ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τιμή στον τεράστιο Σάρας

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα τιμηθεί από την Ευρωλίγκα στην αναμέτρηση της Ζαλγκίρις με τη Ρεάλ (12/2), με τους διοργανωτές να χαρακτηρίζουν το ματς ως «Game Of the Week».

Τιμή στον τεράστιο Σάρας

Για τον Σάρας μίλησαν οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Νίκολα Βούισιτς, Πίνι Γκέρσον, Δημήτρης Διαμαντίδης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πίνι Γκέρσον: «Τον αγαπώ…»

«Είναι τρελός, αλλά σπουδαίος. Ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών. Έχω συνεργαστεί με πολλούς πλεϊμέικερ σε διαφορετικές ομάδες και εποχές. Πάντα τους… έψαχνα στην κρίσιμη φάση. Ο Σάρας έπαιρνε από μόνος του τη μπάλα για να κερδίσει το παιχνίδι. Ήταν ένας «killer».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις περισσότερες κατοχές, όταν η μπάλα ήταν στα χέρια του, δεν ήξερα τι θα έκανε. Πιστεύω πως ούτε αυτός γνώριζε. Ήμουν όμως σίγουρος πως κάτι καλό θα γίνει. Τον αγαπώ. Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω;».

Νίκολα Βούισιτς: «Νικητής ο Σάρας»

«Νόμιζα ότι θα παίζει για πάντα. Ήταν η «κόλλα» μεταξύ μας. Ήταν ο προπονητής μέσα στο παρκέ. Είναι νικητής. Πάντα βρίσκει τον τρόπο για να κερδίσει. Ήταν πάντοτε έτοιμος. Πριν τα παιχνίδια μας μίλαγε για τις λεπτομέρειες και το που πρέπει να βρισκόμαστε στο παρκέ.

Μας έλεγε «να είστε εκεί που πρέπει και η μπάλα θα έρθει σ εσάς». Ο Σάρας ήταν συμπαίκτης, συγκάτοικος και πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου είναι συνυφασμένο με αυτόν. Αισθάνομαι ευλογημένος που έπαιξα στο πλευρό του».

Χουάν Κάρλος Ναβάρο: «Έμαθα πολλά απ΄ αυτόν»

«Ήταν ένα εντυπωσιακός παίκτης, με σπουδαίο χαρακτήρα. Έμαθα πολλά από αυτόν. Ζήσαμε μια ιστορική χρονιά μαζί το 2003, όταν κατακτήσαμε όλα τα τρόπαια που διεκδικήσαμε. Και φυσικά την πρώτη Euroleague στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης γιατί ήξερε πως να διαχειριστεί την κάθε κατάσταση. Ήταν πραγματικός νικητής και σκόραρε όποτε ήθελε, πέραν των όσων άλλων έκανε στο παρκέ. Εκτός παρκέ, περνάγαμε πολλή ώρα μαζί. Είναι ένα σπουδαίο άτομο».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Ένας από τους κορυφαίους…»

«Ήταν πολύ σημαντικός για την ομάδα. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια και μας βοήθησε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών. Ήταν τιμή μου να παίξω μαζί του».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Προπονητής εντός παρκέ»

«Είναι πανέξυπνος. Ξέρει ότι δεν είναι σημαντικό αν ξεκινάς σε ένα παιχνίδι, αλλά το αν βρίσκεσαι στο παρκέ στις κρίσιμες στιγμές. Ο Σάρας ήταν στο γήπεδο πάντα στις κρίσιμες φάσεις και βοηθούσε την ομάδα.

Χρειαζόταν να του πεις κάτι μόνο μια φορά. Το καταλάβαινε αμέσως. Ήταν ο προπονητής εντός παρκέ. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από τον Σάρας. Έχουμε εξαιρετική σχέση και ήταν πραγματικά χαρά μου που τον κοούτσαρα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...