ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπατίστα: «O Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος της Euroleague»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα μέσω του blog που διατηρεί στη σελίδα της Euroleague, μίλησε για την αναμέτρηση της Παρασκευής (13/02) με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Μπατίστα: «O Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος της Euroleague»

Ο Ουρουγουανός σέντερ του τριφυλλιού, μίλησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία που έχει με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ μίλησε και για τις μονομαχίες που θα έχει με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς του Ερυθρού Αστέρα κάτω από τα καλάθια των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο θηριώδης σέντερ του τριφυλλιού:

«Κατ΄αρχάς, κερδίσαμε την Άλμπα Βερολίνου. Ήταν μια κρίσιμη, εκτός έδρας νίκη για τον Παναθηναϊκό με δεδομένο ότι μέχρι πρότινος είχαμε μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα μας. Ήταν ένα ζήτημα σε… εκκρεμότητα για εμάς. Κερδίσαμε, λοιπόν, με τον τρόπο που κερδίζουμε εντός έδρας! Έχουμε δείξει δυο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση. Αυτό στην έδρα μας και αυτό μακριά από το ΟΑΚΑ. Πρέπει να παίζουμε με την ίδια ένταση που δείχνουμε στο γήπεδό μας. Ξέραμε ότι η Άλμπα παίζει σκληρά για 40 λεπτά και ότι το παιχνίδι στο Βερολίνο θα ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν σαν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου! Νομίζω ότι το σκορ στα πρώτα λεπτά ήταν 3-3! Εν συνεχεία η Άλμπα ξέφυγε για 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο όμως ευτυχώς για εμάς, τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν το ότι δεν τα παρατήσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε ως το τέλος. Σε αυτό το γκρουπ του TOP-16, το να κλέβεις μια εκτός έδρας νίκη είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόκριση στα playoffs.

Υπήρχαν πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού στις εξέδρες και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους! Ήταν πραγματικά ένα σπουδαίο παιχνίδι για εμάς. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις φίλους και των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, όλους να φωνάζουν για την ομάδα τους! Ευχαριστώ τον Θεό, δεν συνέβη τίποτα και οι παίκτες απολαύσαμε μια καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα. Μια υπέροχη ατμόσφαιρα για να παίζεις μπάσκετ.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.084 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους πιο ψηλούς παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Για να πω την αλήθεια, έπαιξα μια φορά κόντρα στον Γιάο Μινγκ κι ένιωσα σαν νάνος! Δεν έχω αντιμετωπίσει ψηλότερο παίκτη από τον Μαριάνοβιτς στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο. Είναι ταλαντούχος και δυνατός μέσα στη ρακέτα. Τον αντιμετώπισα ήδη στην preseason και, πάνω-κάτω, έχω μια ιδέα για τον τρόπο παιχνιδιού του. Για το ύψος του, έχει πολλές επιλογές και καλές κινήσεις στη ρακέτα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τον παίξεις άμυνα. Πρέπει να παρουσιαστούμε με μεγάλη ένταση και να προσπαθήσουμε να μην περάσει η μπάλα στο ζωγραφιστό, ώστε να μην νιώθει τόσο άνετα. Φυσικά, θα ήταν σπουδαίο αν του δημιουργούσαμε πρόβλημα με τα φάουλ. Η παρουσία του κάνει δύσκολη τη ζωή όλων των αντίπαλων ψηλών. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματά μου απέναντί του και να εκμεταλλευτώ τις αδυναμίες του. Μην περιμένετε να σας τις αποκαλύψω εδώ :)

Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών μέσα στη χρονιά όμως όλα είναι καλύτερα πλέον. Είναι μια… τυπική χρονιά για εμάς. Ένας παίκτης επέστρεφε, κι ένα τραυματιζόταν! Ευτυχώς η ομάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση και οι παίκτες μας επιστρέφουν. Έχουμε ένα σχεδόν γεμάτο ρόστερ. Υπήρξαν περιπτώσεις που ήταν δύσκολο να κάνουμε τις προπονήσεις μας, λόγω των τραυματισμών! Οι παίκτες έπαιζαν σε άγνωστες γι’ αυτούς θέσεις, προκειμένου να βγει η προπόνηση. Καταστάσεις όπως ατές συμβαίνουν σε κάθε ομάδα όμως ελπίζω να είμαστε υγιείς στον πιο σημαντικό σημείο της χρονιάς ώστε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας όταν κρίνονται οι τίτλοι.

Παίζω στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη εδώ και τέσσερις μήνες. Μπορώ να πω ότι απολαμβάνω κάθε στιγμή. Όταν, λοιπόν, αποσυρθώ από το μπάσκετ, θα μπορώ να λέω ότι είχα την τύχη να παίξω με έναν από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Είχα επίσης την ευκαιρία να είμαι συμπαίκτης με έναν εξαιρετικό αθλητή και καλό φίλο, τον Μαρτσελίνιο Χουέρτας, όμως ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος της Euroleague. Νιώθω άνετα όταν παίζω μαζί του, επειδή είναι πάντα έτοιμος να σου δώσει μια πάσα που ουσιαστικά δεν… περιμένεις και σε βοηθάει να σκοράρεις ελεύθερος! Προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ και φυσικά απολαμβάνω να παίζω μαζί του. Έχει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα ενώ είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης και άνθρωπος. Πολύ ταπεινός. Έχουμε μια πολύ καλή φιλία, εντός κι εκτός παρκέ. Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ.

Κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη στο TOP-16. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ο καθένας μπορεί να σε κερδίσει ή να σου δημιουργήσει προβλήματα και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα. Απλώς, ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία και θα δείτε πως όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς, για παράδειγμα, κερδίσαμε στο Βερολίνο όμως η Μπαρτσελόνα έχασε. Επίσης, υπάρχουν πολλές ομάδες που θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα στο γήπεδό της. Αυτή η νίκη θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη ενόψει της συνέχειας.

Φυσικά, πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Έρχονται συνεχώς όλο και καλύτεροι αντίπαλοι. Δεν είναι… παραμύθι: Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μας κάνουν όντως να αισθανόμαστε άνετα και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΟΑΚΑ είναι απίστευτη, ειδικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ελπίζω να σας δω όλους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αυτή την εβδομάδα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.