιχτό γήπεδο και με ένα σερί 9-2 να κάνουν το 38-29 και με ένα τρίποντο του Κινγκ να φτάνουν τη διαφορά στους +10 (41-31).

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁËÌÐÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ALBA - PANATHINAIKOS

Η δυνατή άμυνα των πράσινων στη συνέχεια δεν είχε αντίκρισμα στην επίθεση με το πρόβλημα να μένει άλυτο μέχρι την είσοδο του Μαυροκεφαλίδη ο οποίος έδωσε πνοή επιθετικά. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού με επτά πόντους (δύο συνεχόμενα δίποντα και ένα τρίποντο) άλλαξε την εικόνα του ματς. Ένα τρίποντο του Διαμαντίδη και δύο βολές του Γιάνκοβιτς έφεραν το παιχνίδι στα ίσια 45-45 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το 4ο δεκάλεπτο άρχισε με τους «πράσινους» να πατάνε γκάζι και να παίρνουν γρήγορα διαφορά έξι πόντων με τρείς του Γκιστ και τρίποντο του Γιάνκοβιτς στο 46-51. Ο αναμορφωτής της εικόνας του Παναθηναϊκού, Μαυροκεφαλίδης έκανε πάρτι κάτω από τη ρακέτα και με τη βοήθεια του Φώτση (δύο συνεχόμενα τρίποντα) η διαφορά έφτασε στο +11 και το 50-61, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁËÌÐÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ALBA - PANATHINAIKOS

Ο Ρένφρο όμως είχε άλλη άποψη και ήταν αυτός που ψαλίδισε γρήγορα τη διαφορά κάνοντας το 62-59, 45” πριν τη λήξη του ματς. Ωστόσο Φώτσης και Διαμαντίδης ήταν ψύχραιμοι στις βολές, κόβοντας τις όποιες ελπίδες της ομάδας του Βερολίνου, με το ματς να λήγει 59-65 και το τριφύλλι να πετυχαίνει τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη για τη συνέχεια του top16.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 29-22, 45-45, 59-65

Άλμπα Βερολίνου (Σάσα Ομπράντοβιτς): Νιλς 2, Κινγκ 3, Τάμπου 2, Βάργκας 2, Μπάνιτς 6, Ρέντινγκ 11, Ρένφρο 10, Χάμοντ 3, Μακ Λιν 11, Ραντόσεβιτς 9.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 3, Μποχωρίδης 3, Γιάνκοβιτς 10, Φώτσης 9, Νέλσον 6, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 5, Μπλούμς 2.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁËÌÐÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ALBA - PANATHINAIKOS

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ