ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιάννης Αβραμίδης

Η σημαντικότερη νίκη μέχρι την επόμενη

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία σπουδαία νίκη, αλλά με βάση τον πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο που έρχεται, το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι πολύ πιο σημαντικό, γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης.

Η σημαντικότερη νίκη μέχρι την επόμενη

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία σπουδαία νίκη στο Βερολίνο. Καμία όμως αξία δεν θα έχει αυτή αν δεν κερδίσει την επόμενη εβδομάδα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι η μοίρα των πρασίνων τέτοια που έμπλεξαν σε έναν όμιλο που μπορεί να βρεθούν από την δεύτερη θέση στην… πέμπτη αν στραβώσει το αρχικό πλάνο που μιλάει για 7/7 στο ΟΑΚΑ και δύο τρεις νίκες εκτός έδρας.

Η μία ήρθε και μάλιστα με προπονητικό τρικ το οποίο το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν -και επί Πεδουλάκη- αλλά φωνάζει από μόνο του, όταν ο Παναθηναϊκός δεν παίζει με κλασικό σέντερ. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένα τεσσάρι σε κορμί σέντερ και δεν περιμένουμε από αυτόν να «καθαρίζει» όλα τα ριμπάουντ.

Εκεί ήταν και το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο στο Βερολίνο, σε ένα ματς που και για τις δύο ομάδες είχε πάρει χαρακτήρα τελικού. Οι πράσινοι όταν «καθάρισαν» με το θέμα των ριμπάουντ έδειξαν την φανερή υπεροχή τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα…

Δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις για σουτ από την περιφέρεια. Σουτ που μπήκαν και άγχωσαν ψυχολογικά τους γηπεδούχους που ακόμα και όταν προηγήθηκαν με 11 πόντους έδειχναν να υστερούν από τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παιχνίδι που έβλεπες ότι αργά ή γρήγορα θα γυρνούσε.

Αυτό που ίσως δεν περιμέναμε ήταν να χαθεί η διαφορά στο τέλος. Όχι πως έχει σημασία, μιας και την προτελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ ίσως η Άλμπα να είναι και τελείως αδιάφορη, αλλά στην πίεση και στο… τελευταίο χαρτί των Γερμανών περίμενες ο Παναθηναϊκός να ήταν πιο ψύχραιμος.

Όλα αυτά είναι μαθήματα που μπορεί να χρησιμεύσουν στο άμεσο μέλλον. Η παρουσία Φώτση και Γκιστ στην πεντάδα μαζί με τρίτο ψηλό μας δείχνει και το τι σκέφτεται ίσως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς τώρα που θα ενσωματωθεί ο Λαβάλ. Ένας αλτικός και αθλητικός ψηλός με έφεση στο ριμπάουντ, που μπορεί να λύσει προβλήματα και να δυσκολέψει την άμυνα των αντιπάλων του στο 2 εναντίον 2.

Ο Παναθηναϊκός όμως, επιβάλλεται να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα που είναι μία ομάδα που δεν του ταιριάζει καθόλου. Όχι τόσο στην περιφέρεια, όσο κοντά στο καλάθι με τον Μαριάνοβιτς. Η πιο εύκολη απάντηση είναι πως θα παίξει ο Μαυροκεφαλίδης και θα τον τραβάει μακριά. Σωστό εν μέρη, αλλά στην άμυνα;

Με την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ και με καλά ποσοστά από την περιφέρεια αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα κόντρα στην Άλμπα, με τον Ερυθρό Αστέρα όμως επιβάλλεται να παίξει επίθεση, γρήγορο μπάσκετ και να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό transition του, αυξάνοντας τις κατοχές και ανεβάζοντας το σκορ.

Μία νίκη κόντρα στην ομάδα του Βελιγραδίου την ώρα που η Άλμπα και η Γαλατά παίζουν σε Τελ Αβίβ και Βαρκελώνη αντίστοιχα θα κάνει τον Παναθηναϊκό να αποσπαστεί τρεις νίκες από την πέμπτη θέση, μία διαφορά που δύσκολα καλύπτεται όσο και αν το πρόγραμμα στην δεύτερη στροφή του Τορ-16 είναι εξαιρετικά δύσκολο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE