ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Άλλος… Παναθηναϊκός

Ένας αγνώριστος Παναθηναϊκός, «κατέβηκε» απόψε στη Κυψέλη, γνωρίζοντας την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό με 3-0 (18-25, 19-25, 23-25) στο ντέρμπι κορυφής. Μόνο στο τρίτο σετ πάλεψε η ομάδα του Ρούση.

Άλλος… Παναθηναϊκός

Οι «πράσινες» αδίκησαν τον εαυτό τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς παρουσίασαν το πιο άσχημο πρόσωπο τους σε όλη τη σεζόν.  «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», φώναζαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του αγώνα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το ματς

Οι φιλοξενούμενες πήραν τους δύο πρώτους πόντους του πρώτου σετ, ωστόσο οι παίκτριες του Γιώργου Ρούσση ισορρόπησαν γρήγορα (3-3). Οι «ερυθρόλευκες» πήραν εκ νέου διαφορά δύο πόντων (3-5, 4-6), εκμεταλλευόμενες την μέτρια υποδοχή του «τριφυλλιού», αλλά και την επιθετική δυστοκία.

Με πόντο της Βέσοβιτς, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους τρεις (4-7) για πρώτη φορά στο ματς και με τη Γιώτα στη συνέχεια με μπλοκ να κάνει το 4-8. Με δύο πόντους του Παναθηναϊκού (ο ένας άσος) έφερε το ματς στο 6-8, ενώ με λάθος (4 μπαλιές) του Ολυμπιακού, η διαφορά μαζεύτηκε άμεσα (7-8).

Ήταν φανερό ότι μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, πως ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο τάραφλεξ, έχοντας οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη, πιέζοντας παράλληλα την υποδοχή της ομάδας του Νικολάκη.

1204365

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε, ο Ολυμπιακός κρατούσε τη διαφορά στο σκορ (8-11) και έμοιαζε να ελέγχει τον αγώνα σε αυτό το πρώτο σετ. Η Πατσέκο με ένα δυνατό χτύπημα μείωσε σε 9-11, ενώ στην επόμενη φάση η ίδια πήρε την επίθεση, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ για το 9-12.

Ο Γιώργος Ρούσης παραπονιόταν συνεχώς στις παίκτριες του, καθώς η επίθεση λειτουργούσε λανθασμένα και το «τριφύλλι» έπαιρνε πόντους μόνο από τα λάθη του αντιπάλου και όχι από τις δικές του επιθέσεις.

1204372

Με χαμένο σερβίς της Γκούζου, το σκορ έγινε 11-14, ενώ η Βέσοβιτς στην επόμενη φάση εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Πατσέκο, κάνοντας το 11-15, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο άσος (2ος μέχρι στιγμής) της Βίλκου, διαμόρφωσε το σκορ 13-15, ωστόσο με παράβαση (φιλέ) της Καββαδία, οι «ερυθρόλευκες» πήραν ξανά προβάδισμα τριών (13-16), με τον Ρούση να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Με λάθος της Πατσέκο και πόντο της Γιώτα, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα με τέσσερις (14-18), με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται πλέον και στην υποδοχή, με την Μπραμπόροβα να ανεβάζει τη διαφορά στους πέντε για πρώτη φορά στο σετ (14-19).

Τα μπλοκ διαδέχονταν το ένα το άλλο για τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά να ανεβαίνει και άλλο (14-20). Η Τσίμα με μπλοκ θα πάρει ένα πόντο για το «τριφύλλι» μετά από ώρα (15-20) αλλά η Χρήστου θα «σερβίρει» άσχημα στην επόμενη φάση (15-21).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Την Χρήστου θα… μιμηθεί και η Πατσέκο στην επόμενη φάση (16-22), η Γκούζου θα κάνει το 17-22, αλλά τίποτα δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του Ρούση, με τις παίκτριες του να μοιάζουν στρεσαρισμένες. Η Γκούζου σε πρώτο χρόνο θα κάνει το 18-24 στη συνέχεια, ο Ρούσης θα περάσει την Παπαδοπούλου στη θέση της για να ενισχύσει την πάσα του, αλλά η Νέσοβιτς θα τελειώσει στην επόμενη φάση το σετ (18-25).

Με τον Ολυμπιακό να… ανοίγει το σκορ άρχισε και το δεύτερο σετ, ωστόσο μετά το λάθος της Νέσοβιτς ισοφάρισε αμέσως. Η Νέσοβιτς άρχισε να ανεβαίνει για τον Ολυμπιακό, χαρίζοντας του τον 2ο πόντο στο σετ (1-2).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Οι φιλοξενούμενες είχαν πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, ο ποίος έπαιζε πολύ αγχωμένα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός να προηγείται καις το 2ο σετ με 1-6, με τον Παναθηναϊκό να έχει το τραγικό 13% στην επίθεση, με τους περισσότερους πόντους να προέρχονται από λάθη του Ολυμπιακού, πράγμα που αποδείκνυε το άγχος των «φίνων κοριτσιών».

Το σερβίς στο φιλέ της Μπραμπόροβα και οι δύο επιθέσεις της Μερτέκη έφεραν το 3-6, αλλά η Βέσοβιτς με πόντο έκανε το 3-7 και στη συνέχεια με άστοχο σερβίς της Κωνσταντινίδου, το σκορ διαμορφώθηκε σε 4-7 και με μπλοκ της Καββαδία στο 5-7.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Ο Παναθηναϊκός με μπλοκ θα φτάσει το σκορ στον πόντο (6-7) με τον προπονητή του Ολυμπιακού να παίρνει τάιμ άουτ. Η Χριστοδούλου αμέσως θα δώσει έναν ακόμη πόντο για τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι «πράσινες» αδυνατούσαν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε βελτιωθεί και στην υποδοχή και  μοιραία η διαφορά γρήγορα ανέβηκε στους επτά (7-14), με τις παίκτριες του Ρούση να μην μπορούν να πάρουν πόντο. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ανακάτευε την… τράπουλα, αλλάζοντας πασαδόρο, προσπαθώντας να βρει ρυθμό η ομάδα του.

Το άγχος γινόταν εμφανές όσο περνούσε η ώρα, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το ματς, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά στους 8 (8-16).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Μετά την κακή επίθεση του «τριφυλλιού», άρχισε να καταρρέει και η άμυνα, με τον Ολυμπιακό να οδηγεί το ματς εκ του ασφαλούς (10-17). Η Γκούζου με άσο θα κάνει το 11-17, σε μια προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γυρίσει το σετ.

Με λάθος της Κωνσταντινίδου, οι «πράσινες» με ένα επιμέρους 1-3, μείωσαν σε 12-17, ενώ η Καββαδία στη συνέχεια θα κάνει το 13-17, ζορίζοντας τον Ολυμπιακό στην υποδοχή, υποχρεώνοντας τον σε λάθη.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο ανέβασε γρήγορα ξανά τη διαφορά στους επτά (13-20) με την Μπραμπόροβα να οδηγεί την ομάδα της, με τους πόντους της στην επίθεση. Με άσο της Μερτέκη ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 18-22, στην απέλπιδα προσπάθεια του «τριφυλλιού» να μπει ξανά στο σετ, αλλά η Βέσοβιτς με δυνατό χτύπημα, θα κάνει το 18-23 και με άσο στη συνέχεια το 18-24. Η Τσίμα θα κάνει το 19-24 ενώ η Γιώτα στην αμέσως επόμενη φάση θα τελειώσει και το δεύτερο σετ (19-25).

1204403

Με επιθετική συγκομιδή 19/64 (19%), ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε τύχη στη συνέχεια του ματς, πράγμα που στην αρχή του 3ου σετ το κατάφερε περίφημα, κάνοντας γρήγορα το 3-0 με Τσίμα και Πατσέκο. Ο Ολυμπιακός με την Μπραμπόροβα θα επιστρέψει γρήγορα (3-2) ενώ η Νέσοβιτς θα ισοφαρίσει στην επόμενη φάση.

Με λάθος της Κωνσταντινίδου, οι «πράσινες» θα προηγηθούν εκ νέου με 4-3, ωστόσο με έξυπνο πλασέ της Νέσοβιτς το ματς ήρθε και πάλι ισόπαλο (4-4). Η ομάδα του Ρούση, παρασυρόμενη και από τον κόσμο, που είχε κατακλύσει το κλειστό της Κυψέλης, οδήγησε το ματς στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενη με 8-6, αλλά ο Ολυμπιακός γρήγορα ισοφάρισε σε 8-8.

Η αρνητική Πατσέκο πήρε τον ένατο πόντο στο σετ (9-8) και η Μερτέκη με άσο θα δώσει διαφορά δύο πόντων στο «τριφύλλι», αλλά γρήγορα οι φιλοξενούμενες θα μειώσουν σε 10-9. Ο Ολυμπιακός με λάθος της Βίλκου θα ισοφαρίσει σε 10-10, αλλά το 8ο χαμένο σερβίς του Ολυμπιακού (4 χαμένα για τον ΠΑΟ) θα δώσει πόντο στο «τριφύλλι» (11-10).

Με πόντο της Νέσοβιτς ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί στο 3ο σετ για πρώτη φορά (11-12), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν παραδιδόταν (12-12). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +3 (12-15). Με την Κωνσταντινίδου να κάνει το 12-16 έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, με τον Ρούση να αναφέρει στις παίκτριες του, πως αδικούν τους εαυτούς τους, με την εμφάνιση τους απόψε, γεγονός αδιαμφισβήτητο.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Η ομάδα του Ρούση δεν μπορούσε να γυρίσει το ματς, ο Ολυμπιακός είχε τη διαφορά υπέρ του συνεχώς (14-19). Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του και η διαφορά σταθερά βρισκόταν στους 5 βαθμούς (15-20).

Οι παίκτριες του Ρούση έδειχναν να ρίχνουν λευκή πετσέτα (17-21), ο τεχνικός του «τριφυλλιού» προσπάθησε με τάιμ άουτ να αφυπνίσει τις παίκτριες του, αλλά δεν ήταν δυνατό να γυρίσει το σετ. Τελικό σκορ στο σετ, 23-25 και 0-3 για τον ολυμπιακό που έχει πλέον το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέση στη κανονική περίοδο.

Τα σετ: 18-25, 19-25, 23-25.

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 7 (3/11 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Καββαδία 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 10 (6/23 επ., 4 άσοι, 50% υπ. – 27% άριστες), Βίλκου 4 (3/20 επ., 1 άσο), Τσίμα 7 (3/26 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 64% υπ. – 36% άριστες), Πατσέκο 4 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (50% υπ. – 31% άριστες) / Χρήστου, Παπαδοπούλου.

Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 5 (4/11 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (8/27 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 77% υπ. – 62% άριστες), Μπραμπόροβα 12 (7/15 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 6 (5/6 επ., 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 18 (16/33 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (53% υπ. – 37% άριστες) /Λαμπρούση, Τέζα, Κοκκινάκη.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ