ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τον… μάδησε

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού διέλυσαν τον ΠΑΟΚ με 78-54, μετατρέποντας το ματς με τον «δικέφαλο» σε πάρτι. Όλιβερ και Έιβερι οι κορυφαίες για το «τριφύλλι».

Τον… μάδησε

Έγινε αφεντικό από νωρίς στο ματς ο Παναθηναϊκός, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη. Το μυαλό στο Ελληνικό από σήμερα, για τον Πρέκα και τις παίκτριας του, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι κορυφής το επομένη Σαββατοκύριακο.

Το ματς

Με την συνήθη ύποπτη… Όλιβερ άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός, με την Έιβερι να την μιμείται λίγο αργότερα για το 4-0, στα δύο πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο όποτε μπορούσε.

Αν η Έιβερι και η Κυριακοπούλου ήταν πιο προσεκτικές, το «τριφύλλι» θα είχε ανεβάσει και άλλο τη διαφορά, ωστόσο η Σλούκα με τρίποντο έδωσε διαφορά πέντε πόντων (7-2). Η μπάλα άρχισε να περνάει μέσα στη ρακέτα, με σκοπό οι «πράσινες» να εκμεταλλευθούν την Όλιβερ, η οποία δεν είχε αντίπαλο μέσα στο «ζωγραφιστό» (11-6, 5:12).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Ο ΠΑΟΚ δεν παραδιδόταν (11-8), ωστόσο η αρχηγός του «τριφυλλιού», Τούλα Καλέντζου με τρίποντο έκανε το 14-8, η Καλαμπάκου απάντησε, αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός με την Έιβερι διαμόρφωσε το 16-10.

Καλέντζου και Έιβερι έδωσαν αέρα 8 πόντων στο «τριφύλλι» (21-13), 1:50 πριν τη λήξη της περιόδου, βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, κ. Μασλαρινός υποχρεώθηκε σε τάιμ άουτ ένα λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, με την Όλιβερ να έχει μόλις διαμορφώσει το σκορ σε 25-15, με ένα επιμέρους 7-2 από την ομάδα του Πρέκα. Ο ΠΑΟΚ με τρίποντο διαμόρφωσε το 25-18 της πρώτης περιόδου, αφού Κυριακοπούλου και Γλυνιαδάκη δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην τελευταία φάση.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Η Έιβερι με τον 9ο της πόντο, έκανε το 30-20, στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η τροφοδότηση της Όλιβερ συνεχιζόταν (είχε προηγηθεί καλάθι της Σπανίδου, 30-22), με αποτέλεσμα να βρίσκει εύκολους πόντους η ομάδα του Πρέκα (32-22, 8:05). Δανούση και Κυριακοπούλου θα κάνουν το 35-22, 7:11 πριν το ημίχρονο, ενώ η Αυτζή με τρίποντο στη συνέχεια έκανε το 38-22, βάζοντας σιγά-σιγά το νερό… στο αυλάκι.

Στα μισά της περιόδου, ο Παναθηναϊκός οδηγούσε το ματς (42-27) με την Όλιβερ να κάνει… πάρτι στη ρακέτα του «δικεφάλου», είτε τελειώνοντας τις φάσεις, είτε παίρνοντας ριμπάουντ, είτε φάουλ.

Με καλάθι της Καλαμπάκου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 42-29, 4:13 πριν το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει πατήσει… φρένο, χωρίς ωστόσο να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να συντηρήσει τη διαφορά.  Μια εκπληκτική συνεργασία της Καλέντζου με την Όλιβερ, στα 3:09, έφερε το καλάθι και φάουλ, για τις «πράσινες» η οποία μετά τη χαμένη βολή έβαλε το καλάθι (46-29).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Οι παίκτριες του Μασλαρινού πότε έκλειναν μέσα στη ρακέτα για να μην περνάει η μπάλα στην Όλιβερ, με αποτέλεσμα να δίνουν ελεύθερα σουτ στις «πράσινες», είτε πιέζει στην περιφέρεια, με την Όλιβερ να πηγαίνει στο ένας με έναν και να σκοράρει.

Η Έιβερι έφτασε τους 11 (18 είχε η Όλιβερ) κάνοντας το 48-30, ενώ στη συνέχεια η Σλούκα κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων, 36 δευτερόλεπτα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η Αναστασία Σλούκα θα βάλει το έμμεσο τρίποντο κάνοντας το 51-30, ενώ η Γλυνιαδάκη θα διαμορφώσει το 53-30, σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο «τέμπο», με τις Καλέντζου και Κυριακοπούλου, να ανεβάζουν και άλλο τη διαφορά (57-32), με την Τσελεμπή να μειώνει στην αμέσως επόμενη φάση (57-34), 7:12 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Η Γαβρίλη με buzzer beater θα μειώσει και άλλο (57-37) ο Παναθηναϊκός ήταν βιαστικός στις επόμενες επιθέσεις, με το σκορ να μην αλλάζει για περίπου δύο λεπτά. Στα 4:27 πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες είχαν κολλήσει στην επίθεση, με την Καλαμπάκου τελικά να μειώνει κι’ άλλο (57-39), με την ομάδα του Πρέκα να μην έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση σε αυτή την περίοδο. Ένα κλέψιμο της Όλιβερ και το τελείωμα της Καλέντζου, έφερε καλάθι για τον Παναθηναϊκό μετά από ώρα (59-39) 3:05 πριν το τέλος.

1204829

Με το ματς στους 20 πόντους σταθερά, οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο ελεύθερα, και λίγο… εκτός συστημάτων, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερα λάθη, με τις «πράσινες» 1:33 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου να έχουν σκοράρει μόλις έξι πόντους και τον ΠΑΟΚ δέκα.

Τελικό σκορ τρίτης περιόδου, 61-40, το ματς επί της ουσίας είχε τελειώσει και το μόνο που απέμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ.

Με τρίποντη… βόμβα της Έιβερι και τον 14ο της πόντο, ο Παναθηναϊκός στις αρχές της τελευταίας περιόδου, προηγήθηκε με 24 (64-40), Καλαμπάκου από τον «δικέφαλο» και Όλιβερ από πλευράς γηπεδούχων, θα κάνουν το 66-42, με το ματς στο 4ο δεκάλεπτο να αρχίζει πιο θεαματικά σε σχέση με την 3η περίοδο.

Η Έιβερι το… βιολί της, από τρίποντο, με το σκορ να ανοίγει κι’ άλλο (69-42), 7:43 πριν το τέλος του ματς, με το «τριφύλλι» σε 2:17 να έχει σκοράρει 8 πόντους, όλους όσους έβαλε σε ολόκληρη την 3η περίοδο.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÃÕÍÁÉÊÅÓ)

Το πάρτι στον «Τάφο του Ινδού» κρατούσε καλά… με τους φίλους του «τριφυλλιού» να φωνάζουν συνεχώς και να χειροκροτούν τις παίκτριες του Πρέκα. Με προσωπικό καλάθι της Αυτζή, ο Παναθηναϊκός έκανε το 73-46, 4 λεπτά πριν τη λήξη του ματς, η Νάστου θα μειώσει στη συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, σε 73-48. Ο Πρέκας απέσυρε την Όλιβερ, για να τις δώσει ανάσες, με το τελικό σκορ στην αναμέτρηση να γράφει 78-54.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 53-30, 61-40, 78-54

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 10 (2), Δανούση 1, Αυτζή 9 (1), Καλημέρη1, Κόνιαλη 2, Όλιβερ 20, Σλούκα 10 (1), Γιγουρτάκη, Έιβερι 17 (3), Γλυνιαδάκη 2, Κυριακοπούλου 6. ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κυρατζή 2, Τελλίδου 4, Καλομητσίνη 11 (3), Σπανίδου 9, Καλαμπάκου 12, Γαβρίλη 5 (1), Ράτζα 5 (1), Νάστου 2, Τσελεμπή 4.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ