ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Υπόθεση… Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός έβρισκε τοίχο… μέχρι και το 67΄, αλλά ο Πέτριτς ανέλαβε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Παναιτωλικού, χαρίζοντας ένα ακόμα «τρίποντο» στο «τριφύλλι». Τεράστιος... Ζέκα, «μαχητής» ο Ταυλαρίδης.

Υπόθεση… Πέτριτς

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να την μετατρέψει στην πεμπτουσία… του ποδοσφαίρου, το γκολ, αφού οι Αγρινιώτες αμύνονταν σωστά και ορθολογικά. Ο Παναθηναϊκός, “πέταξε” το πρώτο μέρος, ωστόσο στο Β΄ημίχρονο, η τοποθέτηση του Ζέκα στα δεξιά και αυτή του Ατζαγκούν στον άξονα, σε συνδυασμό με την αποβολή του Γοδόϊ, έδωσε στον Παναθηναϊκό, πλήρη κυριαρχία στο χορτάρι της Λεωφόρου.

Ο Ζέκα ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, όχι μόνο από τη φυσική του θέση, αλλά και σαν δεξιός οπισθοφύλακας και πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να υποστηρίξει τη θέση του δεξιού μπακ, στα δύο επερχόμενα παιχνίδια με ΟΦΗ και Ολυμπιακό.

ÆÅÊÁ ÐÅÔÑÉÔÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Οι πράσινοι πήραν μία σημαντική νίκη, κράτησαν το μηδέν για άλλο ένα ματς στη Λεωφόρο και βρίσκονται στο -5 από την κορυφή,  περιμένοντας το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ για να δουν, που θα βρίσκονται στη βαθμολογία, μετά και το τέλος της 23ης αγωνιστικής.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό, ο Ζέκα, πολύ καλός για ένα ακόμα ματς ο Πέτριτς, ο οποίος σκόραρε και το γκολ της αναμέτρησης (όπως είχε κάνει και στο Αγρίνιο), ενώ ο Ταυλαρίδης έχει μετατραπεί στο αγαπημένο παιδί της εξέδρας, καθώς εφαρμόζει το… “Μαχητική Ψυχή”, που φωνάζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στα ματς της ομάδας, με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

ÐÅÔÑÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Το ματς

Με τον Μπούρμπο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουχούμη στο αριστερό, ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, με τον Αναστασίου να κρατάει την επιθετική… «τριανδρία» των Πέτριτς, Κλωναρίδη και Μπεργκ στο βασικό σχήμα.

Με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους «πράσινους» να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στην εστία του Στεφανάκου. Οι παίκτες του Αναστασίου προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να φτιάξουν παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Αγρινιωτών.

ÌÐÅÑÃÊÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 6΄ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Ζέκα από δεξιά έκανε έναν ελιγμό, βρέθηκε στη περιοχή του Στεφανάκου, ωστόσο άργησε να γυρίσει τη μπάλα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει άουτ.

Οι Γοδόϊ και Φωτάκης αποτελούσαν τους «κυματοθραύστες» του Παναιτωλικού, στον άξονα, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί συνεχώς να φτιάξει παιχνίδι από τα πλάγια και ειδικά από τα δεξιά, με τον Μπούρμπο, χωρίς όμως να απειλείται ουσιαστικά η ομάδα του Χάβου.

ÆÅÊÁ ÅÍÔÆÅÍÃÊÏÕÅËÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  ZECA EDJENGUELE  PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 11΄επισκέφτηκε και πάλι με αξιώσεις την περιοχή του Παναιτωλικού ο Παναθηναϊκός, όταν από πλάγιο του Μπούρμπου, ο Πέτριτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο πεδίο του Μπεργκ, ο οποίος προσπάθησε με απ΄ ευθείας σουτ να απειλήσει, ωστόσο βρήκε αέρα.

Πέτριτς και Κλωναρίδης συνδυάστηκαν όμορφα στο 13΄, αλλά το σουτ του τελευταίο δεν ήταν καλό, ενώ στην συνέχεια της φάσης, Μπεργκ και Χουχούμης προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Στεφανάκου, ωστόσο η πάσα του νεαρού μπακ-χαφ του Παναθηναϊκού δεν έκανε καλή τελική πάσα.

Ζέκα, Πέτριτς και «Κλώνα» εναλλάσσονταν θέσεις συνεχώς στην επίθεση σε μια προσπάθεια του «τριφυλλιού» να δημιουργήσουν κάτι καλό, με τον Μπεργκ στο 18΄να κλέβει από τον Μπεχαράνο, να βγάζει την παράλληλα μπαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ζέκα βρισκόταν ένα βήμα μπροστά από τη μπάλα, προ του Στεφανάκου.

ÌÐÅ×ÁÑÁÍÏ ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  BEJARANO BERG  PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεση τους στο ματς, έκλεβαν μπάλες, αλλά προ της μικρής περιοχής οι αμυνόμενοι έβρισκαν τρόπο να διώχνουν μακριά τη μπάλα. Μπεργκ και Πέτριτς συνδυάστηκαν όμορφα στο 20΄αλλά η τελική σέντρα του Σουηδού από αριστερά πέρασε απ΄ ευθείας άουτ.

Ο Παναιτωλικός θα κερδίσει το πρώτο του κόρνερ στο ματς στο 28΄, ο Μαρτίνες εκτέλεσε αλλά ο δραστήριος Ζέκα θα διώξει με κεφαλιά, στη συνέχεια της φάσης, ο Άλβες προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Σίλντενφελντ με ψυχραιμία θα δώσει στον Στιλ, με το κεφάλι, με τη φάση να τελειώνει εκεί.

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 29΄ο Ζέκα θα σπάσει για πρώτη φορά τον άξονα, πραγματοποιώντας μια έξυπνη μπαλιά προς τον Πέτριτς, ωστόσο ήταν λίγο πιο δυνατή απ΄ όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ. Ο Σιδηρόπουλο θα βγάλει στο 33΄την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Σκαραμοτσίνο, για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζέκα στα δεξιά.

Ο Χουχούμη ς εκτέλεσε αλλά ο Στεφανάκος μπλόκαρε στη μικρή του περιοχή, προ του Ταυλαρίδη που ερχόταν με φόρα.

Το γήπεδο στο πόδι…

Στο 34΄οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Χουχούμης από αριστερά συνδυάστηκε όμορφα με τον Μπεργκ, εκείνος με τακουνάκι έδωσε στον Πέτριτς, ο Κροάτης έκανε την προσποίηση, σούταρε αλλά ο Στεφανάκος απέκρουσε, γλιτώνοντας το γκολ για την ομάδα του, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «πρασίνων» στο ματς.

1205215

Ο Μπούρμπος θα είναι αυτός που θα δεχθεί την πρώτη κίτρινη από πλευράς Παναθηναϊκού στο 38΄, όταν έκανε το φάουλ στον Άλβες, στο κέντρο του γηπέδου, αποσοβώντας την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Παναιτωλικός έκλεινε καλά τους χώρους και μόνο όταν το «τριφύλλι» έβγαινε με υπεραριθμίες στην επίθεση δημιουργούσε κινδύνους, πράγμα σπάνιο αφού οι Αγρινιώτες έκλειναν καλά τους χώρους.

Στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι με τον Μπούρμπο να κάνει την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή και τον Ετζεγκέλε να διώχνει, απείλησαν τους φιλοξενούμενους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το 0-0.

ÓÉËÍÔÅÍÖÅËÍÔ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Οι «πράσινοι» είχαν δύο μόλις τελικές στο πρώτο 45λεπτο και 60% κατοχή μπάλας και έπρεπε να βελτιωθούν ενόψει της «επανάληψης», με τον Παναιτωλικό να έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία και να μην αφήνει το «τριφύλλι» να απειλήσει (πλην του 34΄) ουσιαστικά.

Με αλλαγή στο Β΄

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Ατζαγκούν στη θέση του Μπούρμπου, ο οποίος είχε και κίτρινη κάρτα, με τον «Ολλανδό» να θέλει να τον προστατεύσει. Στο δεξί άκρο της άμυνας, πήρε θέση ο Ζέκα.

Μία σέντρα του Χουχούμη από αριστερά ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Στεφανάκου, χωρίς αποτέλεσμα όμως στο 47΄. Στο 50΄ο Σίλντενφελντ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της ζωής του, όταν από εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς, πραγματοποίησε ανάποδο ψαλίδι, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

ÍÉÍÇÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Το ματς συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία των φιλοξενουμένων. Ζέκα και Κλωναρίδης από δεξιά έδιναν ταχύτητα στο «τριφύλλι», αλλά οι Αγρινιώτες κρατούσαν καλές αποστάσεις και έκλειναν τους χώρους.

Με έναν παραπάνω…

Οι συσχετισμοί στο ματς άλλαξαν στο 60΄όταν ο Γοδόϊ δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ στον Πέτριτς, ο οποίος έβγαινε επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Ο Πράνιτς εκτέλεσε, ο Ταυλαρίδης πρόλαβε την έξοδο του Στεφανάκου, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του, με τη φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε τον Καρέλη στο 65΄αντί του Κλωναρίδη για να φρεσκάρει την επίθεση του και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω στο γήπεδο.

ÆÅÊÁÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Έτσι… καθαρίζει ο Πέτριτς

Στο 67΄ο Χουχούμης έκανε ωραία σέντρα ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά με τους Αγρινιώτες να διώχνουν σε κόρνερ. Ο Χουχούμης εκτέλεσε, ο Μπεργκ πήρε τη μπάλα με το κεφάλι, εκείνη μετά από μερικές κόντρες σε σώματα, βρέθηκε στο πεδίο του Πέτριτς, ο οποίος από τη μικρή περιοχή, με το αριστερό πλάσαρε για το 1-0, με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά και τους οπαδούς της ομάδας να βιάζονται… και να ζητούν νίκη επί του Ολυμπιακού…

ÐÅÔÑÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ο Παναιτωλικός πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο… «ταύρος» Ταυλαρίδης καθάριζε ότι περνούσε από τη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού» χαρίζοντας σιγουριά στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Αχ ρε Καρέλη…

Στο 78΄ο Ζέκα έκλεψε πανέμορφα τη μπάλα από τα δεξιά, έδωσε στον Ατζακούν, ο οποίος βρήκε υπέροχα τον Καρέλη με διαγώνια πάσα, εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Στεφανάκο, αλλά ο κίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε, ενώ μετά από δύο λεπτά πάλι από αριστερά, ο Πέτριτς ελίχθηκε, βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά και πάλι ο Στεφανάκος μπλόκαρε.

ÊÁÑÅËÇÓÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο 82΄τον Νίνη στη θέση του Λαγού, καθώς ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού» ένιωσε ενοχλήσεις. Οι «πράσινοι» παίζοντας ώριμα κράτησαν το 1-0, παρότι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν βάλει ακόμα ένα γκολ.

Στο 89΄μετά από απίστευτη ενέργεια του Ζέκα, ο Νίνης βρέθηκε απέναντι από τον Στεφανάκο, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ, σε μία ακόμα μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό στο Β΄ μέρος. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο καιν πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για να δει ποια θα είναι η διαφορά του από την κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης (65΄Καρέλης), Λαγός (82΄Νίνης), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (45΄Ατζαγκούν), Πράνιτς, Πέτριτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Καρέλης, Νάνο, Μαυρίας, Νίνης.

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Ρουσκουγιέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Μαλεζάς, Γοδόϊ, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες (85΄Θεοδωρίδης), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (78΄Λαζάρ).

Στον πάγκο: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Κούσας, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Λαζάρ, Βασιλείου.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος. Βοηθοί: Τουμπακάρης, Σωτηρόπουλος. 4ος : Κομίνης.

ÐÅÔÑÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)
ÐÅÔÑÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ PANATHINAIKOS - PANETOLIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ